Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 21:59, 02 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Woda wśród ryb, anie ryby w wodzie.
Macham do fotki, u mnie katalpa dopiero startuje

Moja też niedawno wystartowała..

I księżniczka.. albo książę..

Ogród Małej Mi 2017 21:58, 02 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale to są coral charm czy coral sunset?
Prześliczne. Uwielbiam takie neonowe kolory.

Coral Sunset, ale jedna była inna, też z korali, mam ich tu chyb 3 czy 4.

Jedne i ten sam kwiat..
29.05

01.06

03.06

Jutr obędzie bladokremowa

Moja bajka 21:57, 02 cze 2019

Do góry
Kochani pytanie do Was: martwi mnie mój świerk Iseli Fastigiate. Z daleka niby wygląda witalnie

jednak szczególnie z boku wygląda co najmniej nieciekawie. Zbrązowiał i sypią się igły

Martwię się czy to nie fytoftoroza
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:57, 02 cze 2019

Do góry
i parę fotek z piątku

w piątek jaśminowiec wyglądał jeszcze tak, a teraz po upalnym weekendzie rozwinął dużo więcej wonnych kwiatków

ogrodzeniowy półcień

dwukolorowa szałwia - największa roślina na mojej bylinowej rabacie, z kwiatostanami ma ponad metr wysokości

w weekend udało nam się też zaolejować i zmontować ławeczki na ogniskową, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć. Mam też dwa domki dla owadów na bylinowej - fotki mam nadzieję zrobię jutro
Ogród Małej Mi 2017 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu jakie ryby, z roku na rok większe. Piwonia Coral cudna, jak się cieszę, że ją zgapiłam od ciebie. Właśnie zobaczyłam pierwszy kwiat u mnie.
Dobrze, że parę dni bez deszczu, bo mokro tak, że buty można pogubić. Teraz przydałoby się parę dni wolnego, żeby ogarnąć, ale nie ma tak dobrze. Wy pewnie też musicie gonić z robotą. Pozdrawiam. )

Dokładnie tak wygląda... nie wiem jak nadgonić ponad miesiąc deszczu czyli postoju w robocie.. i czasowo i finansowo.. ale zacytuję klasyka. sorki taki mamy klimat..

Proszę zgadnąć jaka to piwonia Będzie jeszcze jeden odcień..

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 02 cze 2019

Do góry
anbu napisał(a)

Ja już się pogubiłam w odmianach tych irysów. Ważne, że jednak zakwitną

Bródkowe mają większy kwiat, płatki bródki są zwykle ciut ciemniejsze, liść płaski sztywny.

Syberyjskie przypominają kępowa trawę, kwiat drobniejszy. Najczęściej niebieski w odcieniach, biały lub żółty.

Trudno je pomylić.
Za drzwiami do ogrodu... 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Aniu-Anabuko, rojniczków mam już sporo i irysków trochę kolorów się już uzbierało Ale żółtych najwiecej
A złotnica mimo że kępa rozrośnięta- kwiatek jeden.
Liliowo i kolorowo:) 21:54, 02 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Super widoczek na ogród, piękny i zadbany i kolejny ogród z cudnymi rododoendronami

Dziekuje, z kazdej strony inny ale to wlasnie jest piekne Obecnie bardzo kolorowo

Moja bajka 21:53, 02 cze 2019

Do góry
kiedyś na klamotach kupiłam taka płytkę za 2zł. Czekała, czekała i się doczekała . Bardzo lubię przesiadywać w warzywniku, a nie mam tam na czym kubka postawić, więc...

ze starego świecznika i kawałka sklejki taki malutki stoliczek zrobiłam

jeszcze zafugować go muszę

ta duża balia chyba stąd wyleci bo w tym błocku chyba nawet rukiew wodna nie wyrośnie, Chociaż może jeszcze zaczekam i zobaczę...
W cieniu - zacieniona 21:51, 02 cze 2019

Do góry
JoannA napisał(a)
Same cudowności nam tu serwujesz Bogusiu. Zachwycam sie Twoją montaną. To Rubens?

Montana Fragant Spring Mayleen.
Mam Rubensa...ale jeszcze mały.
...i Montana Freda...trochę mi przymarza.
Skąpana w słońcu 21:51, 02 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Iryski są fajne, ale dla mnie są zbyt kłopotliwe bo trzeba te kłącza rozsadzać co jakiś czas. Dlatego mam tylko jedne fioletowe bo to pamiątka z mojego domu.
Na róże czekam, ale dziś inny koszmar przykrył moją radość ogrodową.

Ula, byłam i widziałam, bardzo Ci współczuję.

Ja irysy lubię. Cudnie pachną i mają piękne kwiaty. dodatkowo to wspaniałe rośliny na gorące, bezdeszczowe lata. Lubią suchą ziemię.

Ogród Ani :) 21:50, 02 cze 2019

Do góry
anbu napisał(a)

Klon daje czadu. Jest moc!
Może tak jak (byłemu) Gnomowi dać mu wspomagacza w górę?

Na zdjęciach tego widać czy jest taka potrzeba czy nie. jednak wyraźnie klon zapełnił przestrzeń

Edit
na drugiej półce masz brunnery? Jeśli tak, to obetnij przekwitnięte kwiaty z łodyżkami. Szybko wyjdą liście.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:50, 02 cze 2019

Do góry
dziewczyny prośba, poradzcie na co wymienić tulipany na tej tymczasowej rabatce. To jest tuż przy furtce i miałam tam zrobione takie cztery bukiety z tulipanów, teraz same liście zostały i nie mam pomysłu co tam dać, żeby do jesieni fajnie wyglądało. Do towarzystwa są tam cztery red barony i jaśminowiec - słońce do południa i pod wieczór.
Moja bajka 21:49, 02 cze 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Piwonie nieziemskie, moje jeszcze w pąkach
Magia u Ciebie wszechodczuwalna

Dziękuję Kasiu .
Z jednej strony warzywnika cieszą piwonie, a z drugiej róże
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 21:49, 02 cze 2019

Do góry
Kompostowniki są prawie pełne. Ten ostatni, przy płocie można by już rozrzucić na rabatki, ale się nie wyrobiłam.
Jest jeszcze jeden problem, widziałam tam dziś turkucie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:48, 02 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To żadne zmartwienie. Czy to istotne, co rośnie, skoro pasuje do reszty? Krzyśki mi łatwiej zapamiętać. Gdyby to było drzewo, to przywiązywałabym większą wagę do nazwy. Różnica w gabarytach w razie pomyłki mogłaby być znaczna.

No a na tym zdjęciu Krzyśka masz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies