Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:16, 02 lip 2014

Agania napisał(a)
Stojący przetacznik wygląda super, o tojeści już nie wspomnę....u ciebie czarnego humoru nie brakuje i próchnica siem z dentystą raczej kojarzy, wolę nazwę kompost, wożę go z ogródków ROD, działkowcy chętnie oddają to co w nadmiarze

Daj namiar na tę próchnicę, teraz nie mam funduszy, ale małopolska też potrzebuje tego bogactwa dla roślin

Przesyłkę widziałam, zapakowana prima sorti........ale wygląda... jak

trup w doniczce

Co ja widzę, masz giganta świecę w donicy, gdzie ja mogę na taką natrafić, bardzo proszę Eluś o GPS-a

buziak

Hahah .. Trup w donicy .. Noo tej opcji jeszcze nie przerabialam ekran mam opluty

Mnie się cały czas wydawało ,że kompost i próchnica to jednak ńie jest to samo...ale za koncepcję z działakowcami wielkie dzięki .. O tym nie pomyślałam ....

Link do próchńicy :

http://allegro.pl/kora-sosnowa-80l-zabrze-dostawa-gratis-i4372464485.html

Trzeba patrzeć na wszystkie przedmioty sprzedającego tam są różne miasta .. Małopolskę też chyba widziałam..ale mowię : 30 worków za 8 zł lub 10 worków za 15 zł każdy... Najlepiej brać hurtem i takie jest też założenie firmy ,że detalu nie prowadzą

Świeca - ikea ... Ścsiśle tajne dane od Baragi

Buziaki
JulkAd 22:52, 02 lip 2014

O trupie z szafy co w trasę pojechał poczytałam, o przetaczniku i tojeści ze stipą a'la CHFS też już wiem, a tym bardziej kwitnące hosty widziałam....przy lekturze na temat próchnicy za zęby siem złapałam....a ponieważ mój laptop nadal szwankuje i widzę tylko niektóre fotki to tym bardziej zachwycona jestem , że poczytać u Ciebie mogiem....buziol
Madzenka 23:25, 02 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Madzenko .. Ja też nie wiem jaki kolor tej próchnicy..w zasadzie może by tak prosić o foto..tylko jeśli maja w workach...aaaa...sama nie wiem.. Myślałam ,że złapałam Pana Boga za nogi a teraz się martwię czy będzie ok ...

Ja rozumię ,że nie jesteś na bieżąco , bo coraz trudniej wszytsko ogarnąć , przynajmniej mnie .. Za troskę o cisy wielkie dzięki... Tam gdzie było żółte niestety jeszcze nic nie wyrosło , ale przyrosty sa zielone , spore i ogólnie cisy wyglądają przyzwoicie .. Drażni mnie wprawdzie ,że posadziłam je w tak dużej odległości ale patrząc na mojego cisa przed domem wiem ,że jednak musze się uzbroić w cierpliwość i będzie dobrze

Buziak

To si cieszę, ze jednak cisy daly radę

Trup w szafie przejdzie do historii
GosiaJoanna 15:05, 03 lip 2014

Eluś wszystko doszło ciut połamane gałązki ale juz rosnie i jest szcześliwy sorki mam problemy z netem i nie wiem czy dostajesz moje posty czy nie
GosiaJoanna 15:06, 03 lip 2014

Sebek napisał(a)
Trup genialny Ciekawe ile pojedzie... Już widzę sytuację jak kurier wypakowuje go z dostawczaka podpisanego " Z nami do celu"

A próchnica ma kolor niemal czarny - wygląda jak ziemia z worka tylko chyba jest bardziej gruzełkowata i taka "puchata", z tego co pamiętam...Ale mogę się mylić

heheheh dotarł truposz na wchód, listonosz zero zdziwki tylko sąsiedzi troszku w szoku
gierczusia 18:28, 03 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś wszystko doszło ciut połamane gałązki ale juz rosnie i jest szcześliwy sorki mam problemy z netem i nie wiem czy dostajesz moje posty czy nie

Nooo to ciężar z serducha ..

Ja już się mentalnie zbierałam ,że jutro z rana pójdę na tę pocztę złożę reklamację i swoje im powiem ...bo miał dotrzeć wczoraj...noo ale dobrze ..jeden dzień mogę im darować , tym bardziej ,że miazgi nie udało im się z niego zrobić

Buziaki .. Niech dobrze rośnie
gierczusia 18:30, 03 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

To si cieszę, ze jednak cisy daly radę

Trup w szafie przejdzie do historii

Ja tez sie cieszę z tych cisów tym bardziej źe pamietam jakiego stresa miałam ... Nie wiem co ja bym bez Ciebie wtedy zrobiła..serio .. Jeszcze raz dzięki za pomoc

A z tej paczki to nie wiedziałam ,że taka jazda będzie

Buziaki
gierczusia 18:32, 03 lip 2014

JulkAd napisał(a)
O trupie z szafy co w trasę pojechał poczytałam, o przetaczniku i tojeści ze stipą a'la CHFS też już wiem, a tym bardziej kwitnące hosty widziałam....przy lekturze na temat próchnicy za zęby siem złapałam....a ponieważ mój laptop nadal szwankuje i widzę tylko niektóre fotki to tym bardziej zachwycona jestem , że poczytać u Ciebie mogiem....buziol

.... Haha... Czyli czasem fajnie jak wątek jest " przegadany "... U mnie prace rabatowe nadal w toku , wiec za bardzo nie mam co pokazywać .. Ale jak juz skończę przynajmniej to co sobie zaplanowałam na ten rok , to wreszcie dychnę i bedzie co obfocić

Ściskam

A co z tym lapkiem Twoim sie stało ???
Kindzia 19:22, 03 lip 2014

Gierczuś Kochana Ty moja! Ja Ci bardzo za propozycję próćhnicową dziękuję, że pomyślałaś o mnie Ale mi mojego kompostu już teraz wystarcza (czyli samowystarczalna jestem???...), nie potrzebuję. Chyba żeby Ci zbywały ze dwa-trzy worki, to chętnie Wielkich ilości potrzebowałam ze 3 lata temu, nooo, jeszcze 2 lata temu To wtedy nie było
Urszulla 19:48, 03 lip 2014

I tak Ela żywego zamieniła w trupa
pewnie będzie długo żył...