Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogród Mirelli 20:52, 20 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Trochę mnie nie było a tu tyle roboty u Ciebie było super że będziesz sezon zaczynała po pracach ziemnych
Ozdoby pięknie Ci wyszły

Aga kostka na podjeździe zrobiona, a od jutra w przedogródku będzie kładzona
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 20:10, 20 mar 2016

Do góry
Oj dziewczyny jesteście świetne
Dla wszystkich spragnionych przepisu:

Ciasteczka do piwa

-1 gotowe ciasto francuskie
-ser żółty kostka ok 200 g
-jogurt grecki
-pęczek szczypiorku lub 1 cebula
-płatki migdałowe 1 op.
-pieprz do smaku
-jajko do posmarowania

Robimy nadzienie. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać 1\2op jogurtu, płatki migdałowe, posiekany szczypiorek lub cebulkę, pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Nałożyć na rozłożone ciasto francuskie i rozsmarować na całej powierzchni. Rolować ciasto wzdłuż długiego boku jak roladę. Zawinąć w papier od ciasta i włożyć do zamrażarki na 20-30 minut.
Nastawić piekarnik na 220 stopni bez termoobiegu.
Po wyjęciu ciasto kroić w plasterki o grubości ok 1 cm, układać na papierze do pieczenia , posmarować jajkiem i włożyć do piekarnika. Piec aż ciasteczka się zrumienią. Wyjąć, ostudzić i zajadać się
Smacznego
Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:29, 20 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale Ci tego w plaskiego terwnu zazdroszcze.czyli obrzeza bedziecie klasc?

Asiu obrzeża na razie M polożył tylko przy podjeździe bo tam ma być kostka brukowa kładziona a kiedyś jako granice rabat tez byśmy chcieli obrzeżać ale nie wiem kiedy to nastapi

Jako ścieżka chyba będę te płyty betonowe 3 sztuki 30x30 bo Em woli od obrzeża ja zresztą też bo kolor tych plyt jest bardziej zblizony do takiego zwyklego szarego bruku. Najlepiej by było znależć gotowe płyty 1x30 ale nie udało mi sie do tej pory oprócz obrzeza nic innego takiego znależć
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:28, 20 mar 2016

Do góry
Wyszłam na chwilkę cyknąć fotki bo dawno nie było ale taki ziąb że aż przeszywa . BRRR. Nie ma bardzo co focić ale zdjecia to zawsze pismo obrazkowe jakie by nie były
Na tyłach nastąpiła kompletna demolka

Wisienkowa i Wisienki puszczaja pąki -wszystkie Czyli chyba przyjęły się

Przód widać obrzeza polożone przez EMa teraz tylko kostka i jakos bedzie wygladac wreszcie

Tujki narazie patyczki no ale sama wychodowałam więc to cieszy A i kancików nie ma czasu braklo
Ogródek Iwony II 23:01, 19 mar 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Co miedzianem będziesz pryskać. Wertykulacje zaczęłam robić ,jeszcze 2 dni i skończę.

Drzewka owocowe, klony, bukszpany - to głównie
Ewa, my we wrześniu trawę wertykulowaliśmy po raz drugi. Trawa nie odbiła. Tym razem poczekam jeszcze. Wygląda kiepsko. Tak w ogóle, to będziemy dosiew robić, w przyszłości lekko podniesiemy trawnik, by równo z krawężnikami był. Ale najpierw kostka na podjeździe. Trochę ziemi będzie zebrane, to będzie czym dosypać. Resztę kupię, jakby brakowało. Ale to jeszcze nie wiem kiedy

Dziś kupiłam dolomit. Pójdzie na trawnik, pod lawendę, perowską ..
Coś jeszcze, coś więcej... 19:56, 19 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ufff - wreszcie usiadłem! Ledwie ręcę utrzymuję nad klawiaturą, ale melduję iż:
- byliny wycięte
- trawy z większości przycięte
- róże ogolone
- hortensje w większości upierdutane
- liście z rabat wyzbierane
- derenie, tawuły, berberysy potraktowane sekatorem
- vertigo wytargane z donicy i kostka bukszpanowa wsadzona
- betonowe gazony przeniesione (będzie zielony kącik pod dachem )
- i najważniejsze - calutki trawnik zwertykulowany i wygrabiony
- palma udziergana

Reasumując - jeszcze tylko odkurzanie żwiru, przycięcie włochatych turzyc (z tym czekam) potraktowanie karcherem nawierzchni oraz domu i wiosenne sprzątanie uznam za zakończone Jakiegoś powera dostałem, bo kiedyś to potrzebowałem miesiąca na takie prace, w tym roku wystarczyły dwie soboty

Zuch chłopak
Coś jeszcze, coś więcej... 19:11, 19 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
- byliny wycięte
- róże ogolone
- palma udziergana

Reasumując - jeszcze tylko odkurzanie żwiru, przycięcie włochatych turzyc (z tym czekam) potraktowanie karcherem nawierzchni oraz domu i wiosenne sprzątanie uznam za zakończone Jakiegoś powera dostałem, bo kiedyś to potrzebowałem miesiąca na takie prace, w tym roku wystarczyły dwie soboty

No to sie napracowałes ,ja dzisiaj tez polatałam ale u nas bardzo nieprzyjemnie i zimno ,wkurza mnie juz to.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:46, 19 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Torpeda facet, a buksy w tej cenie...kostka mniam

Ja to chyba na baterie słoneczne działam Ale zauważyłem, że im więcej mam do zrobienia to jestem bardziej efektywny Kostka niezbyt gęsta, ale dość nawet wygląda
Coś jeszcze, coś więcej... 18:33, 19 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
buksPany do donic? Hmm myslalam ze juz sadIsz do gruntu

Bukszpanów w gruncie mam dość trochę - a od zawsze się mi marzyły dwie kule w donicach przed wejściem...Tylko kasy mi zawsze szkoda Kostka za 9.98 będzie na dobry początek
Coś jeszcze, coś więcej... 18:30, 19 mar 2016

Do góry
- byliny wycięte
- róże ogolone
- palma udziergana

Coś jeszcze, coś więcej... 06:29, 19 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja tez do Was macham Ostatnio zapracowany jestem i nigdzie nie mogę zdążyć, ale dziś w bardzo wysublimowany sposób zdezerterowalem z pracy i wróciłem do domu o 17tej A ze jasno było to zdążyłem okna umyć A jutro będzie dzień litości nad ogrodem Nawet mam co sadzić, bo bukszpany przecenione na 75 % kupiłem Będzie kostka w donicy

Torpeda facet, a buksy w tej cenie...kostka mniam
Moja codzienność - ogród Oli 21:55, 18 mar 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

wieczorem lecę do garów eM ma być wcześniej a potem może jeszcze coś pogrzebie... kostka ufajdana trzeba umyć

Cofnęłam się do fotki sprawdzić, gdzie ufajdana...ślepa niestety jestem. A przed chwilą patrzyłam na kostkę i pomyślałam, że nawet ją umyłaś Gdybym nie przeczytała ...
Pięknie wszystko wyrównałaś, napracowałaś się Olu, fajny teren się zrobił do nowych nasadzeń.
Coś jeszcze, coś więcej... 20:26, 18 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja tez do Was macham Ostatnio zapracowany jestem i nigdzie nie mogę zdążyć, ale dziś w bardzo wysublimowany sposób zdezerterowalem z pracy i wróciłem do domu o 17tej A ze jasno było to zdążyłem okna umyć A jutro będzie dzień litości nad ogrodem Nawet mam co sadzić, bo bukszpany przecenione na 75 % kupiłem Będzie kostka w donicy
buksPany do donic? Hmm myslalam ze juz sadIsz do gruntu
Donice drewniane 19:37, 18 mar 2016

Do góry
Zacieki na kostce zależą od obfitości podlewania, zalewanie grozi wypływaniem, od koloru ziemi, z torfowej wypływa brązowa woda, od zawartości żelaza w wodzie. Zażelaziona barwi kostkę. Jeśli będziesz podlewała z wyczuciem żadna woda nie wypłynie i nie naruszy doskonałości kostki. Ale plama z powodu rzucanego cienia będzie, bo kostka na słońcu wypłowieje a pod donicą nie. Będzie brudna od kurzu i zalegających tam śmieci nawianych przez wiatr.

Donice bowiem powinny stać na klockach-dystansach. Wtedy drewno tak szybko nie próchnieje.

Moim zdaniem więcej bałaganu robią ogrodnicy nie sprzątając na czas, niż wyciekająca woda z donicy.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:06, 18 mar 2016

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 15:01, 18 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Fiu fiu, ale się napracowałaś odpocznij

wieczorem lecę do garów eM ma być wcześniej a potem może jeszcze coś pogrzebie... kostka ufajdana trzeba umyć
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:30, 18 mar 2016

Do góry
JUSTYNA
ja to wiesz z doskoku robię, bo jak w pracy cały tydzień, to czasu nie mam
a ostatnio trochę się obijam, to nadrobiłam
tez powoli ogaraniesz
i jakie zadania wymyśliłam dla męza, będę wracać z pracy i ,,kontrolować" ile zrobił ha ha
1. biała kostka pod ławeczkę i fotele, na jesień się tam uszarpałam, jak głupia, aby mógł to robić
2. okna lustrzane z okiennicami na tyłach Imprezowni
3. fontanna pod łukami z różami i powojnikami
4. montaż kozy w Imprezowni
5. domek na drzewie dla dzieci
big ma

BASIA TL
no pogoda tak działa
i tak narzekam, że jestem za wolna, jak byłam młoda, och to dopiero torpeda byłam

ALA
tak, u nas jednak wiosna najszybciej i jesień najpózniej, fajnie

DOMINIKA
tak działam, a jutro...nie mogę się doczekać
lecę, wieczorkiem do was luknę
Ogród Mirelli 11:00, 18 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
kostka moze zykla ale ladna bardzo
a sipe popikowalas jak rasowa ogrodniczka juz ja widze na rabatach pieknie bedzie

Zastipuję pół ogrodu, ale o to mi chodzi w tym roku tzn. o taki wypełniacz w miejscach, gdzie w przyszłym roku będę dosadzała rośliny
Ogród Mirelli 10:22, 18 mar 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Jaka tam zwykła kostka? Jak kostka jest to i porządek jest
Tylko pamiętam, że na początku przez jakiś czas trzeba mieć piasek na niej i to mnie strasznie irytowało wszędzie się nosił w domu piaskownica dosłownie brr...

Dzisiaj panowie skończą podjazd Cieszę się bardzo
Ogród Mirelli 10:21, 18 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Mirellko pięknie u Ciebie się robi, widzę,że prace pełna para idą. Kostka ważna rzecz, później tylko zostaną same przyjemności i obsadzanie rabat. Pozdrawiam.

Paulinko mas rację Obsadzanie rabat to sama przyjemność
W tym roku trochę tylko dopełnię, a w przyszłym się zabiorę za rabatę bylinową jakimiś fajnymi zestawieniami obsadzić / dosadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies