Mam problem ze swoimi surfiniami mianowicie robią się na nich lepkie liście i kolor jakby taki wyblakły. Rośliny samodzielnie siane, co roku w taki sam sposób pielęgnowane i pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Może ktoś wie czym to popryskać?
Przykra sprawa z tą donicą, niestety kurierzy mało uważają na przesyłki albo sprzedawca byle jak zapakuje i póżniej tylko się denerwujemy. A jak tam sprawa z reklamacją? Poza tym donica w bardzo ładnym kolorze
Pod platanem bedzie lekko ocieniona, wg mnie to dobry pomysł.
Mogę ci troszkę odpompować z rury drenażowej... Kcesz?
Aga moje mają zielone liście. Tylko wewnątrz kępy robią się czerwoen, potem źólte a potem zamierają stare liście.
Warzywniczek nie nadaje się do ekspozycji. Za rok pokaze
Ewo buziam
To miniaturowe liliowce stella d'oro
Dołączam się do wymiany
Irysy jak każdą bylinę można w juź sierpniu przesadzać
Dzięki za słoneczko dzisiaj nie padalo
Dźangla na rabatach ma aktulnie klimat troplikalny....wilgotność 99 % jutro +26 stopni
Kasia dzisiaj w przechowalni bukszpanowej sobie 4 szt przycięłam.... Akurat pod ręką miałam maszynkę boscha
Dla lawendy to chyba słoneczko potrzebne do rozkwitnięcia U mnie od tygodnia pączki nie mogą się otworzyć. Mój M. wymyślił, że może żarówkę wielką kupić ( tzw. kwokę) i lawendzie trochę ciepła i promieni dać Sąsiedzi to by dopiero ubaw mieli
Trawa kupiona 20 lat temu, od tego czasu przesadzana,wyrywana, dzielona i rośnie dalej. Dorasta do 120 cm, na jesień ją ścinam i niczym nie zabezpieczam na zimę. Wczesną wiosną jak tylko pojawią się pierwsze ciepłe dni od razu wychodzi. Uwielbia wodę, rośnie w każdej ziemi. Z tego co pamiętam w katalogu była oznaczona jako trawa pampasowa. Ale czy to na pewno ona?