Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 18:57, 20 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Basiu, na tym zdjęciu wygląda jakbyśmy coś chowały a przecież tak nie było.
Podziękuj proszę Andrzejowi za piękne fotki które mi przysłał.
Ptasi gaj 18:52, 20 maj 2019

Do góry
Tutaj mam też bałagan właściwie nasadzenia są hosty, tawuły arendsa i róże blues i horty, ale jeszcze pod kurnikami chce posadzić bordowe pluskwice i trzmielina płożąca może bluszcz.

To późny rododendron

Tutaj za 3 lata też powinno już być ładnie. Na środku pluskwica jasna biala poniżej czerwonego Rodka

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:50, 20 maj 2019

Do góry
Znowu dzisiaj u mnie leje...jedyny plus,że roślin nie trzeba podlewać i rosną w oczach

Taka inspiracja dla amatorów grabów i traw w nowoczesnym wydaniu
Graby formowane,trzcinniki,carexy i bukszpan ...
Zrobione pod sklepem budowlanym ..
Migawki z ogródka 18:50, 20 maj 2019

Do góry

Mój jest w kształcie takiego paragrafu
Listki ma błyszczące, dlatego tak świeci
Ptasi gaj 18:41, 20 maj 2019

Do góry
Tutaj wysadzalam bergenie. Jeszcze wypielic dokladnie wyrównać i okorowac bedzie ładny zakątek tektura już leży

Piękna azalia czysta biel, żółty aż po oczach bije. Obok rosną 2 szt pomarańczowe zmarzły nie kwitly

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:31, 20 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Lenistwo w takim ogrodzie to ja rozumiem - przecież trzeba się nacieszyć tym pięknem wokoło ☺
Trzecie zdjęcie podoba mi się szczególnie, ta delikatność listków przeswietlonych słońcem ☺
Sezon 2017 u Hanusi 18:26, 20 maj 2019

Do góry
Róża kłodzka, czyli pełnik europejski

I moja montana, pierwsze kwitnienie.
Ogród z rzeźbą 18:23, 20 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Ooooo z pewnością zamarzły, zima stulecia była. Szczęściara jesteś, że Cię plagi robalowe omijają. Ale jak tak bardzo ich pragniesz, to czytam, że mszyce uwielbiają hakuro. Może posadzisz.

He he skucha . Mam już dwie .

Zana napisał(a)
Agata, Monika nad obsadzeniem donic toczyła się w ubiegłym roku obszerna dyskusja. Jeszcze nieobsadzone, bo zawsze mam ileś tam ważniejszych, pilniejszych spraw do zrobienia w ogrodzie. No i tak sobie stoją i czekają na zmiłowanie. A będą w nich hakonki właśnie. Mam zielone Greenhills zadołowane, no trzeba znaleźć tę godzinkę i to w końcu zrobić.

No paczaj no! A mnie z drzewami pogania, na przedogródek czekać nie chce

W deszczu też masz ładnie .
Sezon 2017 u Hanusi 18:23, 20 maj 2019

Do góry
Rano Twego wpisu już nie widziałam, byłam w drodze do ogrodu. A wróciłam o 17-tej.Przewaliłam furę chwastów, a na koniec przyszła burza z deszczem i dodatkami akustyczno -świetlnymi.

Moja drzewiasta

I kolejne 2 paki u nowejma by c biala, ale jakiś blady róż widzę, zobaczymy
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:23, 20 maj 2019

Do góry

Białobok na biało a obok Lucky Strike tak
Ptasi gaj 17:50, 20 maj 2019

Do góry
CD

W tym roku mam marne azalie pachnące nawet nie foce bo nie ma czego

Irys żółty pięknie tutaj rośnie wysoki ok 1 metra

Ptasi gaj 17:40, 20 maj 2019

Do góry
Z drugiej strony brzozowy gdzie nie gdzie żółta trawa bo u nas jeszcze tydzień temu było bardzo sucho.

Orliki Sylwii jeszcze w pełni nierozwinięte

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:39, 20 maj 2019

Do góry
Czosnki już też są...

Niektóre jeszcze w "blokach startowych"... Krzysztofy...

A niektóre już w pełni rozwinięte

Jakoś mi ich jest za mało. Czy w mi je zeżarło ? Albo wygoniły mi cebule bo sadziłam dużo więcej niż się teraz pokazuje. A może cebulę były jakieś niepełnowartościowe....nie wiemm...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:37, 20 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
niewyraźne i w ogóle, ale poświęcę się za chwilę i jak wyjdę z domu (mam co nieco do posadzenia - przez Ciebie rzecz jasna), to pstryknę foty z bliska, listki i może na tle moich tujek tylko moje są niemiarodajne, bo żółte jakieś

Bóg zapłać, dobra kobieto. Na tej fotce to on taki ładny zielonobiały jest .
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:33, 20 maj 2019

Do góry
I jeszcze trochę kolorów...
j

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:31, 20 maj 2019

Do góry
Jedne gwiazdy gasną ( peonie) a inne pokazują swoje możliwości (azalie i rododendrony) a niektóre rośliny wciąż kwitną i nic sobie nie robią z upływu czasu ( wrzośce kwitną nieprzerwanie od 2 miesięcy jakby nigdy nic )

Azalia Soir de Paris nie tylko ładnie wygląda ale też pięknie pachnie, konkuruje z Palibinem dziś u mnie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:26, 20 maj 2019

Do góry
Zapachu nie da się przekazać wirtualnie, a szkoda bo mój Palibin już dziś zaczął czarować wygládem i uwodzić zapachem
Zaczyna swój show

To jeszcze nie jest pełnia kwitnienia ale pokaż jego możliwości już wystartował
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:19, 20 maj 2019

Do góry
Monka napisał(a)
Małgosiu ja także miałam dziś plany ogrodowe ( miałam nawet podjechać dziś do Ciebie po roślinki) , ale pogoda skutecznie mnie od tych planów odwiodła

Wczoraj deszcz mi przerwał pracę ale wszystkie hosty od ciebie posadzone
Wyglądają ślicznie
Jedną kępę podzieliłam i dałam fragment naszej Madzi Nikicie bo ona tej odmiany jeszcze nie miała. Chciałam dać cała jedna porcję ale nie chciała. Podzieliłam więc i dałam tyle ile chciała - "klient nasz pan"

Dla ciebie moja dzisiejsza "gwiazda" ogrodu - lilak Palibin

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:05, 20 maj 2019

Do góry
no i przy okazji cyknęłam aktualizację buków

i moją bylinową

i warzywnik, pomidory mi się z nasionek nie udały - jakieś takie słabe są, wątłe i liście im bledną. Za mało wody? bo, że za gęsto posadzone to wiem... jestem niereformowalna... chyba będę musiała uderzyć na targ po flance...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 16:56, 20 maj 2019

Do góry
a dzisiaj wzięłam się za ogniskową. Oczywiście nie umiem się powstrzymać i ściśle trzymac planu, tylko muszę wciskać wszędzie dodatkowe roślinki... no czemu ja tak mam? założyliśmy matę na ogrodzenie i narazie nic nie kupowałam, przesadzam moje roślinki z rabatki przechowalni

w róg poszedł milin, a przed nim dwie stipy, sesleria i czosnki.
z tyłu za ławkami posadzę więcej cebulowych, bo jest tam miejsce i będą fajnie wyglądać - jeszcze nie wiem co

barwinki narazie dałam pod ławeczki i będą tak nieśmiało wychodzić na żwirek to tu to tam...

na końcu ławki dałam rozchodniki (ławki na zdjęciach są oznaczone tymi czarnymi szpilkami - nie wiem czy widać

Brakuje mi jeszcze trzcinników na tło poza bambusem, ale to muszę kupić. Ławki zamówiłam - będę musiała pomalować - ale mam farbę z pergoli to przynajmniej jeden i ten sam wściekły kolor drewna zostanie zachowany :- )

no i po serpentynit jechać. Potrzebna tona, więc dwa weekendy nam zejdzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies