Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 03 lip 2014

Do góry
Anek
Naparstnice wyglądają jakby mialy już zakwitnąć takie wypasione Mam dla nich honorowe miejsce.
Ps. Pomponellę zamowiłam teź kcem pomponiki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 03 lip 2014

Do góry
Jak nie kochać burgundy ice?

Jedyny kwiatek Williama zwanego Szekspirem

A Ascot już za chwileczkę, już za momencik pokaże pierwsze kwiaty

No i czekamy na kwitnienie hortensji passion you & me
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 03 lip 2014

Do góry
Incrediball wchodzi w fazę niewiarygodną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 03 lip 2014

Do góry
Witajcie
Wczoraj wykonane przedpłocie. Jeszcze kostrzewa malutka, berberysów pod grabami nie widać a lawenda w przeddzień kwitnienia. Jeszcze kamyki i rok oczekiwania i będzie przedpłocie w kolorze szarości i zieleni

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:14, 03 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś tych malin wykarczowaliśmy kilka metrów kwadratowych.. u sąsiada, bo ma ich dużo, a bawimy sie w nowe rabatki... Nie mam miejsc u siebie do roboty, to przeniosłam sie do sąsiadów.... Przedpłocia też nie mam.. Zostali sąsiedzi.. a każdy pretekst do sąsiedzkiej kawusi dobry... Zresztą jak napatrzyłam sie na ogród sąsiadów to stwierdziłam, że ..... też chcę mieć ładny ogród.. Druga sąsiadka to pasjonatka róż... ma piękne Fajnie trafić na fajnych sąsiadów

Froncik Już bez czosnków..

Jak walczyłam z zielskiem na granicy sąsiedzkiej, to stwierdzam, że mam super spokojna sąsiadkę, bo mnie by szlag trafił jakby takei ziele rosło za siatką przy warzywniku... W deszczu z grubsza wyrwałam, bo mi wstyd było... Z przodu pięknie, a od tyłu syf....

Hi hi u mnie tak samo, z przodu elegancko, przy płocie sąsiada syf... Jutro sprzatam bo wstyd.
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:12, 03 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania u mnie na brzozach są pojedyncze żółte liście... a mamy początek lipca...

To plamistość liści brzozy, pryskaj szybko Topsinem. Ipo syganlizował...
U mnie już od miesiąca chorują....
Anek liliwce piekne , ale ja podjęłam decyzję i wszystkie oddaję Pszczółce, denerwują mnie ich żółte kolory. Zostawię tylko różowego.

Ps. Czy. Twoje naparstnice jeszcze zakwitną, czy trzeba czekać rok?
Ogród w skali mikro cz.II 23:25, 02 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madzenko .. Ja też nie wiem jaki kolor tej próchnicy..w zasadzie może by tak prosić o foto..tylko jeśli maja w workach...aaaa...sama nie wiem.. Myślałam ,że złapałam Pana Boga za nogi a teraz się martwię czy będzie ok ...

Ja rozumię ,że nie jesteś na bieżąco , bo coraz trudniej wszytsko ogarnąć , przynajmniej mnie .. Za troskę o cisy wielkie dzięki... Tam gdzie było żółte niestety jeszcze nic nie wyrosło , ale przyrosty sa zielone , spore i ogólnie cisy wyglądają przyzwoicie .. Drażni mnie wprawdzie ,że posadziłam je w tak dużej odległości ale patrząc na mojego cisa przed domem wiem ,że jednak musze się uzbroić w cierpliwość i będzie dobrze

Buziak

To si cieszę, ze jednak cisy daly radę

Trup w szafie przejdzie do historii
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:23, 02 lip 2014

Do góry

Macham do Was , odpowiem tylko na kilka postow, gdyz padam
Dzisiaj do zmroku pracowalam w ogrodzie, skończyłam bowiem przedpłocie, wyplewiłam tam chwasty , wymieniłam cześć bukszpanow w obwódkach w podjezdzie, opryskalam rosliny porazone chorobami grzybowymi -amistarem. Moje brzozy maja - jedne - kędzierzawość, a inne zamieranie pedów... Wiśnie i graby brazowieją, zdobniczka nie odpuszcza, opuchlaki wyzeraja nowe liscie rh, grzyb pożera mi kiścienie... WOT i los ogrodniczki z cieżką gliniasta gleba... Ale damy rade.
Dzisiaj przyjechaly od Finki sliczniutkie berberysy green carpet na przedplocie i cudne szalwie nemorosa. Berberysy wkopane, szalwie jutro.
Trawnik udaję, że nie widze....gąsienice wyzeraja mi lisciaste... KUrcze musze poczekac do weekendu aby je opryskac kohinorem czy mospilanem?

Nikita napisał(a)
Marzenko, oglądnęłam twoje purpurowe królestwo...c u d o w n e!!!! U mnie odezwało się kolejne "chciejstwo" i będę szukała śnieżnobiałej róży. Muszę zapytać naszych różanych ekspertów, którą najlepiej wybrać.A może ty mi coś doradzisz?

Ja w tym roku pierwszy raz na trawnik sypnęłam Hydrocompex...nigdy nie był taki zieloniutki jak teraz! Super nawóz, że też ja wcześniej o nim nie wiedziałam...człowiek całe życie się uczy...
Buziaki przesyłam

Nigdzie nie mogę dostać hydrokomplex... Jutro prawdopodobnie podleję roztworem potasu..
Gabriela napisał(a)

Miałam napisać o ogrodzie Marzeny, ale w tym fragmencie coś jest. Mój mąż róż nie lubi, bo kłują i się go czepiają - tak twierdzi. Ale gdy rok temu zobaczył w Savill Garden kwitnące róże Munstead Wood, powiedział po obmacaniu i obwąchaniu, czyli badaniu organoleptycznym: kup ją koniecznie, bo jest piękna i nawet nie kłuje tak bardzo. Jak wiemy, to bardzo ciemna róża. Kupiłam, co było robić.

A teraz do rzeczy - obejrzałam zdjęcia z Twojego Marzeno ogrodu dopiero dzisiaj i powiem Ci że to jest chyba najbardziej zmieniony ogród na ogrodowisku w ostatnim czasie, dla mnie bardzo in plus, bo jak wiesz, ja szaleję za bylinami i różami. Już rok temu był pełen kolorów, ale teraz rabaty są tak bujne i kolorowe, jak moim zdaniem być powinny. Żółte lilie i różowe jeżówki co prawda nie konweniują, moim zdaniem nie tylko kolorem, ale w ogóle - są z innej bajki. Lilie dość trudno łączyć, podobnie jak liliowce, bo są na tyle okazałe że wystarczą same dla siebie. Gdybyś miała same lilie z jeżówkami, no to byłoby nie ok, ale takie drobniutkie wypaczenie ginie w masie innych pięknych kwiatów. Ja tam podziwiam całokształt.

Gabi dziekuje za komplementy. Sama widze jak bardzo sie ogród zmienił pod wpywem forum Lilie i trzytomy pójdą na inną rabate aczkowiek żolta rabata przejdzie chyba metamorfoze tak za rok. Na razie wszystkie zoltki przesadze w jedno miejsce. Jeżówki z rożami fajnie wyglądaja, tam są też posadzone miskanty gracillimus.... I jezówki miały falowac na tle trawek...ale miskanty się w tym zacienionym miejscu nie moga pozbierac...zobaczymy moze znów coś zmienie jesienia. NA razie na tej rabacie czekam na monardy purpurowe, juz startują

Robaczek napisał(a)
Madżen, nie wąchając róż tracisz co najmniej połowę frajdy
Poza tym aromaterapia w różanym ogrodzie to najlepszy sposób na migreny
Graffin jest niemal czarna w pąku, mój M ją uwielbia. Faceci jednak mają sentyment do tych kolorów...
A sama hrabina jest wyjątkowa - jak otworzy pełną rozetkę misternie utkanych płatków to niemal czuć od niej pole magnetyczne - tak przyciąga! Nie wszystkie kwiaty mają jednak tak idealny kształt, więc cierpliwości. Posadzona w lekkim półcieniu powinna dłużej trzymać kwiat. U mnie na patelni, bo chcę mieć ją blisko..nawet jeśli M TAK na nią patrzy
Żółtki do wyautowania, może fioletowa ostróżka w ich miejsce...?

Kasiu ja sie chyba z. twoim M zgadzam.... Te ciemne róże są takie szlachetne.
Już wacham ale nie dizisja bo latałam z opryskiem na grzyba. Grzyb zjada mi brzozy i graby w podjeżdzie....
Ogrodowa przygoda Majeny:) 22:53, 02 lip 2014

Do góry
Majenko ja rozpoznaję tylko trawy, ktore rosną w moim ogrodzie a tej nie mam

Jakie drzewo wybralaś?
Mój nowy stary ogród 22:51, 02 lip 2014

Do góry
Myślałam, że Larissa jest bardziej biała? Zachywcająca kompozycja
Jurajski Ogród 22:49, 02 lip 2014

Do góry
Agnieszko
Czy Ty masz ciepliwośc obcinać przekwitłe kwiaty Bonica? Ja chyba sekatorem elektrycznym ją potraktuję, po deszczu zbrzydła a ja chyba trzy dni obcinałabym przekwitłe kwiaty...
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:37, 02 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie? to lilie azjatyckiea tu horti You & Mee

Już. Twoja kwitnie? Moja dopiero startuje
Grab - Carpinus 22:32, 02 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja mam zahamowanie wzrostu i to chyba szpeciele, jakby rdzawe liście, troszkę plamek, dziurek, jak się dotknie liści to jakby suche były tak szeleszczą, muszę natychmiast ratować

miał ktoś to dziadostwo?
da się wyleczyć

Najskkuteczniejszy jest zabieg ortusem, co 7 dni. Mialam rok temu, nyslałam, że drzewko grabowe padnie, w tym roku pieknie odbiły młode przyrosty
Grab - Carpinus 22:31, 02 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...czyli u mnie grzyb bo brązowieją raczej od środka...brzegi sa jeszcze zielone... dzisiaj oprysk robię...

Od środka to mogą być szpeciel.
Tak wygladają liscie ze szpecielami

Zalanym wodą brązowieją brzegi liści
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:27, 02 lip 2014

Do góry
Potrącałam Twoją vivę na przedplociu podczas sadzenia. Finkowych berberysów. Melduję, że Izowe przedpłocie skóńczone
Lawenda, kostrzewa, graby, zebrinusy i dzisiaj doszły bergerysy green carpet. Viva w czasie trącania cudownie pachniała. Moja rozchyla pąki i nabiera koloru.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:03, 02 lip 2014

Do góry
Ale jeseśmy Bigdziu na bieżąco
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:54, 02 lip 2014

Do góry
Niu dzieki za porady dot. Trawy. W ostatniej chwili uchroniłaś mnie przed posypaniem azotem..... Dzisiaj będę podlewać potasem
Choroby i szkodniki piwonii, piwonia - Paeonia 23:57, 01 lip 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Chora peonia Shirley Temple

Zaznaczam bo ciekawa jestem diagnozy, czy przypalona słońcem czy mączniak rzekomy lub inny grzyb.
Ogród w skali mikro cz.II 23:11, 01 lip 2014

Do góry
Ela jestem ciekawa jak ta próchnica wygląda xzy czarna czy brązowa jak torf?

Nie jestem na bieżaco, jak Twoje cisy?
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:04, 01 lip 2014

Do góry
Syla czad, po prostu czad!!!
Zachywca Twój ogród, widać że go uwielbiasz i jesteś gotowa ubic nawet najmniejszego chwasta. Inspirujesz nas do dalszych zmian. twoj ogrod staje się tak piekny, że aż niedościgniony wzór dla nas.

Mimo że uwielbiam Robaczka, to nie powieram pomysłu na aspirynę owszem jest piekna jak budyń ale w to miejsce coś bardziej eleganckiego potrzeba. Choiaż moja apiryna tak obficie kwitnie , ze nie moge wyjśc z podziwu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies