Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 23:00, 26 cze 2019

A trzecia rośnie przy bramce. W ubiegłym roku przeszła ostre cięcie, bo z kolei bramka wymagała wymiany. I na dobre jej to wyszło

Gdyby tak posadzić je gdzieś razem w jeden szpaler - było by wow!
Doranma 23:06, 26 cze 2019

Chcę Wam jeszcze dziś zaprezentować jedną różyczkę, która sama wprosiła się do mojego ogrodu i choć przycinana przy ziemi, zasłaniana przez rok garnkiem, by nie odrosła - przetrwała! Wiosną patrząc na jej długie i kolczaste gałęzie, powiedziałam: masz ostatnią szansę, jeśli zakwitniesz, pozwolę ci rosnąć, jeśli nie, to zdecydowanie out. I co? Oczywiście zakwitła

Pomimo cienia, pod leszczyną, zabierając innym roślinom światło ...

Co prawda nie blady róż, tak jak mi się marzyło, lecz bielusieńka, ale taka śliczna, że ... no, muszę teraz dotrzymać słowa, zostaje Jesienią będą ją zdobiły maleńkie, czerwone owocki. I oby tylko nie chciała się dalej rozsiewać ...
Mala_Mi 13:19, 28 cze 2019

Doranma napisał(a)

Świetny łuk na róże ... i jeszcze ta latarenka.. jak wisienka na torcie
Doranma 13:25, 28 cze 2019

Dziękuję, Aniu ☺
anabuko1 20:57, 28 cze 2019

Doranma napisał(a)
A trzecia rośnie przy bramce. W ubiegłym roku przeszła ostre cięcie, bo z kolei bramka wymagała wymiany. I na dobre jej to wyszło

Jak dla mnie to juz jest WAW!!
Doranma 22:13, 28 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Jak dla mnie to juz jest WAW!!

Rozpieszczasz mnie ☺
Gardener27 15:46, 29 cze 2019

Też mam Louise Odier z tym że ją każdej wiosny bardzo krótko przycinam, prawie do samej ziemi, dzięki temu nie jest taka wysoka. Nawet nie przypuszczałem że można ją tak poprowadzić jak u Ciebie na pergolach.

Trafiłaś na bardzo porządny sklep, tak ładnie zapakowanych roślin jeszcze nie widziałem a sporo zamawiałem.

Ogród pięknie się prezentuje, podoba mi się jak go prowadzisz. Nie wiedziałem że masz warzywnik a tam już takie rarytasy jak kalarepka. Miałem w tym sezonie wysiać i zapomniałem, z rozsadami na placyku bida więc w tym roku nie będę miał.

Pozdrawiam gorąco
Anda 16:05, 29 cze 2019

Dopiero teraz zobaczyłam, że pokazałaś zakupy Piękne hosty. W ogóle wszystkie rośliny śliczne. Irisa od razu sobie wygooglowałam no i teraz jestem bardzo ciekawa, jak będzie u Ciebie wyglądał

Co do LO, to masz naprawdę piękne egzemplarze. Tą leżącą najlepiej zdjąć wg mnie z obeliska i poprowadzić rozłożyście. Podtrzymuję to co napisałam już wcześniej Prowadzić ją tak, jakby róże w naturze rosła. Tylko te 40 cm to za mało dla niej. Jeśli ją teraz przytniesz to wypuści długie baty. Wtedy jesienią, gdybyś jednak chciała ją przesadzić, musiałabyś przyciąć ją po raz drugi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 18:34, 29 cze 2019

Doranma napisał(a)

Rozpieszczasz mnie ☺

Ojtam, ojtam
A ja swoja LO przesadzialam z przodu rabaty na tyl i dalam ja na siatke.w tym roku jeszcze szalu z nia nie bylo.Ale na nastepny jak podrosnie, to juz i widok powinien byc ładniejsze.
Doranma 21:19, 30 cze 2019

Gardener27 napisał(a)

Też mam Louise Odier z tym że ją każdej wiosny bardzo krótko przycinam, prawie do samej ziemi, dzięki temu nie jest taka wysoka. Nawet nie przypuszczałem że można ją tak poprowadzić jak u Ciebie na pergolach.

Trafiłaś na bardzo porządny sklep, tak ładnie zapakowanych roślin jeszcze nie widziałem a sporo zamawiałem.

Ogród pięknie się prezentuje, podoba mi się jak go prowadzisz. Nie wiedziałem że masz warzywnik a tam już takie rarytasy jak kalarepka. Miałem w tym sezonie wysiać i zapomniałem, z rozsadami na placyku bida więc w tym roku nie będę miał.

Pozdrawiam gorąco

Przemku, a czy takie niskie przycinanie wpływa pozytywnie na jej zdrowotność? Bo u mnie od dołu wszystkie pędy są pozbawione liści

Masz rację, rośliny były zaskakująco pieczołowicie spakowane - doniczki nawet były obwiązane sznurkiem, a ten przeciągnięty przez tekturę pudła na zewnątrz, by nie miały możliwości przesunąć się w środku!

Mój warzywnik stosowny do wielkości posiadanego areału - raptem dwadzieścia parę metrów kwadratowych Ale nie wyobrażam sobie działki bez własnej zieleninki W tym roku przez suszę niestety plony marniutkie, ale lato dopiero się zaczęło, więc wciąż mam nadzieję, że jeszcze będzie co jeść

Pozdrawiam!