Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 12:43, 19 maj 2019

Do góry
Pod wrażeniem wczorajszej wizyty u Ani Kwartet wstawiam kilka moich notatek.

Bardzo dziękuję za podpowiedzi

Klon palmowy Sango Kaku

nieustająco się nim zachwycam

Kasiu_CS pozwolisz, że przekopiuję

Kasia_CS napisał(a)

choina kanadyjska to Gentsch White

a bodziszek przyciągający mój wzrok to Bodziszek Blue Sunrise, kwitnie na niebiesko

Za nazwę bodziszka dziękuję, w końcu zapisuję sobie, czytam, że kiepsko się mnoży trzeba czasu. Najbardziej podoba mi się w takim liściastym stadium.

Floks wysoki kanadyjski to phlox divaricata kwitnie do czerwca, a potem to już wiechowate

Ogród Małej Mi 2017 12:43, 19 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

No tom nasiedziała... miotła i wio do roboty. Ale na przyjemności trzeba zapracować.

Spoko sama pozamiatałam .. możesz przyjeżdżać.. i nie pada.... niesamowite..

Ogród Małej Mi 2017 12:40, 19 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

bardzo ujmuje mnie ten widok, czy pod katalpą masz zawsze cień? Pod podkrzesanym świerkiem usiłowałam posadzić rośliny, ale zawsze słońce je tam pali

Glicynii nie mam, ani nigdzie w pobliżu nie mogę jej oglądać, to choć u Ciebie się pozachwycam

Jak dostanie katalpa licie to już cieniście, chociaż wystawa południowa. Wiec jest dość jasno.
to na 100% (chyba ) Watanabe
Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 12:33, 19 maj 2019

Do góry
Ogród do odnowy 12:26, 19 maj 2019

Do góry
April specjalnie dla Ciebie w temacie Bożykwiata - to wielosił błękitny przesadzony jesienią na inne miejsce. Ogólnie później wielosiły zaczynają kwitnąć mi na nowym miejscu

w 2017 tak wyglądał

nawet teraz nie mogę porównać w jakim ph rósł w ubiegłym roku, bo wszystko tam przekotłowałam

a to inna odmiana, i ta nieco zachowała błękit

Przed laty posadziłam kilka kepek rozwarów ciemno niebieskich i jeden lekko różowy. Co najmniej 3 rok wszystkie są białe (mają tylko takie lekkie muśnięcie niebieskiego w środku

Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 12:22, 19 maj 2019

Do góry

Ogród do odnowy 12:15, 19 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

Normalnie nigdy bym Hani o taką nerwowość nie podejrzewała

Gosiu ten przetacznik podzielę jakoś, tylko po kwitnieniu, jak go będę przycinać

Opss, już nie, właśnie przy porannym obchodzie ogrodu znalazłam kępę. Zupełnie zapomniałam, że go przesadziłam i zniknął mi z oczu

to on prawda?

Ogród, mydło i powidło. 12:13, 19 maj 2019

Do góry
katel napisał(a)

Tu zdjęcie z zeszłego roku Gobasiowej u mnie:

Cudna, ta lilia.
Troche ci jej zazdraszam
Nie mam takiej.
Mój ogrodowy pamiętnik 12:04, 19 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Dzisiaj tak słońce świeciło że nie umiałam porządnych zdjęć zrobić ale coś tam znalazłam .

Piekniusi
fajniutkie te ptaszory.
Ogród zielonej AniaK 12:03, 19 maj 2019

Do góry
Ogród zielonej AniaK 12:01, 19 maj 2019

Do góry
Witam w majowym ogrodzie

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 11:38, 19 maj 2019

Do góry
Bardzo prosze o rade. Moj grujecznik jeezxze nie ruszyl i prawde powiedziawszy nic na to nie wskazuje. Czy ktos mi moze poradzic co z nim zrobic? Czy jest szansa ze on sie obudzi do zycia?
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:18, 19 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Dorota dzięki
U nas są 2 kolory przewodnie, jakoś tak wyszło, biel i brąz i zieleń ogrodu.
A mąż bardzo zdolny, wszystko on zrobił, przy mojej pomocy.
Moje psiaki mnie wykończyły, po prostu one się nie zmienią, a mnie prawie nie ma w domu, więc też je nie wyszkolę, cóż dajemy radę, jakoś
a było tak, okropnie..ale praca dała efekt, powoli, ale wyleźliśmy z tego..

i dziś

i moja imprezownia, tzw domek letni, luty 2012

i dziś
nie szukałam dokładnie foty, zaraz mus iść spać, bo o 5 pobudka
u nas poza ogrzewanie, to wszystko sami robiliśmy, dlatego tak wolno idzie

Niesamowite są takie porównania i metamorfozy. Gratuluje efektu cięzkiej pracy. Piękne są te Twoje zakątki i zobaczyłam zdjęcia na FB i zdjęcia okiem Tomka są reweacyjne, oddają chodz troche klimat Twojego pięknego ogrodu, bardzo mi się podobają i czekam na cała relacje z sobotniej wizyty. Dobrze, że pogoda i tym razem dopisała bo ostatnio z tym jest problem. Piwonia biała CUDO One lubią kwasną ziemie bo masz je posadzone z rodkami?? Buzka
O ogrodzie myślę w koło... 11:09, 19 maj 2019

Do góry
Michu87 napisał(a)

Hi hi poszli,poszli… wrócą za rok

Fajnie działacie

Liliowo i kolorowo:) 11:09, 19 maj 2019

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 11:05, 19 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu witam

Piekna wycieczkę miałaś,. Ile z Rybnika jest do Pragi o godz mi chodzi.
Zaraz zobacze na mapie Marianskie Łaznie to podrodze?

Poza tym u nas leje dzisiaj od marca susza tak sie ciesze.
Peonie drzewiaste piekne sa tez widzialam u nasprzy kosciele cale obsypane kwieciem.

Patrzylam na twoj watek od poczatku tyle lilii masz sa piekne. Mnie ten zapach nie odpowiada glowa mnie boli tak samo jasmin. Bardzo intensywny zapach.
Nie usuwaj niezapominajek bo ja rozsiewam sa piekne.

U mnie dokladnie tydzien temu byl dosyc duży przymrozek i rosliny przymrozilo. Teraz znowu zimno na szczescie wiatru nie ma, ale sie ociepla teraz 14 stoni w dzien bylo 7 stopni.

Pozdrawiam Danusiu sloneczka zycze

To nie jest po drodze, myśmy najpierw przez Niemcy pojechali na 5 dni do Loket jako baza wypadowa a potem na 5 dni do Pragi
Lilie niestety u mnie nornice i inne robactwa wyjadły, tylko kilka już mam a te co w tym roku dosadziłam i to do koszyczkow to poki co nie wiem dlaczego ale nie wyrastają Niezapominajki kazdego roku usuwam ale jak juz mocno sie sypia i sieją, a usunąc musze bo zagłuszają inne byliny. Z przymrozkami, wichurami, gradem to niestety już byłam kilka razy doświadczona echh i wiem, że płakać się chce z bezsilnosci ale sami niszczymy ten nasz klimat, dlatego ja nie uzywam chemii w ogrodzie. Cieszmy się chwilą bo dziś i wczoraj piękne słonko u nas. Niestety zapowiadają ekstremalne lato w pogodzie, wichury, gwałtowne burze z gradem. Susza była okropna, teraz jest oki ale nic nie poradzimy. Pozdrawiam Elu

Liliowo i kolorowo:) 10:53, 19 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Danusiu ale ten klonik ma cudną barwę, ja u siebie próbowałem z klonikami ale mam za bardzo odsłonięty ogród, nie przetrzymuje wiatrów i mrozów.

Pozdrawiam serdecznie
U mnie leje już czwarty dzień i zimno jak cholera.

U mnie było tak samo, kilka podejsc i dopiero jak Pani ze szkółki poradziła mi bym kupiła z siewu a nie szczepione to rosną teraz.
Wczoraj moj M musial z bólem serca wyciąc wiąz co był też szczepiony, ale olbrzym bo miałam go już pare lat i był ozdobą ogrodu taki limonkowy kolor jak lubię echhh no cóż.....
Dziś o poranku miałam cudowny ptasi koncert, uwielbiam tą cisze wokól, promienie wschodzącego słonca i te trele.....

Choroby klonów, klon - Acer 10:50, 19 maj 2019

Do góry
Witam proszę o zdiagnozowanie co dolega mojemu klonowi odmiana Shirazz.
pozdr.

Liliowo i kolorowo:) 10:42, 19 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Danusiu, ja też mam tyły. We dwójkę raźniej. Ale myślę, że jest nas znacznie więcej. Chwasty mi rosną jak szalone. A co będzie jak się cieplej zrobi.

Oj chwastow tez mam bardzo duzo, z jednej rabaty wyjde to kolejna, wczoraj dosyc duzo porobiłam ale jeszcze duzo plewienia mnie czeka.
Jak slonko zaswieci to jest bajecznie kolorowo bo azalie teraz dają czadu chodz u mnie jeszcze duzo w pąkach tak jak i rodki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies