Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kraina Czarów w fazie projektów 13:58, 07 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Przykra sprawa z tą donicą, niestety kurierzy mało uważają na przesyłki albo sprzedawca byle jak zapakuje i póżniej tylko się denerwujemy. A jak tam sprawa z reklamacją? Poza tym donica w bardzo ładnym kolorze

Nie wiem niestety Kurier ma 7 dni na przyjście do mnie i spisanie protokołu. Wtedy dopiero coś się może zadziać...
Petunie, surfinie 13:07, 07 cze 2013

Do góry
Mam problem ze swoimi surfiniami mianowicie robią się na nich lepkie liście i kolor jakby taki wyblakły. Rośliny samodzielnie siane, co roku w taki sam sposób pielęgnowane i pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Może ktoś wie czym to popryskać?
Kraina Czarów w fazie projektów 13:00, 07 cze 2013

Do góry
Przykra sprawa z tą donicą, niestety kurierzy mało uważają na przesyłki albo sprzedawca byle jak zapakuje i póżniej tylko się denerwujemy. A jak tam sprawa z reklamacją? Poza tym donica w bardzo ładnym kolorze
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:05, 06 cze 2013

Do góry
A u nas słoneczko zagościło na troszkę i podobno weekend też słoneczny zapowiadają
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:35, 06 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Chciałem ją pod platana dać, tak po boku bo tam będzie kiedyś runianka i żywopłot z choiny i ławeczka.

Pod platanem bedzie lekko ocieniona, wg mnie to dobry pomysł.

Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

Mogę ci troszkę odpompować z rury drenażowej... Kcesz?

Wieloszka napisał(a)
Piękne fotki jak zawsze Dzięki za instruktaż cięcia - ctrl c i ctrl v - i zrobione
A co to może oznaczać, że moje bergenie mają czerwonawe liście? Coś im u mnie nie pasuje?
Czytałam u Madzi, że jadłaś własne warzywka, a gdzie fotki warzywniczka???

Aga moje mają zielone liście. Tylko wewnątrz kępy robią się czerwoen, potem źólte a potem zamierają stare liście.
Warzywniczek nie nadaje się do ekspozycji. Za rok pokaze

ewa004 napisał(a)
Marzenko pozdrawiam

Ewo buziam

Pszczelarnia napisał(a)
,
Że jest pięknie u Ciebie to wiesz. Spływająca obfitość nasadzeń. Jak się nazywają te liliowce, co teraz kwitną.

To miniaturowe liliowce stella d'oro

polinka napisał(a)
Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ

Dołączam się do wymiany

ka1sia napisał(a)
Hej, Marzenko! dalej leje? u mnie już ciemno się robi, zaraz znowu lunie bez opamiętania!
Piekne masz te irysy, kiedy je można przesadzać? Mam za płotem całą masę, chcę do ogrodu przenieść, ale to chyba jesienią ? Pozdrawiam, słoneczka wreszcie życzę

Irysy jak każdą bylinę można w juź sierpniu przesadzać

Dzięki za słoneczko dzisiaj nie padalo

Domi napisał(a)
Melduję, że byłam, bjutiful dżangyl na rabatkach pooglądałam, popodziwiałam i pozdrawiam cieplutko

Dźangla na rabatach ma aktulnie klimat troplikalny....wilgotność 99 % jutro +26 stopni
bociek napisał(a)
No Madzen, Ty jak zapodasz fotki to klekajcie narody Cudnie Ci kosacce kwitna I powojniki
I te instrukcje bardzo przydatne Wstrzymuje sie z cieciem bukszpanu skoro jeszcze nie pora, ale rece mnie swedza jak nie wiem Danusia pisze koniec czerwca to koniec czerwca

Pokaz te roze

Buziam

Kasia dzisiaj w przechowalni bukszpanowej sobie 4 szt przycięłam.... Akurat pod ręką miałam maszynkę boscha

Ogród do kwadratu 19:22, 06 cze 2013

Do góry
Wow! Efekt piorunujący Wygląda to wspaniale, taka kropka nad i dla Twojego ogrodu.
Rozpoznawanie traw 18:14, 06 cze 2013

Do góry
reni napisał(a)
Mozga... u mnie rośnie przy oczku

Dzięki Reni z Dolnośląskiego
Kraina Czarów w fazie projektów 18:12, 06 cze 2013

Do góry
Uwielbiam lawendę,nawet jak nie kwitnie to zapach rozsiewa fantastyczny A jak u Ciebie postępy ogrodowe?
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 18:09, 06 cze 2013

Do góry
Tulipanowiec cudowny, na żywo pewnie jeszcze wspanialszy A jak pszczółek dużo to dobry znak,będzie miodek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:05, 06 cze 2013

Do góry
Dzisiaj troszkę domowych kwiatuszków
Fiołkowi potrzeba było kilka godzin słoneczka i otwiera pączki.

Storczyk po trzech latach zdecydował się zakwitnąć

A Kalanchoe 3 raz w ciągu pół roku zachwyca mnie drobniutkimi kwiatuszkami.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:42, 06 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:41, 06 cze 2013

Do góry
Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:58, 06 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dla lawendy to chyba słoneczko potrzebne do rozkwitnięcia U mnie od tygodnia pączki nie mogą się otworzyć. Mój M. wymyślił, że może żarówkę wielką kupić ( tzw. kwokę) i lawendzie trochę ciepła i promieni dać Sąsiedzi to by dopiero ubaw mieli

Pomysłowy ten Twój M. A sąsiedzi... no cóż, niech się przyzwyczajają, będzie tylko gorzej
Z powiadomieniami wszystko ok u mnie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:40, 06 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dziewczyny czy u Was wszystko ok.z powiadomieniami?

u mnie ok
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:33, 06 cze 2013

Do góry
Dziewczyny czy u Was wszystko ok.z powiadomieniami?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:29, 06 cze 2013

Do góry
ok. dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:26, 06 cze 2013

Do góry
A wiesz jak się nazywa?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:24, 06 cze 2013

Do góry
Dla lawendy to chyba słoneczko potrzebne do rozkwitnięcia U mnie od tygodnia pączki nie mogą się otworzyć. Mój M. wymyślił, że może żarówkę wielką kupić ( tzw. kwokę) i lawendzie trochę ciepła i promieni dać Sąsiedzi to by dopiero ubaw mieli
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:18, 06 cze 2013

Do góry
Aga tu jest więcej zdjęć tej trawki.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/58-identyfikacja-traw?page=13#post_1
Rozpoznawanie traw 10:16, 06 cze 2013

Do góry
Proszę o pomoc w rozpoznaniu trawy

Trawa kupiona 20 lat temu, od tego czasu przesadzana,wyrywana, dzielona i rośnie dalej. Dorasta do 120 cm, na jesień ją ścinam i niczym nie zabezpieczam na zimę. Wczesną wiosną jak tylko pojawią się pierwsze ciepłe dni od razu wychodzi. Uwielbia wodę, rośnie w każdej ziemi. Z tego co pamiętam w katalogu była oznaczona jako trawa pampasowa. Ale czy to na pewno ona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies