Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Handmade by Elka 12:34, 16 lip 2018

Do góry
Twoja hostowa kradnie moje serducho

Czy fioletowe z hortkami to floksy? Jaka to odmiana taka pięknie fioletowa?
Wśród brzóz i dębów 08:50, 16 lip 2018

Do góry
Grażynko, możesz odgapiać pomysły do woli, jeśli tylko znajdziesz u mnie coś, co Ci się podoba.
Aniu, skarpę obsadzam roślinami, które są w stanie znieść takie ekstremalne warunki. Woda ze skarpy spływa na dół, więc jest tam dość sucho. Sadzę tam płożące jałowce, floksy szydlate, macierzanki, rojniki i inne sucholuby. Mam nadzieję, że dadzą radę.

Wczoraj miałyśmy bardzo miłe spotanie w Ogródku Iwonki z Radomska. Na pamiątkę parę fotek.

Od lewej: ja, Iwonka, Renatka(Ryska) i Basia Krajewska.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:03, 15 lip 2018

Do góry
Floksy

Rododendronowy ogród II. 21:37, 15 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dziwne bo przy oczku większa wilgotnosc i lepsze warunki dla grzyba ale to różnie bywa czasem cos rośnie lepiej w nietypowych warunkach. Wyobraź sobie że do tej Twojej koty nie przychodza , fakt że mam ja głównie na murkach by im to utrudnic ale jak dotąd nic złego sie nie stało , dlatego chcę podzielic i miec wiecej.

Fajnie ,że udało się ją uchować ,teraz spokojnie możesz ją dzielić,pogoda sprzyja . Poluję na niebieskie floksy ,właśnie przeglądam oferty szkółek.
Ogród pod akacjami 21:23, 15 lip 2018

Do góry
Dzięki za odwiedziny. Ja też byłam u Ciebie. Masz fajne floksy szydlaste, ja miałam niezłą kolekcję ale nie chcą się u mnie trzymać. Fajnie brzozowo u Ciebie. Pozdrawiam

Czy z tego będą nasiona?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:48, 15 lip 2018

Do góry

Astry mają główki ale to sierpniowe więc bardzo przyspieszonej wegetacji nie ma u mnie - tak ok 2 tygodnie...

dzielżany jeszcze małe, floksy też śpią...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:23, 15 lip 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cały czas kwitną floksy, monardy, weroniki i moc krwawnic

Danusiu, co to za trawa w tle?
Wszystko zachwycające
Ogród kwiatowy 15:25, 15 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)

Mam to z każdą nową rośliną. Czy pisałaś do Dobrepole w sprawie wysyłki?

Tak, pisałam czekam na odpowiedź.
ależ piękna seria kolorowych roślin i kwitnień
Na żywo to dopiero musi wyglądać przepięknie.
Chyba szybko nie wyszyłabym z takiego ogrodu
Ja oglądam z buzią uśmiechnięta.A mąż mnie pyta co tam widzisz takiego radosnego ??
I weź tu człowieku wytłumacz,że znowu ogród i kwiatki.
Ale jakie piękne!!
Oj Wiolu, chyba z tobą miałabym o czym i to duzo rozmawiać na żywo
I te słoneczne rudbekie
Lilie piękne.I też masz dużo .Sadzisz je po kilka sztuk ??zy tak ci się ładnie rozrosły ??
Dalie piękne, liliowce, floksy, lilie,,piękne

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:53, 15 lip 2018

Do góry
Cały czas kwitną floksy, monardy, weroniki i moc krwawnic

Żywopłotki cisowe. 11:32, 15 lip 2018

Do góry
Piękno Twojego ogródka mnie powala. Masz takie piękne i zdrowe floksy, jeżówki, no o ogromną kolekcję dalii.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:29, 15 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
W czwartek wieczorkiem dało mi się ogarnąć rabatę przed domem - przycięłam bukszpany i bluszcz.

Tego miejsca chyba nie pokazywałaś, a takie piękne.
Jeżówki i floksy zachwycające, moje floksy od lat łapią szarą pleśń. Bardzo je lubię, ale nie wiem, czy się z nimi nie pożegnam.
Żywopłotki cisowe. 11:11, 15 lip 2018

Do góry
Floksy, lilie i jeżówki piękne połączenie
Ogród Mirelli 22:51, 14 lip 2018

Do góry
Wszystko, wszystko u ciebie mi się podoba.
I nie wiem co bardziej chwalić.
Bo i hortensje ogrodowe piękne, wyjątkowe.
A i bukietowe bardzo urodziwe.
Jeżówki śliczności, trawy.. i te floksy..A co to za trawa między tymi pięknymi różowymi trawami.??
Ten ciemny rozchodnik, jest ładniutki.A co to za odmiana ??
Księżycowy... 22:44, 14 lip 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Tak, jak tutaj: lewa bylinowa założona w ubiegłym roku. Biały przegorzan wyrósł na wielkoluda, jest wyższy ode mnie, sadziec go ledwie dogonił. Floksy też do najmniejszych nie należą.

Świetne te przegorzany!
Ja już żadnych wiadomości nie oglądam i nie czytam, bo tylko mnie nerwy biorą (to odnośnie bardzo mądrego pana ministra). A nie mamy ministra ochrony środowiska? Czy mamy, ale nie ma on nic do powiedzenia? Ręce opadają

Sadźce już kwitną?. To chyba jeszcze nie czas na nie?
Kuleczkowa trawka 17:49, 14 lip 2018

Do góry
Nic ciekawego się nie dzieje, więc tylko kilka fotek z naszej, obecnie deszczowej, działki

Kwiaty czekające na rabatki (już w dobrej ziemi i regularnie podlewane), w tym mokre floksy

Słodziutkie, dojrzałe borówki amerykańskie

Kolorowe owoce aronii i jarzębiny

A na koniec zabawna fasolka szparagowa w kolorze ciemnego fioletu i mokre liście winogron
Ogród Mirelli 16:37, 14 lip 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Floksy uwielbiam. U mnie z jeżówkami. Dzisiaj oglądałam białe floksy i w końcu nie kupiłam

Białe floksy też piękne, chociaż dla mnie za bardzo pospolite
Fajny pomysł zestawienia floksy plus jeżówki
Ogród Mirelli 16:36, 14 lip 2018

Do góry
Annak napisał(a)

Ale piękne kolorki. A jak się nazywają te floksy?

Nie pamiętam jaka to odmiana, nie zachowałam karteczki niestety
Ogród Mirelli 16:11, 14 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)

Te floksy robią robotę, kupiła tylko trzy sztuki identycznego koloru i teraz żałuję, są cudne!

Hortensje masz wypasione, eh co tu dużo gadać, MAGIA!!!

Trzy sztuki to już coś. Ja mam sześć sztuk posadzone po dwa do dołka Fajnie wyglądają posadzone pomiędzy rozplenicami
Ogród Mirelli 16:09, 14 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Vintage wine moje ulubione chociaz wszystkie są super no a te floksy zarowki to coto za odmiana ? Bardzo piekne a ja lubie wyraziste kolorki

Kasiu nie pamiętam co to za odmiana. W realu mają jeszcze ładniejszy kolor, wyrazisty bardzo i mało spotykany
Rododendronowy ogród II. 12:42, 14 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Bożenko gdzie Ty to wszystko miałaś upchane,te floksy ,lilipwce. Wiosną nic nie było widać . Pewnie jest tak że rh w porze kwitnienia są tak pierwszoplanowe że tego co obok już się nie widzi. U mnie floksy non stop mają grzyba i choć lubię je bardzo to już mi ręce opadają i mam ochotę je wywalić. Jeszcze spróbuję nowe miejsce im dać bo ewidentnie coś im nie pasuje ale chyba muszę kupić nowe bo tych starych zagrzybionych chyba nie ma sensu trzymać. Pozdrówka Bożenko

Fakt wszystko poupychane po kątach a kto by patrzył wiosna na liscie jak tyle kolorów na rh.Czytałam kiedys artykuł jakiegos profesora że rzadko na floksach jest grzyb a to ze dolne liście usychaja to dlatego ze mają za mało słońca tak samo jest z innymi roślinami np tujami , bukszpanami , gdzie nie dochodzi światło liscie żółkna.Posadz cos przed nimi wystarczy jak bedziesz kwiaty widziała i nie denerwuj się takim drobiazgiem .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies