Na najnowszej rabacie zostało tylko dosadzić z tyłu derenie magnolia otulona agro bo w nocy teraz spada do 0 i obawiałam się przymrozków. Zdjęcia robione w biegu jednak ostrości nie łapią..... aj postaram się w najbliższym czasie lepsze cyknąć
Cały zeszły rok mi dziewczyny tłukły do głowy że najpierw przygotowanie rabat, potem drzewa a dopiero na końcu szał nasadzeń
Czy myślicie że mogę w ten sposób posadzić little lime w odległości co 1,4 m? One niby docelowo 1,6 na szerokość. Te zielone habazie w rogu to derenie.
Uwaga będą koszmarki, PS wiem szmata do wywalenia to jest tymczasówka
Dokupiłam sobie jeżówki w biedrzy ale okazało się że w opakowaniu zeschn
ięte kłącza byłam w LM i to samo.. Czy one jeszcze ożyją czy w kosz? Posadziłam je do doniczek w domu bo stwierdziłam, że jak miałyby przeżyć to łatwiejszy start w ciepłym domu ale coś czarno to widzę...
Oj to rzeczywiście, przymrozek przyłapany na gorącym uczynku.
Parasolka raczej chroni od zimnego wiatru, myślę, że to wystarczy, bo temperatura oscyluje w granicach 4 stopni.
Pomidory odkryłam i nadal żyją, pelargonie w domu okupują stoły i inne szafki ale nie mam siły tak tego nosić w tę i z powrotem. Bób i selery naciowe na zimno nie reagują.
Wczoraj usnęłam jak dziecko przed 22 ze zmęczenia.
Brugmansje w szklarni i Powojnik Mayleen plus mnóstwo pszczół na nim