Kasiu floksy skradły moje serce, ja je teraz ciągle dokupuję. Ta monarda bardzo mi się podoba bo niska i ma piękne listki.Jeżówki śliczne ale czytam że chęci na więcej są. To mnie cieszy. Aha i skarpa to po prostu cudo. Super wszystko ogarnięte. Czyli i piękny wyjazd i odpoczynek był i ogród też się utrzymał na wysokim poziomie. To rozumiem. I tak trzymać. Buziaki
Mało co kwitnie.... ale jednak jak już kwiatek pokaże, to od razu niespodzianka!
Super! U mnie floksy też już rozsiewają zapach po okolicy. Ja mam różowe z białym oczkiem.
Po tygodniu odwiedziłem działkę. Okropna susza. Ale rośliny jakoś trzymają się. Mało co kwitnie, zaskoczyły mnie dzwonki brzoskwiniolistne. Po przycięciu powtórzyły kwitnienie.
Lato
Kwiaty, kwiaty... jeżówki, floksy, liliowce w natarciu, kolejne dalie kwitną, pomidory z krzaczków wołają zjedz mnie, cały dzień słyszałam w pobliżu pracujący kombajn..
i sucho, konewki w ciągłym ruchu, woda nagrzana w kotłach i wannach wylewana do ostatniej kropli..
młoda makolągwa codziennie buja się na najwyższym pięterku choiny...
Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie
Gosiu, ja mam floksy białe wysokie za rododendronami przy murze. Jeszcze nie kwitną, bo są w półcieniu ...
W szkółce widziałam białe i jakoś mnie nie rzuciły na kolana. Ale są też prawie białe z ślicznymi środkami jak gwiazdki. Nie znam nazwy niestety.
takie http://static.e-ogrodek.pl/fmfiles/floksy1470235814/floksy-couleur.jpg
Odętkę mam i bardzo lubię. Jeszcze nie kwitnie. Za momencik ...
Deszcz przestał padać po 10 minutach. Czekam na więcej ...
u mnie 2 dni temu padało, ale ulewy nie było
na floksy mam oko, zwłaszcza białe mi się podobają
udało mi się kupić kwiaty: odętki i ostróżki
przyjemnie się odpoczywa w Twoje ogrodzie, jest ładnie
floksy mam na oku
udało mi się trochę zakwiatkować
nabyłam białe odętki i granatowe/fioletowe ostróżki
już rosną
ciekawe są te Twoje cimnoróżowe pełne jeżówki
Dorotko te żółte to liliowce.
a te z jasną obwódka na płatkach, to są lilie .Cudnie pachną tearz na kilka metrów
Takich mam sporo.ale jeszcze nie wszystkie rozkwitły
Hosty nawet rosną dobrze.Mam ich 90 odmian.
nie sposób wszystkie udzielnie pokazać.
floksy jedne są w całkowitym rozkwicie.A inne w średnio rozkwitnięte jeszcze.A i w pączkach jeszcze też są
Ivonko. Marbo. Kasjo. Rysko. Muszelko,Sylwio, Ren, dziękuję za towarzystwo przed telewizorem w niedzielny ranek. Sama jestem ciekawa mojego ogrodu widzianego okiem kamery profesjonalistöw z Mają w roli głównej.
Tymczasem susza trwa.
Dołączyły do kwitnących miliny, jeżówki, słoneczniczki, rudbekie, floksy pachnące, i to nie koniec.
Złota Laguna, dziękuję Bogdziu.
Teraz liliowy zapach lasu.