Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Jeżówkowe-Love 22:41, 12 kwi 2020

Do góry
Pysznogłówka

Hosty

Lilie

Listek Pęcherznicy
Przedogródek pod dębem 20:59, 12 kwi 2020

Do góry
Dziękuję za życzenia świąteczne i zdrowia, u mnie już dobrze
Wczoraj też miałam sadzić dalie do skrzynek, ale się wstrzymałam, bo zapowiadają ochłodzenie.
Ale lilie posadziłam
Ogród bez reguł 17:29, 11 kwi 2020

Do góry
Niezawodna kocimiętka - człowiek w ogóle nie musi się zastanawiać, czy przezimowała, w jakiej kondycji... Po prostu z żelaza i stali

Nie to co gaura - całą zimę przetrwała, by zbrązowieć i uschnąć po przymrozkach i trzyma w niepewności... Dziś znana jest odpowiedź - będzie żyła przynajmniej jedna. Widać coś zielonego w nóżkach A druga... się zobaczy...

Powojnik bylinowy Blue Ribbons - mam nadzieję, że pokaże, na co go stać Bo do tej pory był takim wypierdkiem

Lilie - konsekwentnie i wytrwale w górę

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:50, 10 kwi 2020

Do góry
Sasanki zaczynają, lilie pokazują główki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:43, 09 kwi 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Sucho strasznie.. moja magnolia ma część kwiatów zmarzniętych a cześć zaczyna dopiero. Ogólnie będzie znowu ciężki rok.. niestety

Jak Twoje oczka, ja swoje wyczyściłam wczoraj, dostały nową wodę, lilie mi sie rozrosły o dziwo.. ciekawe czy zakwitną

U nas też okropnie sucho, zwłaszcza u góry, nic nie będzie chyba z wysianych w łące nasion bo do wschodów wilgoć potrzebna....trawa zdaje się jej nie potrzebować
W oczkach tylko wybrałam cześć mułu z dna i różnych liści i śmieci biologicznych co naleciały, podmieniliśmy trochę wodę i teraz już tylko dolewamy. Niestety słoneczne dni powodują, ze glony nabierają rozpędu, woda jest klarowna póki co, ale nitkowate glony rosną od ścian oczek jak firany, wybieram je dłońmi ile mogę, jak rośliny wystartują zwłaszcza lilie to z glonami problem będzie mniejszy Z wiadomości oczkowych to w oczku koło gunnery znaleźliśmy larwy ważek oraz młodziutka traszkę, która musiała się urodzić już w oczku, a w tym większym z drugiej strony pergoli rozmnożyły się rybki w ubiegłym sezonie i trochę poprzenosiliśmy do pozostałych oczek, a część trafiła do oczka sąsiadaZnaczy chyba tym zwierzakom taka woda i warunki odpowiadają
W ogródku emerytki 20:08, 09 kwi 2020

Do góry
Mój dzień był baaardzo pracowity: wyplewiłam wszystkie chwasty, usunęłam wszystkie badyle, wysiałam żmijowca i kosmosy, dałam nowe skrzynki do kratek przy altance i posadziłam wszystkie bratki do doniczek

Jutro będę sadzić lilie, dalie do doniczek i zawilce greckie, bo przyszła paczka
A w niej:
Zawilce greckie blanda mix-białe, różowe i niebieski [moczą się].

Lilie azjatyckie, takie zwykłe-białe, różowe, czerwone, żółte i pomarańczowe.

I 18 dalii
Karłowe: Top Mix Red, Top Mix Orange i Top Mix Yellow
Pomponowe: Downham Royal, Potigieter, Franz Kafka, Sylvia i White Aster
Anemonowe: Fire and Ice, Toto, La Gioconda, Polka i Hartenaas
Kaktusowe niskie: Park Princess, Playa Blanca, Garden Princess, Red Pigmy i Munchen
Pszczelarnia 16:31, 09 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Ewunia ale u ciebie cudnie wiosennie
ta rabata wiosenna jest piękna i już sobie zapiszę co ci tam rośnie
ale naprawdę wygląda ekstra

Kamila, ramy już są, choć nie wszystkie ciemierniki dostatecznie rozrośniete (sadzone na raty). Potem nad nią zakwitają kaliny, już kwitnie dereń jadalny. Soliterowo rośnie judaszowiec, o tej porze roku atrakcyjny tylko pokrojem.

Atrakcyjność kończy się na czerwcu - lilie. Ale w lipcu nadal są hosty i ten bordowy judaszowiec.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:06, 09 kwi 2020

Do góry
Sucho strasznie.. moja magnolia ma część kwiatów zmarzniętych a cześć zaczyna dopiero. Ogólnie będzie znowu ciężki rok.. niestety

Jak Twoje oczka, ja swoje wyczyściłam wczoraj, dostały nową wodę, lilie mi sie rozrosły o dziwo.. ciekawe czy zakwitną
Migawki z ogródka 18:32, 05 kwi 2020

Do góry
Jaka szachownica !
Poskrzypke u siebie tez ubilam, szybsze niż lilie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:29, 03 kwi 2020

Do góry
Kasiu o roslinachh myslimy ale teraz wszystko zamkniete wiec nie ma dzie kupic
mamy tylko do sasiadki lilie jakies zolte. Dany staw znam

Przepis jest najprostszy na swiecie
6 jablek pokroic w kostke i zasypac szklanka cukru. Odstawic na godzinke w zimne miejsce. Potem dodac 2 szklanki maki, 3 jajka, lyzeczke proszku do pieczenia i jeszcze jedna sody oczyszczonej i szklanke bakalii. Wszystko wymieszac lyzka i wylozyc do foremki. Piec w 180°C 0k. 40 minut.

Fajnie, ze jablkowy chleb tak smakuje

Irenko ja tez ale teraz musimy tydzien poczekac az fundament zastygnie

Kasya tak taka altanka do posiedzenia, mebelki juz sa A po scianach puszcze powojnik i moze jakas roze
Pamiętajcie o ogrodach 21:19, 02 kwi 2020

Do góry
Witam Grzesiu

U ciebie wiosna pełna gembom. Wszystko kwitnie u mnie oprócz forsycji jeszcze jeszcze pąki to nic się specjalnie nie spieszy. Są zimne albo mroźne noce więc zastój mam u mnie. Trochę w oczku się irysy i pałka zieleni. Na dnie widać, że lilie już wypuszczają liście i pąki kwiatowe.

Widzę nowe nabytki mam kalinę zimozielona nawet 2 szt metr od siebie muszę je rozsadzić dosyć szybko rosną. Ta twoja kalina ma mało liści czy to taka jej uroda. Muszę zobaczyć w necie.

Pozdrawiam dużo zdrowia zycze
Pamiętajcie o ogrodach 20:44, 02 kwi 2020

Do góry
Witam Grzesiu

U ciebie wiosna pełna gembom. Wszystko kwitnie u mnie oprócz forsycji jeszcze jeszcze pąki to nic się specjalnie nie spieszy. Są zimne albo mroźne noce więc zastój mam u mnie. Trochę w oczku się irysy i pałka zieleni. Na dnie widać, że lilie już wypuszczają liście i pąki kwiatowe.

Widzę nowe nabytki mam kalinę zimozielona nawet 2 szt metr od siebie muszę je rozsadzić dosyć szybko rosną. Ta twoja kalina ma mało liści czy to taka jej uroda. Muszę zobaczyć w necie.

Pozdrawiam dużo zdrowia zycze
Ania -Spełnione marzenie 18:52, 01 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Są białe;...licząc ogród w sezonie
1. bratki.
2.lilie.
3.irysy
4. krwawniki
5.róże
6.
naparstnice
7. łubiny
8.maruna
9.floksy
11.itd

Miłka ,

Nie rozbudza u mnie pomysłów hihihi
Bo na jednej roślinek się nie skończy,
Pomysły genialne
Oby jeszcze kupię na bazarku
A nie przez neta ;(

IDŹ JUŻ SOBIE TY WSTRETNY KORONAWIRUSIE !!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:53, 31 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Tak, to dobry pomysl. Jak zakwitna to bedziesz wiedziala, co masz dokladnie i gdzie to posadzic Lilie i dalie posadz do wiekszych doniczek, zeby mialy miejsce, gdyby mialy postac do jesieni
Poludniowa z lekkim cieniem w poludnie? Wtedy byloby super

To wszystkie muszą iść w duże donice bo to taki worek obfitości
Dziękuję Ewunia!
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:30, 31 mar 2020

Do góry
kasiab napisał(a)
Ewunia ja do Ciebie z pytaniem przychodzę: moja Mama przywiozła mi cebulki i klacza. Niestety nic nie jest opisane... Generalnie wymieszane i w zasadzie Mama 'wie' ze przywiozla mi lilie dalie frezje i inne. Czy dobrym pomyslem jest każdą osobno posadzic do doniczek i zadolowanie? Powiem szczerze że nie wiem jak to ogarnąć...

Żeby nie było że jestem niewdzieczna za takie dary bo jestem. Jednak nie planowalam takich zakupow nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Musze cos z nimi zrobić bo nie chce żeby padły... Ja zajmuję sie ryciem i szykowaniem pod warzywnik i winorosl i tu takie dary... Będę wdzięczna za pomoc
Czy poludniowa wystawa będzie odpowiednia o najbezpieczniejsza dla roślin?

Tak, to dobry pomysl. Jak zakwitna to bedziesz wiedziala, co masz dokladnie i gdzie to posadzic Lilie i dalie posadz do wiekszych doniczek, zeby mialy miejsce, gdyby mialy postac do jesieni
Poludniowa z lekkim cieniem w poludnie? Wtedy byloby super
Ania -Spełnione marzenie 15:45, 31 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Miłka ,
Ja już posadziłam hortensje ogrodowe
Teraz tylko muszę coś do nich doradzić
Hortensje są Mojej produkcji hihihi
Więc nie będzie strat finansowych
Jedynie tylko żal

Więc teraz trzeba coś do nich doradzić,
I to coś musi być biale.

U nas zimno ,
Pożycz trochę ciepła

Są białe;...licząc ogród w sezonie
1. bratki.
2.lilie.
3.irysy
4. krwawniki
5.róże
6.
naparstnice
7. łubiny
8.maruna
9.floksy
11.itd
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:24, 31 mar 2020

Do góry
Ewunia ja do Ciebie z pytaniem przychodzę: moja Mama przywiozła mi cebulki i klacza. Niestety nic nie jest opisane... Generalnie wymieszane i w zasadzie Mama 'wie' ze przywiozla mi lilie dalie frezje i inne. Czy dobrym pomyslem jest każdą osobno posadzic do doniczek i zadolowanie? Powiem szczerze że nie wiem jak to ogarnąć...

Żeby nie było że jestem niewdzieczna za takie dary bo jestem. Jednak nie planowalam takich zakupow nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Musze cos z nimi zrobić bo nie chce żeby padły... Ja zajmuję sie ryciem i szykowaniem pod warzywnik i winorosl i tu takie dary... Będę wdzięczna za pomoc
Czy poludniowa wystawa będzie odpowiednia o najbezpieczniejsza dla roślin?
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:22, 31 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotko

Masz super sąsiadkę
i jaki ma dobry gust

Bratki cudowne
Z sąsiadką mam dobre układy czasem dostaję od niej kurzeniec, to znów ja jej dam jakichś roślinek, kiedyś zamawiałam dla siebie i dla niej lilie i róże. Uzupełniamy się w swoich poczynaniach. Częstujemy się także swoimi wypiekami, zwykle nie oddajemy pustego talerzyka. Czeka aż coś upieczemy i podajemy przez ogrodzenie. Miło jest zjeść łakocia, którego się w ogóle nie spodziewasz.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:25, 31 mar 2020

Do góry
w rabatach
irysy, liliowce, maki, czosnki, jeżówki wyłażą i piwonie, lilie

z 6 szt, 3 się ostały, resztę psy skosiły latając za ptakami
na innej rabacie mam więcej martagonów, wysiewają się

kret pracuje
...uDany ogród 19:22, 30 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dwa razy kluknelam na ten sam post zobacz jeszcze na stronę wcześniejszą zmieniłam wpis pytam o czyszczenie stawu.
Widzę, że już masz wodę. U nas sucho bardzo sucho
Grzebałem wczoraj w ziemi sądziłam lilie i sucho.

Woda jest, ale musimy naprawić wypływ ze stawu, bo nam woda ucieka. Jednak w sezonie będziemy kopać studnię inaczej snów susza mi staw załatwi...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies