Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:23, 14 maj 2019

Do góry
Taki kształt wyszedł:

Motylogród 19:20, 14 maj 2019

Do góry
Christopher Wren ma jeden nieproporcjonalny, wybujały pęd, obciąć czy zostawić?

Ogród z wilkiem zamkn. 19:17, 14 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Przemku dziękuję bardzooo

a donice ja pierwsza zaczęłam odgapiać od Ciebie,więc cieszę się ,że kolorek moich pasuje do takich jak Ty masz

…. potrzebuję jeszcze kilka dokupić -już mam nawet wybrane ,ale na razie limit ogrodowy wyczerpany …..muszą poczekać na kolejną wypłatę ….

skrzynie mam 3 na gotowo-cebulka ładnie wschodzi ,marchew ,pietruszka,koperek ,rzodkiewka też ...a 4 czeka na ziemię -do niej planuję pomidory -mam pełno swoich sadzonek od nasionka i już proszą się o posadzenie ….

Rewelacja Madziu! Uwielbiam warzywniki w skrzyniach.
Moja glebo terapia 19:16, 14 maj 2019

Do góry
Resztki tulipanów

Braciszki

I tak sobie jeszcze fuksje z biedronki z trawą posadziłam

I dalej fioletowo biało różowo na balkonie zrobiłam

Podwórkowa rehabilitacja 19:13, 14 maj 2019

Do góry
Tawułki ulubione "Vision in Red" na chwilę obecną mam kilkadziesiąt sadzonek w przedogródku, w każdej szczelinie

Runianki wypuszczają młode listki.

Szachownice kostkowate, już tylko pojedyncze sztuki kwitną.

Sezon 2017 u Hanusi 19:09, 14 maj 2019

Do góry
O rany, cudny ma widok. Jaki masz porzadeczek i jakie rodki i peonie, cudnie Haniu
Wpadam z zapytaniem, wróciłam z pracy i poszłam zobaczyć, co pies narozrabiał, oczywiscie zrobił to, ubiłam 1 golca ślimaka, a na rodkowej znalazłam to, chyba gigant smardz, co mam i jak go przyrzadzić.?
Wkleję fotki, potem usunę, napisz mi Haniu.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:09, 14 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu fajnie z Boćkami ciekawe komu w okolicy coś dodatkowego przyniosą

fotki kolorowe ogrodowe też śliczne

Bocki widzę i słyszę codziennie.
Te bocki już od kilkunastu lat tu przylatuja .
Tylko raz sąsiadom coś przybylo. Spokojne ptaki. wiedzą co trzeba.
Maj w kwitnieniach jest piękny. Tylko żeby tego ciepełka bylo więcej.

Taką dużą wierzba posadzilismy nad stawem.
Czy się przyjmie ???
Zobaczymy .fajnie byłoby.
Nie byłoby tak pusto.
Sąsiedzi usuwali bo za duza była.
To żal było wywalić. Spalić.
Mąż na plecach ja tachal.

Może się przyjmnie ??

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:09, 14 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ja bym proponowała połączenie jeszcze tych dwóch rabat - między nimi jest 80cm trawnika.

Kasiu, niestety to nie do przejścia, dosłownie, bo musi zostać komunikacja między chodnikiem a trawnikiem i to jest właśnie ten pasek 80 cm, taka sama szerokość jak chodnik wcześniej. Wiem, że to wąsko ale do przejścia wystarczy, a jak będzie zarośnięte w cieniu to jeszcze fajniej
Podwórkowa rehabilitacja 19:04, 14 maj 2019

Do góry
Bukszpanów nie cięłam wczesną wiosną, czekają na czerwiec

Wszystkiego po trochu 19:02, 14 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

To Christopher Wren? Cudo!
Jeśli moja pontyjka pachnie, mając raptem 3 kwiatki, to jaki zapach u Ciebie będzie! I do tego ChW obok!

Zerknij jeszcze na mojego, proszę, czy obciąć ten wybujały pęd.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:01, 14 maj 2019

Do góry
Startują późne rodki. Na jodle koreańskiej pojawiły się szyszki.

i wczorajsze

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:58, 14 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
żółta trzmielina?

To trzmielina oskrzydlona. Wiosną ta zieleń jest taka bardzo delikatna. Piękny ma pokrój ten krzew.

Ciekawe, czy Watanabe uda mi się zregenerować?

Podwórkowa rehabilitacja 18:52, 14 maj 2019

Do góry
Jak już wyszłam na ten deszcz zrobić zdjęcia dębolistnej to przy okazji zahaczyłam o to, co rośnie i cieszy obok niej.
Bratek samosiejka w hostach.

Tawułki "Color Flash Lime"

Bylinowa łąka 18:45, 14 maj 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dorotko pojechaliśmy dopiero w sobotę i to koło południa - ach te dzieci Najpilniejszą sprawą było posadzenie paproci, które w czwartek przywiozłam od Kasi z Mojej bajki. Do tego u pana Bylinowego kupiłam 3 długosze królewskie, w tym jeden purpurascens i rodgersje tarczowatą. Na działce czekały jeszcze 3 doniczki z pluskwicą Brunette.
Trochę poszalałam z zakupami, ale nie mogłam się oprzeć. Tak marzyła mi się rabatka leśna w tym miejscu.

Najpierw jednak trzeba było przekopać miejsce. Wcześniej przez dwa lata leżała tam sterta gałęzi, więc trawy i chwastów nie było dużo. Tylko dzikie maliny poprzerastały trochę. Ziemia niestety trochę za mokra, aby się fajnie robiło. Miałam dać tam jeszcze tawułki Arendsa, które od marca rosną w donicy na balkonie, ale miejsca brakło. Czeka mnie poszerzanie następnym razem.

Potem zmęczona przeniosłam się do jagodnika powybierać chwasty. Tam przekopane miałam jesienią i muszę stwierdzić, że u mnie na glinie się ta metoda sprawdza. Ziemia była sypka i nawet widłami amerykańskimi dawało się pracować, co rzadko się u mnie zdarza. W tamtym roku posadziłam maliny pomiędzy winogronami, ale muszę je przesadzić. Zastanawiam się tylko czy nie będzie za ciasno na tym pasie pomiędzy. Od porzeczek do winogron jest około 2 metry. Maliny lubią się jednak rozłazić na boki.

Zabrałam się jeszcze za plewienie, ale nie bardzo mi się już chciało, więc ukopałam tylko sadzonki dla koleżanek i pana od którego dostałam w tamtym roku tojeść kropkowaną. Jak to cieszy, kiedy można się podzielić dobrem.

No no pracusiu zapowiada się ładnie
Ptasi gaj 18:41, 14 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem bardzo zapracowana zaglądam na watki, ale się nie wpisuje. Lubię dużo pisać wiec aby się nie zapędzić z pisaniem milczę. Nadrobie wszystko jak tylko złapie oddech.
Dzisiaj siedziałam prawie pół dnia w oczku czyściłam brzegi z opadłych lisci, przycinalam suche odrosty, lilie wodne mają dużo pąków, ale musi być ciepło.
Później odkurzalam oczko a na samym końcu eM się wkurzył włożył pompę do brudnej wody i brudy z dna wypompował nalał wody ze studni nalał jakiegos środka eko i po zabawie.
Włączył kaskadę i wszystko gra. Ryb mam ogromną znowu nasraja i znowu czyszczenie.

Zostało mi jeszcze pielenie żwirowych rabat bo tam jeszcze wyrastają samosiejki i szkoda abym wypielila.
Coś nie widzę wysianej werbena tyle jej miałam w zeszłym roku.
Jeszcze poczekam może jeszcze wzejdzie.

Kasiu u mnie z każdej strony może przymrozki. Dziwnie mróz łapał npmiakam już posadzone budleje pięknie wyrastały i też zmarzły. Winogrona zmarzły od metra wzwyz. U mnie orzech laskowy wszystkie liście czarne.

Taki mamy klimat

Witaj pracusiu. ! Czytaj ile to prac ogrodowych i różnych wykonujesz . Ogrodomaniacy to jak mrówki ciągle pracują.
Ogrodowe kwitnienia Piękne. Szkoda tylko że mróz pouszkadzal roslinki.
U mnie obyło się bez szkód.
Piękna ta zoltawa hosta . Ona ma czerwonawe lodyzki ?
Co to za dama ? Takiej nie mam.
Hostowisko bardzo ładne
Sezon 2017 u Hanusi 18:37, 14 maj 2019

Do góry
Moje drzewiaste

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 18:35, 14 maj 2019

Do góry
Myślałam o takich uskokach równoległych do ściany domu ( ogrodzenie jest niestety po skosie) . Pomiędzy grabami byłyby gracki , w bocznych rabatach przed grabami białe jeżówki i ewentualnie zawilce białe zatopione w seslerii jesiennej. a w środku coś bordowego , rózowego, fiolet w nawiązaniu do rozchodników matrona ( szałwia, lawenda, kocimiętka ???) od bza do grabów przy studni byłyby zimozielone kulki a w nich werbena i może jakas trawka ... Nie wiem czy nie za dużo tego wszystkiego ....

Sezon 2017 u Hanusi 18:33, 14 maj 2019

Do góry
Dziś Wam pokażę, jaki sąsiadka ma widok na mój ogród. Ciekawość ją pewnie męczy, bo widzi tylko ćwierć ogrodu
Za drzwiami do ogrodu... 18:32, 14 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Och, zachwycam się od dawna, tym widokiem w Twoim ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies