tu posadziłam bratki zwisające, u mnie będą robić za okrywowe mam nadzieję
takie Ci one
na rabacie przed stodołą wczoraj sprzątałam i też bratki tylko w innym kolorze
A tak to jest lekarstwo - pogapiłam i mnie przekierowało so Sarah no ta ma takie za jakimi się na próżno rozglądam - ale, jak takie nasiona dopadnę....no!
Ha a ja sie tych z giełdy wypytywałam czy są bratki wczesne i późne - dziwili się co chcę a ja już wiem - kiedyś takie w W-wie widziałam ale nie po 1 zł
W ub roku 19 marca było tak i to się ciagło do początku kwietnia
a teraz na niedzielę jakis upal się zapowiada
Monia to kolejna kusicielka ciemiernikowa Jeszcze nie tak dawno nie wiedziałam, że takie piękności istnieją, a od kilku dni dosłownie mnie bombardują I jak tu nie kupić, no jak Super wyglądają na tej rabacie! Pamiętasz nazwę tych kępęk traw?
Przed tymi okropnymi wiatrami w sobotę wsadzałam jeszcze ciemierniki, później się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam, ale żyją, rozchodnikowa dostała nowe roślinki
tulipanki kły pokazały
Moniko tak myśle czy Ty jestes pewna tego ph, bo jesli posadzisz do ziemi za mało kwasnej to kłopty pewne a wtedy juz jest duży problem z leczeniem rośliny. Jeśli jestes pewna to po prostu wsadz do ziemi tak by utrzymac poziom z doniczki tzn nie głebiej niz rósł w doniczce. W pierwszym roku by nie spalic korzeni nie dawaj zadnych nawozów , możesz jedynie na dno dac przekompostowane igły czy liscie ale jesli ph dobre to i tego nie musisz. zasilanie nawozami dopiero w drugim roku. Azalie sadzimy tak samo jak rh.Franceska to zdecydowanie mój ulubiony rh , załączam zdjecie
Dzis doszły świeczniczki do SPA po fajnej przecenie
Dosypałam białego dolomitu w tylne rogi. Zasłony oddałam a na strychu znalazłam ... woale. Ryzyk fizyk zawiesiłam - są z odzysku, jak mnie zdrażnią to wyrzucę, na razie przypominają mi wakacje