Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:21, 18 sty 2015

Do góry
pozdrowienia niedzielne zostawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 10:20, 18 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ja pokazuję jak leci i wszystkie kolejne etapy, a nie tylko końcowy, bo to chyba o to chodzi . Przynajmniej ja takie relacje najbardziej lubię u innych .

o to to to kwintesencja prowadzenia wątku! jestem za
Ogród niby nowoczesny ale... 10:20, 18 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
oj czuję że graba w tym roku braknie, popyt większy niz podaz się szykuje

Nie strasz mnie!!
Ogród niby nowoczesny ale... 10:18, 18 sty 2015

Do góry
oj czuję że graba w tym roku braknie, popyt większy niz podaz się szykuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:17, 18 sty 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Zołzucho....prze-pię-knie!
Teraz to już chyba czekamy na Maję co?! Już jakieś wstępne rozmowy były?? No bo musi być Twój ogród w Maji...koniecznie

hihihihi, raczej se pomarzyc mogę

ale i tak kochamy nasz ogród wsopaniale się tu czujemy, a od wisony dalszy ciąg prac, nasadzeń i dopieszczeń
ino musze jeszcze poszukać weny do roboty bo strasznei się rozleniwiłam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 18 sty 2015

Do góry
OOOO tyle gości I tyle komplementów Miłe to bardzo a jakże

Dziękuję dziękuję dziekuję dziekuję

Danuś- dziekuje za pomoc w sprawie podpisu dot. wizytówki

Długo się zbierałam z tą wizytówka bo jednak rosliny jeszcz małe, drzewa to raczej kiutki ale co tam w miarę dojrzewania ogrodu i wizytówka będzie dojrzewala
Kosolkowa Pasja 10:12, 18 sty 2015

Do góry
podczytuję
ja mam u siebie przy tarasie Calamagrostis ×acutiflora 'Karl Foerster'. trzcinnik ostrokwiatowy 'Karl Foerster'.
Bardzo go lubimy, szybko rusza juz wisoną go widać, w tym roku zlapal rdzę ale pytałam u Sławnego Mariusza surowińskiego i mówił że z reguły nie chorują a tego roku wszędzie miały rdzę.
Po dużych uleach się kladł ale za dwa dni stał juz prosto. do dziś stoi ładnie więc moge go z czystmy sumienie polecić. ładny architektoniczny słup tworzy, nasz taras ładnie przeslonił delikatną mgiełką.
Kosolkowa Pasja 23:20, 17 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Trzcinnik ostrokwiatowy?.. Do 1,5m max z kwiatostanami.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1198-trzcinnik-calamagrostis

Mama tylko jednego wiec się nie wypowiadam.. ... ale szybko startuje ..... duża zaleta.
Popytaj Malkul.... ona ma te trawy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:28, 17 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ależ u ciebie kolorowo Super
a mnie czasami męczy ten kolor i tęsknie do takiego ogrodu jak ma Anula, spokojnego, zielonego. Za chwilę cieszę się tymi barwami. Jakaś niezrównoważona jestem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:51, 17 sty 2015

Do góry
Ależ u ciebie kolorowo Super
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:40, 17 sty 2015

Do góry
Polinko- ale z u ciebie pięnie się zrobiło, chciaąłm zapytac gdzie kupiłas graby? na priv prosze jaka cena i jakie wysokie (tak około)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:38, 17 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W obwódce nie polecam ice dance, bo to spora roślinka i się nei zmieści w tej obwódce (jesli dobrze rozumie Twe pytanie)
Ja miałam w obwódce szafirki ale po tegorocznym kwitnieniu je eksmituję, będzie po prostu sama kostka, bo pokach może się coś paletać. Aby cokolwiek donrze roslo w korzeniach drzewa i bukszpanów musi mieć sporo miejsca. Moje obwódki mają 2x2 m to sie mieszczą rosliny

A i tak nie wiem czy kiedyś nie odwrocę kolejności, kostka będzie w nogach drzewa a na obwódce lawenda. Bo przecież bukszpany podrosną, lub je grzyb zje..... Cięgle mam przed oczami Monty Dona, ktory wykopuje swoje cudowne obwódki bukszpanowe (chyba mialy ok 80 cm wysokości z powodu grzyba.....

własnie dlatego że się boję grzyba i ciągłej pielęgniacji oraz przemarzania na skarpetke wybrałam cisa.
Moja codzienność - ogród Oli 11:24, 17 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Olu, dziękuję

Ależ perfekcjonistka z Ciebie.
Tak perfekcyjne opatulonych traw dawno nie widziałam.

Cabaret co miał być Variegatusem, jest w mojej ocenie ładniejszy w pokroju, taki bardziej fontannowy.

Link od Gosi malkul z grabami w seslerii - bossssski!
Lecę doczytać, co wybrałaś.

edit: obejrzałam, przeczytałam... połączenie berd barona z tym miskanetem (Gracek?) jest świetne.

U mnie Red Baron nie chce rosnąć. Dostałam go od Alinki dwa lata temu jako gratis do rozplenic i dotąd jaki przyszedł, taki jest (no, prawie). Rozplenice - cudne, a on nic, a nic. Czy to normalne, on potrzebuje czasu na rozpędzenie się?

Nie ma za co Tesiu
O seslerii myślałam od jesieni teraz tylko dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.

Sadzonki Red Barona, które dostałam od agam ładnie przybrały, nie mogę powiedzieć że stoją w miejscu.
Chcę go połączyć z miskantem kwitnącym gdyż na tyłach mają takie właśnie być (mam już Grazielle) o wąskich liściach najlepiej z białym obrzeżeniem i średniej wysokości, coś ''gracillimusowatych''
Jest ich tyle, że ciężko się zdecydować
Rabata będzie obok altany, długości ok. 7 metrów
Miejsce wypoczynku gdzie ma być szum wody i traw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 04:37, 17 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Molinia też kły zielone wystawiła

Czy jest powód do zmartwień? co robić?

Dla mnie tak, bo ja się zawsze martwię na zapas

Jasne że to niepokoi, bo przecież dopiero styczeń, jakoś nie mogę uwierzyć, że już będzie wiosna.
Co robić? Nie wiem. Ja mam już w pogotowiu agrowłókninę i różne inne okrycia. Jeśli nadejdzie duże ochłodzenie (bezśnieżne) będę przykrywać.

Moja codzienność - ogród Oli 04:16, 17 sty 2015

Do góry
Olu, dziękuję

Ależ perfekcjonistka z Ciebie.
Tak perfekcyjne opatulonych traw dawno nie widziałam.

Cabaret co miał być Variegatusem, jest w mojej ocenie ładniejszy w pokroju, taki bardziej fontannowy.

Link od Gosi malkul z grabami w seslerii - bossssski!
Lecę doczytać, co wybrałaś.

edit: obejrzałam, przeczytałam... połączenie berd barona z tym miskanetem (Gracek?) jest świetne.

U mnie Red Baron nie chce rosnąć. Dostałam go od Alinki dwa lata temu jako gratis do rozplenic i dotąd jaki przyszedł, taki jest (no, prawie). Rozplenice - cudne, a on nic, a nic. Czy to normalne, on potrzebuje czasu na rozpędzenie się?
Miejsko & sielsko 21:06, 16 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
rewelacynie mu wyszło, musze mojemu małemu pokazać bo on lubi bardzo malować

Mam też swój portret

Sebek napisał(a)
Formowane graby? Czyżby CHFS w Katowicach miało być? Muszę je koniecznie zobaczyć, mam nadzieję, że już niedługo

Może dociągnę do wiosny

leon60 napisał(a)
Choroba grabowa zaraża kolejne osoby superowo

Olcia to aktycznie zaraźliwe !
Macham!

nicol21 napisał(a)
No no, szyku zadasz, pół forum graby formowane kupi

...szkoda, że mój ogródek taki mały i że sąsiad zastrzegl sobie "że drzewa to min 1.5m od ogrodzenia i raczej małe..." ehhhh!

Melduje że i u mnie róża jedna liście nadal ma [choć trochę czarnych plam się pojawiło]. Róża nr 2 zgubiła liście przez chorobę Ale obie będą pięknie kwitły latem!

Możesz posadzić na środku, widziałam takie piny u Jazzy
Śliczna aranżacja !
katiaxx napisał(a)

no nie wyrzekłabyś się go, od razu widać że do ciebie podobny

ps, ten misiek na sweterku jara szlugę ? (czy szluga się mówi) ?

Kwiatuszku kochany,
Nie wiem czy jara ale misiek pali… młody nie i nie będzie, chyba, że zioło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:15, 16 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ta ino nie wiem jak, próby podjęłam i lipa, napisałam to Danusi aby pomogła

ej, Gocha, coś ściemę walisz, miałaś nie zostać kokoszką
Mój kawałek planety 19:08, 16 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
jak tam? raportuj

ciągle etap pomiarów, muszę nanieść istniejące drzewa ale jak jadę rano do pracy to na wariata a jak wracam to przed 17 jest półmrok i nie chce mi się latać z latarą

ale miałam tu taki filmik gdzie był żywopłot z choiny (maja w ogrodzie), cięty na - jakiejś 18 minucie i nie mogę znaleźć w mym przepastnym wątku.

chciałam mu się jeszcze raz przyjrzeć ...

dziś mam pecha, najpierw zatankowałam za 6 dych a zapłaciłam 7 , olewając paragon i resztę, nie byłby to wielki problem ale mam nieco ograniczony dostęp do gotówki bo kilka dni temu zostawiłam kartę w sklepie w czytniku i musiałam zastrzec. Bez karty ciężkie życie

Kupiłam tez cukier ale się rozkleił, przy kasie pani nie miała woreczka, więc jakoś położyłam go na siedzeniu w aucie , potem był zakręt
i ten cukier się raczył spaść - oczywiście 'masłem do dołu" więc zadziałało któreś tam prawo murphiego.
Prawa maurphiego mnie lubią.

Dobrze że dziś nie wychodzę już domu.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:56, 16 sty 2015

Do góry
ta ino nie wiem jak, próby podjęłam i lipa, napisałam to Danusi aby pomogła
Wizytówka - Ogród nowoczesny kokoszki 18:34, 16 sty 2015

Do góry
Zima

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies