Witajcie
Wczoraj wykonane przedpłocie. Jeszcze kostrzewa malutka, berberysów pod grabami nie widać a lawenda w przeddzień kwitnienia. Jeszcze kamyki i rok oczekiwania i będzie przedpłocie w kolorze szarości i zieleni
To plamistość liści brzozy, pryskaj szybko Topsinem. Ipo syganlizował...
U mnie już od miesiąca chorują....
Anek liliwce piekne , ale ja podjęłam decyzję i wszystkie oddaję Pszczółce, denerwują mnie ich żółte kolory. Zostawię tylko różowego.
Ps. Czy. Twoje naparstnice jeszcze zakwitną, czy trzeba czekać rok?
Macham do Was , odpowiem tylko na kilka postow, gdyz padam
Dzisiaj do zmroku pracowalam w ogrodzie, skończyłam bowiem przedpłocie, wyplewiłam tam chwasty , wymieniłam cześć bukszpanow w obwódkach w podjezdzie, opryskalam rosliny porazone chorobami grzybowymi -amistarem. Moje brzozy maja - jedne - kędzierzawość, a inne zamieranie pedów... Wiśnie i graby brazowieją, zdobniczka nie odpuszcza, opuchlaki wyzeraja nowe liscie rh, grzyb pożera mi kiścienie... WOT i los ogrodniczki z cieżką gliniasta gleba... Ale damy rade.
Dzisiaj przyjechaly od Finki sliczniutkie berberysy green carpet na przedplocie i cudne szalwie nemorosa. Berberysy wkopane, szalwie jutro.
Trawnik udaję, że nie widze....gąsienice wyzeraja mi lisciaste... KUrcze musze poczekac do weekendu aby je opryskac kohinorem czy mospilanem?
Nigdzie nie mogę dostać hydrokomplex... Jutro prawdopodobnie podleję roztworem potasu..
Gabi dziekuje za komplementy. Sama widze jak bardzo sie ogród zmienił pod wpywem forum Lilie i trzytomy pójdą na inną rabate aczkowiek żolta rabata przejdzie chyba metamorfoze tak za rok. Na razie wszystkie zoltki przesadze w jedno miejsce. Jeżówki z rożami fajnie wyglądaja, tam są też posadzone miskanty gracillimus.... I jezówki miały falowac na tle trawek...ale miskanty się w tym zacienionym miejscu nie moga pozbierac...zobaczymy moze znów coś zmienie jesienia. NA razie na tej rabacie czekam na monardy purpurowe, juz startują
Kasiu ja sie chyba z. twoim M zgadzam.... Te ciemne róże są takie szlachetne.
Już wacham ale nie dizisja bo latałam z opryskiem na grzyba. Grzyb zjada mi brzozy i graby w podjeżdzie....
Agnieszko
Czy Ty masz ciepliwośc obcinać przekwitłe kwiaty Bonica? Ja chyba sekatorem elektrycznym ją potraktuję, po deszczu zbrzydła a ja chyba trzy dni obcinałabym przekwitłe kwiaty...
Potrącałam Twoją vivę na przedplociu podczas sadzenia. Finkowych berberysów. Melduję, że Izowe przedpłocie skóńczone
Lawenda, kostrzewa, graby, zebrinusy i dzisiaj doszły bergerysy green carpet. Viva w czasie trącania cudownie pachniała. Moja rozchyla pąki i nabiera koloru.
Syla czad, po prostu czad!!!
Zachywca Twój ogród, widać że go uwielbiasz i jesteś gotowa ubic nawet najmniejszego chwasta. Inspirujesz nas do dalszych zmian. twoj ogrod staje się tak piekny, że aż niedościgniony wzór dla nas.
Mimo że uwielbiam Robaczka, to nie powieram pomysłu na aspirynę owszem jest piekna jak budyń ale w to miejsce coś bardziej eleganckiego potrzeba. Choiaż moja apiryna tak obficie kwitnie , ze nie moge wyjśc z podziwu