Tawułki ulubione "Vision in Red" na chwilę obecną mam kilkadziesiąt sadzonek w przedogródku, w każdej szczelinie
Runianki wypuszczają młode listki.
Szachownice kostkowate, już tylko pojedyncze sztuki kwitną.
O rany, cudny ma widok. Jaki masz porzadeczek i jakie rodki i peonie, cudnie Haniu
Wpadam z zapytaniem, wróciłam z pracy i poszłam zobaczyć, co pies narozrabiał, oczywiscie zrobił to, ubiłam 1 golca ślimaka, a na rodkowej znalazłam to, chyba gigant smardz, co mam i jak go przyrzadzić.?
Wkleję fotki, potem usunę, napisz mi Haniu.
Bocki widzę i słyszę codziennie.
Te bocki już od kilkunastu lat tu przylatuja .
Tylko raz sąsiadom coś przybylo. Spokojne ptaki. wiedzą co trzeba.
Maj w kwitnieniach jest piękny. Tylko żeby tego ciepełka bylo więcej.
Taką dużą wierzba posadzilismy nad stawem.
Czy się przyjmie ???
Zobaczymy .fajnie byłoby.
Nie byłoby tak pusto.
Sąsiedzi usuwali bo za duza była.
To żal było wywalić. Spalić.
Mąż na plecach ja tachal.
Kasiu, niestety to nie do przejścia, dosłownie, bo musi zostać komunikacja między chodnikiem a trawnikiem i to jest właśnie ten pasek 80 cm, taka sama szerokość jak chodnik wcześniej. Wiem, że to wąsko ale do przejścia wystarczy, a jak będzie zarośnięte w cieniu to jeszcze fajniej
Jak już wyszłam na ten deszcz zrobić zdjęcia dębolistnej to przy okazji zahaczyłam o to, co rośnie i cieszy obok niej.
Bratek samosiejka w hostach.
Tawułki "Color Flash Lime"
Witaj pracusiu. ! Czytaj ile to prac ogrodowych i różnych wykonujesz . Ogrodomaniacy to jak mrówki ciągle pracują.
Ogrodowe kwitnienia Piękne. Szkoda tylko że mróz pouszkadzal roslinki.
U mnie obyło się bez szkód.
Piękna ta zoltawa hosta . Ona ma czerwonawe lodyzki ?
Co to za dama ? Takiej nie mam.
Hostowisko bardzo ładne
Myślałam o takich uskokach równoległych do ściany domu ( ogrodzenie jest niestety po skosie) . Pomiędzy grabami byłyby gracki , w bocznych rabatach przed grabami białe jeżówki i ewentualnie zawilce białe zatopione w seslerii jesiennej. a w środku coś bordowego , rózowego, fiolet w nawiązaniu do rozchodników matrona ( szałwia, lawenda, kocimiętka ???) od bza do grabów przy studni byłyby zimozielone kulki a w nich werbena i może jakas trawka ... Nie wiem czy nie za dużo tego wszystkiego ....