Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 17:28, 05 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

To ja też przerwie wstawię jeszcze kilka ... Kremowe róże na murku teraz mają swój pokaz,mimo atakującej je rdzy i niezliczonej ilości mszyc maja sporo kwiatów.Czerwona NN i sympatia tez zaczynają.Również mogłabym nie wychodzić z ogrodu ...i jestem w o tyle lepszej sytuacji ,że mogę co raz choć na chwilkę do niego wyjść ,albo choć zerknąć przez okno

Cudownie
Za drzwiami do ogrodu... 17:25, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne Aniu widoczki.
I aniołek sie cieszy z pierwszych truskawek

Teraz truskawki ze śmietaną lub jogurtem mogę jeść codziennie zamiast obiadunp. z kluskami.
A widoczki kolorowe, nareszcie kwitną piwonie i róże

Różyczka Oliwia w takim samym kolorze co piwonia
Ogród i co dalej 17:23, 05 cze 2019

Do góry
kilka zdjęć ogrodu
Nowoczesny ogród ze skarpami 17:22, 05 cze 2019

Do góry
Witam Was w ten upalny dzień dziś odwiedziłam chyba 4 najbliższe szkółki..
A to dlatego, że mąż mnie już wygonił ! śpieszy się mu z tym ogrodem że szok ! dorwałam takie cisy Hicksii na żywopłot.. wydaje mi się, że te były najładniejsze.. W innych szkółkach były albo odmiany nie nadające się na żywopłot, albo takie 'niezdrowo' wyglądające, albo nie mieli tyle sztuk
Zakupiłam 45 sztuk
Kiedyś będzie tu ogród 17:17, 05 cze 2019

Do góry
Dla Ani

A może ktoś rozpozna co to za roślinka w pakiecie z marsylią?
Za drzwiami do ogrodu... 17:13, 05 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A może to czyściec

Pięknie i kwitnąco

O widzisz Aniu to właśnie czyściec! Już mi ktoś go wcześniej rozpoznał,ale moja skleroza....Tylko nie wiem czy to bardziej ten wielkokwiatowy ,czy zwyczajny ,ale bardziej ten pierwszy.
Za drzwiami do ogrodu... 17:04, 05 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Zrobiłam sobie miła przerwę w pracy oglądając Twoje zdjęcia ☺ Wsztstko takie soczyste, kolorowe. Mogłabym teraz zamieszkać w ogrodzie, trudno się tym pięknem nasycić. U Ciebie wcześniej roślinki zakwitają, ja wciąż na róże czekam. Nie mogę się napatrzeć na rośliny na tle muru - niesamowity efekt!

To ja też przerwie wstawię jeszcze kilka ... Kremowe róże na murku teraz mają swój pokaz,mimo atakującej je rdzy i niezliczonej ilości mszyc maja sporo kwiatów.Czerwona NN i sympatia tez zaczynają.Również mogłabym nie wychodzić z ogrodu ...i jestem w o tyle lepszej sytuacji ,że mogę co raz choć na chwilkę do niego wyjść ,albo choć zerknąć przez okno
Moja działka na Dębowym Lesie 16:57, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

NN- ale piękny kolor, duży kwiat. I podoba mi eis.

Na moje oko to chyba masz Warszawską Nike
Moja działka na Dębowym Lesie 16:52, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nowy bukiecik tarasowy

Aniu przepiękny bukiecik ,fajnie skomponowanyU mnie w tym roku dużo maczków polnych na tej działce za płotem muszę i ja nazrywać ,szkoda że one tak szybko się sypią.
W ogródku emerytki 16:48, 05 cze 2019

Do góry
Rewelacyjna surfinia
Zdjęcie z 3.06

Zdjęcie z dzisiaj, spod kwiatów nie widać liści
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:46, 05 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)
Irenko, zachwycam się piwnoniami.... i nie tylko

Dzięki
O tej porze wszędzie pięknie
W ogródku emerytki 16:45, 05 cze 2019

Do góry
Wczoraj był pączek, dziś kwiat.

Ognik w białym welonie.
W ogródku emerytki 16:42, 05 cze 2019

Do góry
Biała szałwia wystartowała pierwsza.

Goździki kamienne.

Szałwia jednoroczna.

Między liśćmi obrazków włoskich są pochewki z kwiatami, może w tym roku się rozwiną.
W ogródku emerytki 16:35, 05 cze 2019

Do góry
Upał niemiłosierny, wyszłam tylko rzucić okiem i cyknąć trochę zdjęć i wróciłam do chłodnego domu / grube mury to zaleta w lecie /.
Pierwszy kwiatek róży nn.

Pierwszy kwiatek przypołudnika.

Pierwszy pączek jeżówki.

Pierwsze pączki krwawnika Terraccota.
Ogród z wilkiem zamkn. 16:23, 05 cze 2019

Do góry
naparstnice i penstemony od Sylwii z zeszłego sezonu cudooowne są
Sylwuś dzięki

poniżej mam od Agi i też już pięknie nabierają ciała Aga dzięki
Ogród z wilkiem zamkn. 16:20, 05 cze 2019

Do góry
Ewa hihi -poszłam specjalnie cyknąć 4 fotki z przeróbek

a tam- na pewno coś podziałam ,też nie wierzę ,że wytrzymam hihi ale na razie chcę wykończyć tu
biała -nie skończone jeszcze

fotki realne bez kadrowania i w pełnym słońcu

jutro jeszcze mnie czeka sporo pracy w niej -czyli tetris pozostałych bylinek
Monte Palace Madeira - ogród tropikalny w Funchal na Maderze 16:16, 05 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Usłyszałam wołanie , melduje sie. Piekna przyroda , ptaki tez chętnie bym obejrzała.Super że macie fajne wakacje.Pozdrówka.

Witaj Bożenko. Ptaszarnie były nieduże ale bardzo kolorowe - jak to w tropikach
Wakacje rzeczywiście fajne, bogate w nowe wrażenia, cudne krajobrazy, smaki, zapachy, obyczaje - ale jak to zwykle bywa...za krótkie
Już jestem z powrotem w domu.
Teraz czas na porządkowanie wspomnień, zdjęć, filmów ....
Wciąż żyję tamtym czasem i tamtą roślinnością, tamtym cudnym ogrodem i całą piękną wyspą....ehh Madera.... koniecznie muszę tam jeszcze kiedyś wrócić

Ogród z wilkiem zamkn. 15:59, 05 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa a ja dziś podziwiałam Twoje mini oczko i napaliłam się na nie jak nie wiem co pozwolisz ,że odgapię ?

dziękuję za komplementy - i faktycznie teraz zrobiła się przestrzeń ,ale też doszło dużooo pracy
przetaczniki już w blokach startowych

Dobrze, dobrze, napalaj się, jak juz założysz będziemy się wymieniać radami oczkowymi Odgapiaj do woli. Miło mi.

Przestrzeń świetna, pracy od groma, bo nie wierzę, że tak to pole zostawisz
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:56, 05 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Ale sie dzieje u Ciebie oczko super i tak sie nakręciłam,ze też chce takie ....będę sie Ciebie dopytywać ,jak już sie do końca zdecyduje gdzie go zrobić ...
Zakupy tez super
- ja dziś pojechałam po doniczkę ,bo em mi jedną rozwalił ,a wróciłam z ostrozkami,naparstnicami ,daliamii i szałwią ....i zrobiłam demolkę na 1 rabacie - tej zwężonej zdjec brak ,bo nie skończyłam i już nic nie robię dziś do pracy idę niedługo

A to drzewo okryte to masakra jakaś - okropnie to wygląda

A gdzie jeszcze planujesz nową rabatę oczkową ? Przykominkowa ,w rodkach ,i nie wiem gdzie jeszcze

Madzia! przyganiał kocioł garnkowi, Ty też wariatka ogrodowa jesteś, co chwile coć zmieniasz u siebie
Oczko polecam gorąco! To jest taka krpka nad i w ogrodzie nawet takie tycie jak moje.
Pytaj pytaj, może już za jakiś czas będę miała większe doświaczenie i radami będę mogła się dzielić
Zakupy do ogrodu zawsze na plus! Naparstnic mam od groma, jak chcesz ale maluszki, większe siewki jeszcze, nie takie grubasy wysokie jak w sklepach. Jak chcesz w większej ilości, mogę Ci wysłać.

Oczko jeszcze będzie tu:

Stara fotka ale coś widać. To to czarne kółko obok wiąza, kawałeczek dalej jest to pierwsze oczko, tam gdzie stoi kastra.
Trzcinniki wylatują spod wiąza bo nijak ich strzeliste formy do niego nie pasują. Chyba będą w plecach kominka, jeszcze nie wiem.
Nad drugim oczkiem klon palmowy Nicholsonii - nowy nabytek i wokół jak przy pierwszym oczku irysy i narecznice.

Trzecie oczko na cienistej rodkowej i tam prawie nic nie dosadzam, bo już jest ciasno.
Mokradło... i mój ogród 15:43, 05 cze 2019

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Duże okno z widokiem na różankę... miodzio

To będzie dużo dużych okien Ale jak wyjdzie zobaczymy

Kocham biel

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies