Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magara 23:07, 11 cze 2020

galgAsia napisał(a)

Tak teraz wygląda mój ogród i jestem w tym widoku zakochana

Asia, wcale się nie dziwię, powielam Twoje uczucia

I Dziewczęta Wszystkie Kochane, baaaardzo dziękuję Wam za wsparcie, róża kupiona nadal mi się podoba i nadal budzi we mnie poczucie winy

1. Łucja, mój Małżonek dzisiaj stanął na stanowisku, że te dwie róże powinny zostać, a Mamusi kupić coś innego trzeba (wspominał o pokrzywie, ot, żartowniś)
2. Johanka - grzmiało dziś potężnie.
3. Wdech i wydech zaliczam za każdym razem jak obok róży przechodzę.
4. Asiu galgAsiu - jak Ty prawdziwa czarownica to i ja mądra mogę być.
5. Na grzędzie mi dobrze, przemyślałam, nie oddam, jeszcze jaki byle chłystek taką wypasioną grzędę zajmie i co wtedy?
6. Walić po łbie - podtrzymuję po trzykroć.
7. Róża do donicy i zadołowanie - to już przesądzone, na pewno dopytam o szczegóły tej operacji.
8. Lilie i pelargonie - dalej na "nie", ale biorąc pod uwagę to co się wydarzyło wczoraj, nic już więcj nie napiszę.
9. Wino dla Zuzy zostało.
10. Hani za po-refleksyjne pocieszenie - dziękuję.

A z tym wątkiem - pisałam już u Ewy-Andy - będzie, no nie mogę grzędy nadużywać w nieskończoność To nie tak, że ja się kryguję czy coś w ten deseń, ale jak siedzę na działce gdzie net słabuje, to o wątku nawet nie myślę, no nie da rady Wrzucić jedno, dwa zdjęcia czasem na forum - ok, da radę, w bólach, ale żeby tak przysiąść, coś więcej pokazać - no serio nie da rady Patrząc po ilości zeżartych postów, dubli i przerw w dostawie netu - nie miałoby to sensu, a frustracja wielka Ale pokażę Wam ten bajzlownik, obiecuję

EDIT: P.S. nie napisałam wczoraj, że penstemona też kupiłam, zapomniałam?/nie zauważyłam?... eh, taka moja asertywność ogrodowa choć ten penstemon przy róży to pikuś nie grzech
Johanka77 23:10, 11 cze 2020

Magara napisał(a)

Asia, wcale się nie dziwię, powielam Twoje uczucia

I Dziewczęta Wszystkie Kochane, baaaardzo dziękuję Wam za wsparcie, róża kupiona nadal mi się podoba i nadal budzi we mnie poczucie winy

1. Łucja, mój Małżonek dzisiaj stanął na stanowisku, że te dwie róże powinny zostać, a Mamusi kupić coś innego trzeba (wspominał o pokrzywie, ot, żartowniś)
2. Johanka - grzmiało dziś potężnie.
3. Wdech i wydech zaliczam za każdym razem jak obok róży przechodzę.
4. Asiu galgAsiu - jak Ty prawdziwa czarownica to i ja mądra mogę być.
5. Na grzędzie mi dobrze, przemyślałam, nie oddam, jeszcze jaki byle chłystek taką wypasioną grzędę zajmie i co wtedy?
6. Walić po łbie - podtrzymuję po trzykroć.
7. Róża do donicy i zadołowanie - to już przesądzone, na pewno dopytam o szczegóły tej operacji.
8. Lilie i pelargonie - dalej na "nie", ale biorąc pod uwagę to co się wydarzyło wczoraj, nic już więcj nie napiszę.
9. Wino dla Zuzy zostało.
10. Hani za po-refleksyjne pocieszenie - dziękuję.

A z tym wątkiem - pisałam już u Ewy-Andy - będzie, no nie mogę grzędy nadużywać w nieskończoność To nie tak, że ja się kryguję czy coś w ten deseń, ale jak siedzę na działce gdzie net słabuje, to o wątku nawet nie myślę, no nie da rady Wrzucić jedno, dwa zdjęcia czasem na forum - ok, da radę, w bólach, ale żeby tak przysiąść, coś więcej pokazać - no serio nie da rady Patrząc po ilości zeżartych postów, dubli i przerw w dostawie netu - nie miałoby to sensu, a frustracja wielka Ale pokażę Wam ten bajzlownik, obiecuję

EDIT: P.S. nie napisałam wczoraj, że penstemona też kupiłam, zapomniałam?/nie zauważyłam?... eh, taka moja asertywność ogrodowa choć ten penstemon przy róży to pikuś nie grzech

Daga, przecież Ty tu piszesz tyle, ze dwa wątki by obdzielił… a jednak krygujesz się!
Wygodnicka
Magara 23:31, 11 cze 2020

Cholera, a ja tak się staram, każdą wypowiedź o połowę skracam zanim kliknę wyślij, a tu masz Chciałam ładnie za wsparcie podziękować ale chyba czas na worek pokutny
Johanka77 23:47, 11 cze 2020

Magara napisał(a)
Cholera, a ja tak się staram, każdą wypowiedź o połowę skracam zanim kliknę wyślij, a tu masz Chciałam ładnie za wsparcie podziękować ale chyba czas na worek pokutny

cmok! :*
galgAsia 14:38, 12 cze 2020

Kokesz napisał(a)

Niee, tegoroczne dziś robiłam zdjęcie, też jestem zdziwiona, że już kwitną od tygodnia zresztą
No coś niesamowitego Moje wszystkie lilie jeszcze w pąkach, a przecież ciepło u mnie jak nie wiem...
Są piękne
galgAsia 14:41, 12 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Wcale nie dziwię się tego zakochania

Zeświderkował ten przetacznikowiec
Fajnie, że Tobie też się podoba
Ten świderek śmieszny taki , pierwszy raz widzę takiego pokręconego
galgAsia 14:43, 12 cze 2020

greg66 napisał(a)
Przetacznikowiec niezły model, mój jeszcze się nie zabiera, podobnie jak i liatry a penstemona to masz chyba takiego jak ja.
No trochę go pokręciło U mnie bardzo sucho, wiele roślin wstrzymuje kwitnienie...
galgAsia 14:47, 12 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Piękny ogród ma Twoja mama, a Twój talent do znajdowania roślinnych smaczków wreszcie znajduje właściwą oprawę.

Mnie do końca życia zadziwiać będą ogrodnicy-kolekcjonerzy. Podziwiam ich zdolność do zachwytu detalem. Tworzenia misternych kompozycji. Mnie dane jest widzieć tylko plamy. (na starość wszystko się rozmywa)

Brunnera tworzy piękny duecik z wiązem JH. Aż chciałoby się skopiować. Ale u mnie wiąz ma już za dużą koronę. Za gęste liście, zrobił się suchy cień.
Haniu, jak fajnie usłyszeć takie słowa od Ciebie Aż się robi cieplutko na serduchu
Mamie oczywiście przekażę słowa uznania Zawsze bardzo się cieszy, gdy mówię, jak Jej ogród się podoba
galgAsia 14:54, 12 cze 2020

Magara, przecież nawet jak będziesz miała już swój wątek, to zawsze na grzędzie przysiąść możesz . To jest bardzo porządna grzęda, taka apgrejdowana - ma tabliczkę, ma parasol ochronny

A jeśli chodzi o różę, to nie musisz jej dołować. Weź dużą donicę, wysoką, i przygotuj ją tak jak stanowisko do sadzenia w ziemi. Słowo Ci daję, że róża przeżyje w dobrej kondycji nawet kilka sezonów, jeśli będzie taka potrzeba.
galgAsia 14:55, 12 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

cmok! :*
cmok! cmok!