Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 23:18, 07 sie 2018

Izabelko, bardzo dziękuję Ci za taki piękny komplement.
Z imperatą nie robię nic, poza wiosennym przycięciem. Ale od przyszłego sezonu będę musiała zacząć jej redukcję, bo trochę się rozrosła. Zredukowane kępki stworzą pewnie gdzieś nową obwódkę. Poza tym to zupełnie niekłopotliwa trawka.

Elu, tę sosenkę zabrałam z mojego poprzedniego ogrodu. To taka mała pamiątka po nim.
Susza u mnie jak wszędzie, ale w niedzielę trochę popadało więc trawa odżyła. Poza tym staram się mieć tylko te rośliny, które bez częstego deszczu jakoś dają radę. Podlewam tylko młode sadzonki.

Renatko, dzięki.

marba 23:24, 07 sie 2018

gogo napisał(a)
Basiu, faktycznie, nie widać szkód od upału, imperatą stale się zachwycam, chyba nikt nie ma takiej ilości, widać pasuje jej piaszczysta ziemia. Ja moje niedawno kupione jeszcze podlewam, ale trochę podsychają i nie wiem co będzie.
Własny basen- rzecz bezcenna - a pływanie bardzo dobrze robi spracowanym kościom i mięśniom, więc pływaj bez ograniczeń

U mnie ma dość sucho i chyba jej to nie przeszkadza. Może u Ciebie ma za mokro i dlatego słabo rośnie. Swoją podlewam tylko gdy naprawdę bardzo długo nie pada.
gogo 00:06, 08 sie 2018

Już przestanę podlewać, chciałam jej ułatwić ukorzenienie się, bo kupiłam dwie, a zrobiłam sześć, chciałam taką mini rzeczkę jak u Ciebie
Jeśli nie przetrwa, zostanie mi Twoja
marba 00:15, 08 sie 2018

Grażynko, jeśli ona jest świeżo posadzona, to trzeba podlewać. Jak już sama ruszy to można ograniczyć.
Basilikum 08:41, 08 sie 2018

u mnie wreszcie wczoraj popadalo ale rzed przez 3 tygodnie nic a nic przy tem ponad 30 stopni. Bylo wiec podlewanie
anabuko1 11:47, 08 sie 2018

marba napisał(a)
Elu, Grażynko, nie wyobrażam sobie upalnego lata bez basenu w ogrodzie i możliwości chłodnej kąpieli, bez konieczności ciągłych dojazdów na pływalnię, no i mogę popływać tu bez tłumu ludzi i w wodzie, do której nikt wcześniej nie nasikał. U nas basen od wielu lat sprawdza się doskonale. Wszystkim polecam.

Dzisiejsze fotki:

Chyba mam taką samą sosenkę na pniu.
Ładnie wygląda lobelia ze stokrotkami afrykańskimi
U mnie dalej susza.I grzeje
danuta_szwajcer 13:05, 08 sie 2018

marba napisał(a)
Od jakiegoś czasu potrójnie babciuję, więc zaglądam tu dopiero gdy zaczyna mi się dzień, to znaczy, gdy dzieciaki idą spać. Ale udało mi się pstryknąć dziś parę fotek.

Basiu MISTRZOSTWO jaka piękna kompozycja, stworzyłas ogród charakterystyczny tylko taki Twój jest,nie można się pomylić patrząc na Twoje zdjęcia. Tak samo kompozycja biało-niebieska no cudna. Twój ogród tętni życiem, taki jaki powinien być ogród, dla dzieci, zwierząt tych mniejszych i większych i oczywiście dla Was, jest gdzie przysiąśc, odpocząc, pospacerowac i się ochłodzić. Pięknie Pozdrawiam serdecznie
wojtas2101 17:09, 08 sie 2018

Cudny red baron.
gogo 17:28, 08 sie 2018

Basiu, z nasionami jeszcze poczekam, żeby lepiej dojrzały. A może chcesz coś jeszcze ode mnie, śmiało pisz
marba 22:16, 08 sie 2018

Izabelko, współczuję suszy, u mnie na szczęście dziś trochę pokropiło. Nałapałam trochę deszczówki do beczek.

Aniu, ta sosenka to chyba Wintergold, zimą robi się intensywnie żółta. Przyjechała tu ze mną z mojego poprzedniego ogrodu, to taka pamiątka po nim.

Danusiu, to tylko tak ładnie na fotkach wygląda, w rzeczywistości ogród nie zasługuje na tyle zachwytu. Ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba.

Wojtku, dziękuję za pochwałe, miło, że zaglądasz.

Grażynko, z nasionkami nie ma się co śpieszyć, niech dojrzeją. Jeśli chcesz, to chętnie podzielę się wiosną nadwyżkami Red Barona.

Dzisiejsze fotki:
Kwitnie kobea,

mandewilla

I floksy.

I jeszcze raz Red Baron.