Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Margerytka40 22:44, 19 maj 2019

Wiem jak wygląda mała jeszcze, to co ile, 50cm? Też myślałam sadzić co 30, 35.
kwartet 23:25, 19 maj 2019

Anula no znowu obłędne zdjęcia, a te w deszczu to już powalające.
Jak nie możesz w weekend to wpadaj w tygodniu po pracy ,kolacyjkę zrobię w hamaczku poleżysz, jak ty mi zdjęcia ogrodu zrobisz to ja w ramki wstawię i powieszę dla potomności(wcale interesowna ne jestem nic a nic).
W sprawie trawki o której mowa rau... coś tam ,nabyłam i chciałam wkitrać w jedno miejsce ( mam jedną sztukę ale dopiero drugi rok jej idzie)i widzę u ciebie że ona taka jakby większa niż mi się wydawało rośnie(Iza by powiedziała do brzegu, do brzegu dawaj)Jaki rozmiarek ma ci ona jak w latka idzie.
Na resztę zjątek ostrzę pazury
z poważaniem

wzdychająca
(dziecię mi wnioski do szkoły wypełnia,popędzene na ostatnią chwilę i już z tego wszystkiego głupawka mnie dopadla , no bo ile można!)
Helen 05:48, 20 maj 2019

Zana napisał(a)
Agata, Monika nad obsadzeniem donic toczyła się w ubiegłym roku obszerna dyskusja. Jeszcze nieobsadzone, bo zawsze mam ileś tam ważniejszych, pilniejszych spraw do zrobienia w ogrodzie. No i tak sobie stoją i czekają na zmiłowanie. A będą w nich hakonki właśnie. Mam zielone Greenhills zadołowane, no trzeba znaleźć tę godzinkę i to w końcu zrobić.

Anulka, no wszystko masz tak zgrane w Twoim ogrodzie, że chyba usunę Twój wątek z obserwowanych, bo jak można mieć tak pięknie? Czy możesz mi napisać na priv, gdzie można kupić takie piękne donice? U mnie akurat ten kolor nie pasowałby w obecnym stanie nasadzeń, ale może będą inne.

I jeszcze jedno pytanie - czym wysypujesz rabaty? To jest drobna kora?
Gosiek33 06:25, 20 maj 2019

Zana napisał(a)

Rodgersje przesadzone w ubiegłym roku będą miały sporo kwiatów. Jeszcze nigdy mi tak nie kwitły, a są u mnie już kilka lat. W ogóle do tej pory bardzo marnie się miały w piachu, teraz widać że odżyły.

zanudzaj, zanudzaj, deszcz na stoliku bardzo klimatyczny

Rodgersja zakwitnie ! kiedy doczekam sie kwitnienia mojej
inka74 06:30, 20 maj 2019

Deszczowe zdjęcia z padającymi kroplami cudne. Szkoda, że cię z nami nie było
Kawa 10:34, 20 maj 2019

śliczne te twoje rodki, szkoda ze u mnie nie rosną
hosty piękne i tiarelle, u mnie jakoś marnie
teraz przesadziłam zobaczymy czy się ogarną
makadamia 11:33, 20 maj 2019

MirellaB napisał(a)

Anula zapomniałam jak ta roślina się nazywa - przypomnij proszę

Kogo ten ogród Kwartecik?

a tak dokładnie to tiarella pink sky rocket - też ją mam
A swoje zdjecia wrzuciłam u siebie, bo się zgapiłam.

Anula - cóż powiedzieć... szkoda że nie mogłaś
la_estrellita 18:23, 20 maj 2019

Zana napisał(a)

Ooooo z pewnością zamarzły, zima stulecia była. Szczęściara jesteś, że Cię plagi robalowe omijają. Ale jak tak bardzo ich pragniesz, to czytam, że mszyce uwielbiają hakuro. Może posadzisz.

He he skucha . Mam już dwie .

Zana napisał(a)
Agata, Monika nad obsadzeniem donic toczyła się w ubiegłym roku obszerna dyskusja. Jeszcze nieobsadzone, bo zawsze mam ileś tam ważniejszych, pilniejszych spraw do zrobienia w ogrodzie. No i tak sobie stoją i czekają na zmiłowanie. A będą w nich hakonki właśnie. Mam zielone Greenhills zadołowane, no trzeba znaleźć tę godzinkę i to w końcu zrobić.

No paczaj no! A mnie z drzewami pogania, na przedogródek czekać nie chce

W deszczu też masz ładnie .
Zana 20:32, 20 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)
Wiem jak wygląda mała jeszcze, to co ile, 50cm? Też myślałam sadzić co 30, 35.

Kurcze, że też nie mam ogrodu "pod ręką", poleciałabym zmierzyć. Minimum to myślę 40 cm. Pilnie musisz sadzić czy wytrzymasz do weekendu? Zmierzyłabym dokładnie średnicę mojej trzyletniej kępy.

Zana 20:45, 20 maj 2019

kwartet napisał(a)
Anula no znowu obłędne zdjęcia, a te w deszczu to już powalające.
Jak nie możesz w weekend to wpadaj w tygodniu po pracy ,kolacyjkę zrobię w hamaczku poleżysz, jak ty mi zdjęcia ogrodu zrobisz to ja w ramki wstawię i powieszę dla potomności(wcale interesowna ne jestem nic a nic).
W sprawie trawki o której mowa rau... coś tam ,nabyłam i chciałam wkitrać w jedno miejsce ( mam jedną sztukę ale dopiero drugi rok jej idzie)i widzę u ciebie że ona taka jakby większa niż mi się wydawało rośnie(Iza by powiedziała do brzegu, do brzegu dawaj)Jaki rozmiarek ma ci ona jak w latka idzie.
Na resztę zjątek ostrzę pazury
z poważaniem

wzdychająca
(dziecię mi wnioski do szkoły wypełnia,popędzene na ostatnią chwilę i już z tego wszystkiego głupawka mnie dopadla , no bo ile można!)

Och Kwarteciku, nawet nie wiesz jak mi żal, że nie byłam. Ale z takiego popołudniowego spotkania chętnie skorzystam. Kolacyjka, hamaczek, noooo któż by się oparł takiej pokusie. A co do zdjęć to nie przesadzajmy, dziewczyny mnóstwo fotek zrobiły, u Asi dzisiaj tyle kadrów się naooglądałam, popodziwiałam, powzdychałam.
Montana Raureif nie jest ogromną trawą (no do miskantów to jej jednak daleko), ale też nie tyci, tyci malusieńką. Wysokość tak ze 20 cm, a w szerokości ma już pewnie ze 40, ale głowy nie dam.

Moje pacholę też wniosek dzisiaj na ostatnią chwilę. Termin był do 15:00, złożył o 14:50, no mistrzunio jest. A ja w pracy prawie zawał, że nie zdąży.