Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Toszka 08:53, 31 mar 2016

to zostaw te obrzeża tak jak są (będziesz miała po czym chodzić, by nie deptać roślin i rabaty). Korą zakryjesz kostkę. Poszerz rabatę a krawędź wykancikujesz.
Tez mam kostkę na krawędzi trawnika, bo primo - psy czasami się zapędzą i szlag kancik trafi; secundo - łatwiej mi się kosi trawę jak jedno (no, dobra - dwa) kółka prowadzę po kostce. Nie muszę bród docinać, bom leniwa.

Akurat obrzeże przy bukowej rabacie może oddzielić kwaśne podłoże dla azalii. Korą zasypiesz kostkę i bedzie git

Korzenie wiśni są głębiej niż kostka - co się martwisz Naszykuj rabatę dla hortek i zapomnij o kostce. Może kiedyś postanowisz coś obrzezić to będzie skąd kostkę brać
pamiętaj - znajduj plusy w minusach
anbu 08:54, 31 mar 2016

Kawa napisał(a)
Ania spokojnie coś innego wymyślicie
a te wiśnie to jakie bo mi się podobają

Znalazłam Pissardii szczepione na 2,2 podobają mi się.

Obrzeża rozwalę ale nie w tym roku. Urabiam eMa już pół roku jakieś. Może jak zobaczy, że jest ładnie to nie będzie stękał
Mój em akurat lubi rośliny i każdy poranek jak jest ciepło z kubkiem kawy lata i ogląda (na razie nie ma co za bardzo ) co w trawie piszczy
Dominika11 08:56, 31 mar 2016

anbu napisał(a)

Znalazłam Pissardii szczepione na 2,2 podobają mi się.
a gdzie znalazłaś ???
anbu 08:58, 31 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
a gdzie znalazłaś ???

Domi pw.
anbu 09:00, 31 mar 2016

Toszka napisał(a)
to zostaw te obrzeża tak jak są (będziesz miała po czym chodzić, by nie deptać roślin i rabaty). Korą zakryjesz kostkę. Poszerz rabatę a krawędź wykancikujesz.
Tez mam kostkę na krawędzi trawnika, bo primo - psy czasami się zapędzą i szlag kancik trafi; secundo - łatwiej mi się kosi trawę jak jedno (no, dobra - dwa) kółka prowadzę po kostce. Nie muszę bród docinać, bom leniwa.

Akurat obrzeże przy bukowej rabacie może oddzielić kwaśne podłoże dla azalii. Korą zasypiesz kostkę i bedzie git

Korzenie wiśni są głębiej niż kostka - co się martwisz Naszykuj rabatę dla hortek i zapomnij o kostce. Może kiedyś postanowisz coś obrzezić to będzie skąd kostkę brać
pamiętaj - znajduj plusy w minusach

Super po prosu. Martwię się już z pół roku o te obrzeża :/
Łatwo się Toszko pisze
Dominika11 09:00, 31 mar 2016

anbu napisał(a)

Domi pw.
oki
Toszka 09:10, 31 mar 2016

anbu napisał(a)

Super po prosu. Martwię się już z pół roku o te obrzeża :/
Łatwo się Toszko pisze

jesli cię to pocieszy to u mnie chodnik był trzykrotnie przenoszony (bagatelka ponad 70m). Na forum są ogrody gdzie w dużej ilości kostka z podjazdu była likwidowana. A na pewnym odcinku znowu mi się koncepcja zmieniła - eM przyjął to zaskakująco spokojnie
Tylko Szefowa jest w stanie wszystko zaplanować z góry, a pewnie gdyby ja pociągnąć za język to...
anbu 09:21, 31 mar 2016

Toszka mam opór eMa na razie, tak jak pisałam :/

Nawet (tylko hipoteza) jak zrobię kant z jednej strony to mi z tyłu ogrodu nie wyjdzie. To nie takie proste :/

Normalnie popśułaś mi humor na wejściu bo przypomniałaś mi o tych moich kancikach.
Ty Tocha to masz miarę w oczach, weź ubierz słabsze bryle
anbu 13:07, 31 mar 2016

To znowu ja

Toszko w tym całym ambarasie i mojej pracy zawodowej (dziś zarobiona jestem ) zapomniałam Ci podziękować, bo ślicznie to wyrysowałaś. A więc oficjalnie dziękuję bardzo.
Teraz tak naprawdę nad tym rysunkiem/projekcikiem usiadłam i mi się bardzo, ale to bardzo podoba. Nie przypuszczałam nawet, że buk tak zgrubnie

Wydrukowałam wszystko i eMowi pokażę, mam nadzieje że z czasem się da przekonać :/
Kropla drąży skałę.
MirellaB 13:13, 02 kwi 2016

Aniu czyli wszystko już zaplanowane?
Fajnie, że Toszka tak Ci pomogła