Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

Adela 11:58, 08 sie 2018

gogo napisał(a)
Zaczynam się zastanawiać nad powieszeniem czegoś cieniującego, nad te najbardziej wrażliwe. Chyba użyję stare firanki, będzie dziwnie, ale uratuję rośliny. Zresztą ogrodu nie widać z drogi.
Doniczki już są w cieniu, dzięki za życzenia wody. Pozdrawiam

Nie przejmuj się, że będzie dziwnie. Ja też osłaniałam borówkę amerykańską przed ptakami.
A jak jest taka potrzeba, to dzielzany przytnij. Po co mają się męczyć. Moje przycięte floksy już bardzo ładnie odbijają.
Będzie ok
gogo 13:31, 08 sie 2018

ANIU, piszą, że kwitną od lipca do września, ale moja kwitła później, w tym roku to wyjątek i nie nacieszyłam się kwiatuszkami Może Twoja jeszcze zakwitnie.
ELU, będę działać z firankami, już zaczęłam, ale w upale nie skończyłam. Największy skwar muszę przeczekać. Dzielżany przycięłam.
Basilikum 14:29, 08 sie 2018

bylam tu i podziwilam
dzielzanymi sie bardzo podobaja mam jeden i taki wielki kwrzaczek z niego wyrosl bardzo mnie cieszy. Kupie mu rodzenstwo w innm kolorze
gogo 16:25, 08 sie 2018

Dzielżany zamieszkały u mnie z powodów oczywistych, są piękne. Dwa się jeszcze trzymają, muszę je podlać. W zbiorniku jest gdzieś z 10 cm wody
Byłam podlewać, takie widoki smucąnajładniejszy dzielżan hosta skalnica kuklikowa nawet lwie paszcze nie dają rady

gogo 16:30, 08 sie 2018

Sposób miskanta na ograniczenie parowania, źdźbła się zwinęły w rurkę!

Na pocieszenie, truskawki, po podlaniu florovitem mają i kwiatki i owoce
gogo 16:32, 08 sie 2018

A to nasi lokatorzy, jest ich pięć
Waclaw 16:56, 08 sie 2018

gogo napisał(a)
Wacławie, dzięki za odwiedziny u mnie i pochwały. Ach, żeby wszystkie rośliny były tak wytrzymałe jak skalniaki, ile odpadłoby nam martwienia się, jaka oszczędność wody i wysiłku przy podlewaniu.
Co z bobrami, masz już większe kłopoty przez nie, czy poszły gdzie indziej.
Też pozdrawiam

Bobry w okolicy są. Na razie oprócz wielgachnej nory ( żeremia), zniszczenia brzózki i kilku zapadlisk na grobli, od pewnego czasu jest spokój. Oby już się ode mnie wyniosły.
Waclaw 17:00, 08 sie 2018

Ale masz fajne sklepienia!
Lubię takie budynki
gogo 17:10, 08 sie 2018

Witaj Wacławie, to ja już wolę moje jeże i jaskółki dymówki. Jeże trochę depczą rośliny i piją wodę z ciurkadełka, jaskółki brudzą, ale to nic.
Ja nie stosuję chemii, tak jak i Ty, więc zwierzaki są bezpieczne i do nas przychodzą
Jest w sprzedaży Roundap w żelu, bardzo sporadycznie stosuję na mlecze, dobrze się aplikuje niewielkie ilości i nie spływa w ziemię, więc jest tylko pobierane przez chwast. I jest skuteczny.
gogo 17:17, 08 sie 2018

Sklepienie jest fajne, ale nigdy nie było remontowane, a budynek jest z 1887 roku.
W naszej sytuacji finansowej pewnie tak zostanie, nie mamy nawet na tynki i straszą