Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gosiek33 21:32, 01 lip 2019

Miło się je ogląda
TAR 21:37, 01 lip 2019

dokupie takich, tez mi sie podobaja.
inka74 21:59, 01 lip 2019

2 lata juki po wyrwaniu jeszcze miałam. Jak milin normalnie
Magara 22:12, 01 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Hej . Fajnie, że zajrzałaś .
Wiesz co, w zeszłym roku to one były chude a długie. W tym roku na wysokość są takie same ale grubsze są ze 3 razy. No i nie sterczą tak do góry tylko ładnie się w kępie układają.
Jedź i kupuj!

byłam, kupiłam, dwie ostatnie, dostałam rabat więc na pocieszenie jeszcze wzięłam klona Odessanum, co to właśnie czytam o nim, że nie jest polecany, ale mi się podobał
Kasia, te moje też raczej chude i długie (choć kępki spore, na pewno dużo większe niż all goldy i aureole, które za tylko niewiele niższą cenę kupowałam w necie parę tygodni temu), zerknij proszę, to na pewno nicolasy? zdjęcie zaraz zabiorę
mrokasia 22:19, 01 lip 2019

Magara napisał(a)

byłam, kupiłam, dwie ostatnie, dostałam rabat więc na pocieszenie jeszcze wzięłam klona Odessanum, co to właśnie czytam o nim, że nie jest polecany, ale mi się podobał
Kasia, te moje też raczej chude i długie (choć kępki spore, na pewno dużo większe niż all goldy i aureole, które za tylko niewiele niższą cenę kupowałam w necie parę tygodni temu), zerknij proszę, to na pewno nicolasy? zdjęcie zaraz zabiorę

Ładne te sadzonki, wypasione, dobrze zrobiłaś kupując . Moje były o wiele chudsze ale równie sterczące . A czy to na pewno nicolasy to nie mam pojęcia... ja w tym roku kupiłam jakieś no name i greenhills i po posadzeniu nie widzę specjalnie różnicy.
Zdjęcie zostaw .
Zana 22:25, 01 lip 2019

Cudne te Butterfly. No kiedyś sobie kupię.

Greenhills mam przy rodgersjach. Bardzo przyrosły przez rok. Takie były sobie normalne sadzonki, a po roku z lekka potworowaty trend wykazują.
Magara 22:30, 01 lip 2019

no to czuję się rozgrzeszona za zakupy, dzięki
Helen 05:53, 02 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Na drugiej fotce rośliny rosną tylko w dwóch rzędach (bo rabata jest wąziutka) - w tyłu perowskia rośnie w jednym rzędzie z dereniem sibirica. Trawa z przodu to sesleria jesienna.

Kasia, czy faktycznie te rośliny mają u Ciebie sucho? W sensie mało je podlewasz? Głównie chodzi mi o perowskią, którą kupiłam i nie wiem co mam z nią teraz zrobić. Chciałam ją posadzić blisko hortensji i się bardzo zdziwiłam, że ona tak sucho lubi a u Ciebie rośnie obok jeżówek. Ja moje jeżówki leję równo z hortensjami, w przeciwnym wypadku mają zwieszone główki - byłam absolutnie przekonana, że jeżówki lubią dość mokro. A może hortensje mam wytrzymałe? Nie wiem, czy zrozumiesz o co mi chodzi, bo jeszcze zaspana jestem.
tulucy 06:07, 02 lip 2019

Padało u Was? U mnie dość mocno, ale krótko. Burza szła obok, nad Pruszkowem bardziej.
sarenka 07:31, 02 lip 2019

inka74 napisał(a)
2 lata juki po wyrwaniu jeszcze miałam. Jak milin normalnie

Hmm to może ja nie będę ich sadzić na rabacie tylko przy drodze wjazdowej,?? Jak myślicie? Jakoej szerokości miejsce potrzebują?