Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 10:41, 05 sie 2024

Do góry
Moja róża z Dino kwitnie drugi raz bardzo zdrowe liście ,teraz zlapała trochę myszycyz ale zachwyca mnie kolorem i kwiatem.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 10:40, 05 sie 2024

Do góry
Dla Marcina porównanie budleji , nie patrzymy na chwasciki ,zdjęcie trochę nie wyraźne ale różnicę widać
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:25, 05 sie 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Haniu, nie sądzę, żeby Twoją reputację ogrodowiskową cokolwiek było w stanie nadszarpnąć
Kokon - to określenie Mgduski, bardzo trafne Szkoda, że się koleżanka wypisała

Mgduska zniknęła troszkę przeze mnie. Ale nic nie poradzę na to, że nie potrafię się ograniczyć do tematów jedynie ogrodowych.
Reputacja nie jest nam dana na całe życie.
W ramach jej podtrzymywania miast nalewki dereniowej zrobiłam dżemik dereniowy. Pychota. Kolorystycznie też bez zastrzeżeń. Mam nadzieję, że walory zdrowotne ma równie cenne.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:19, 05 sie 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
Zapłocie, o rany... nawet tam pięknie A co to za chaber, taki ciekawy?

Zapłocie dziękuje za uznanie. Dobrze się uzupełnia z frontem. Miało być prosto, czyli sama trawa, ale niestety nie chciała tam rosnąć. Trzeba było znaleźć coś, co nie będzie marudzić z powodu gliny.

To chaber górski. Piszą, że kwitnie od maja do lipca. Trzeba mu tylko sukcesywnie wycinać same kwiatki po kwitnieniu, żeby nie tracił energii na zawiązywanie nasion. Dobrze znosi susze.
Kaszubskie piaski 09:50, 05 sie 2024

Do góry
Półcienisty koniec rabaty angielskiej.

Zakwitła Balerina wycięta po zimie do poziomu gruntu. Powoli buduje się krzaczek hortensji Grandiflora.

Zrobiłam podporę dla duzego krzaka Gypsy Boy. Trzy zepsute suszarki do prania, puszka zielonej farby i kilka trytytek i oto jest. Podpora z recyklingu. Hm, ciekawe czy przetrwa zimowe wiatry.

Kaszubskie piaski 09:36, 05 sie 2024

Do góry
Powrót córki marnotrawnej na łono Ogrodowiska

Trwały wakacje, najpierw żeglowałam na Mazurach, potem byłam na działce bez zasięgu i dostępu do internetu i tak jakoś trochę czasu minęło. Czerwiec i lipiec były łaskawe dla kaszubskich piasków i obfitowały w deszcze. Rośliny odżyły i chwasty również. Nie nadążałam z pieleniem nie mówiąc już o jakiś zaplanowanych pracach. Pakując się po urlopie do domu zawsze mam wrażenie, że jeszcze jeden dzień, może dwa, i wszystko bym zdążyła wypielić, wykancikować, skosić i przesadzić

Wracając z Mazur wstąpiłam do szkółki bylin pod Olsztynem. Jaka to była frajda chodzić po alejkach z pięknymi sadzonkami i ładować wózek nowymi nabytkami. Ledwo zmieściłam zakupy w bagażniku.

Szukałam dużych bylin na tył rabaty angielskiej i kupiłam Rudbeckia nitida 'Juligold', Rudbeckia maxima, parę krwiściągów, niebieskie przetacznikowce i parę drobiazgów. Lewy koniec rabaty angielskiej zaczyna opanowywać żółty kolor. W zeszłym roku nieśmiało za sprawą nachyłka Moonbeam a w tym - żółte rudbekie.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:09, 05 sie 2024

Do góry
Zostawiam kilka wczorajszych fotek i zmykam do pracy . Miłego dnia wszystkim!
Ogród Basi i Romka 08:51, 05 sie 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Bardzo ładnie przebarwia się ta hortka to jest dębolistna? No cudna jest❤️
Ogród w Klein Kottorz 08:44, 05 sie 2024

Do góry
daszum napisał(a)

Danusiu pięknie w twoim ogrodzie❤️
Blaski i cienie nowego życia 07:54, 05 sie 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

Inne spojrzenie zawsze mile widziane musisz w jakiś dzień wpaść u mnie ciągle coś w przeróbkach. Wczoraj ogarnęłam liliowcową, nisko przy ziemi. Wygląda jak wiosną.
Dziś tylko ogarniam sadzonki w doniczkach bo dom też woła.

Rekord na jabłoni 16szt w kupię

Wzięłam na szarlotkę, zostało 10szt
bardzo dorodna ta gałązka jabłoni.
A jabłuszka pysznie wyglądają
Ptasi gaj 23:52, 04 sie 2024

Do góry
Tak Sylwia. Dzisiaj wyglądała tak.

Glina i zielsko 23:35, 04 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ogłaszam że nowa
trawka posiana własnoręcznie
Czekam na zieleń.

A jak wróce z wyjazdu mam nadzieję wyjść z doniczek.

Trzymacie kciuki za moją trawke bo w sierpniu to chyba nikt tu trawnika nie siał.

Lidka, no pięknie Wam to wyszło. A trawka na pewno się uda. Noce już chłodne więc będzie miała trochę wilgoci, rosy. Przy podlewaniu będzie za tydzień zielono. Zobaczysz.
Ogród z zegarem 23:07, 04 sie 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Inspektorzy nadzoru uważnie sprawdzają jakość wykonanych prac...ubawiłam się tą fotką...
Ogród zapełniony roślinami na maksa...cudownie wszystko się zgrało...masz dobrą rękę...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:56, 04 sie 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To zdjęcie jest piękne. Takie delikatne i zwiewne.
Glina i zielsko 22:45, 04 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Marcin Ja mam w tym kamieniu koreankę , berberysy, daniki. I inne iglaki oraz katalpe.
Miałam odsunięte kamienie i rośliny podsypane korą. Podrosły i zasłoniły te korę.
Rosną zdrowo. Mam pod tym kamieniem agro.

Przy szmaragdowym żywopłocie mam rabate z kora. To tu gdzie hortki.

To jedyne miejsce w moim ogrodzie gdzie jako tako rośnie hakone. Choć tu mam gline że garki można lepić. Dołki im szykowałam.

A nie korci Cię Lidka aby tam trochę dosadzic w tym kamieniu, no takie duże przestrzenie , a sama mówiłaś że bardziej Ci się podoba jak jest tak pełno, busz
Ogród prawie wymarzony … 22:28, 04 sie 2024

Do góry
Takiego bukieta zrobiłam na jutro
Ogród w Klein Kottorz 22:25, 04 sie 2024

Do góry

Ogród z koniczynką 22:20, 04 sie 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)

Uroczy zakątek Floksy u Ciebie szaleją, pięknie Ci kwitną a z tymi białymi motylkami, fajnie to wygląda
Ogród w Klein Kottorz 22:19, 04 sie 2024

Do góry
Królowa

Glina i zielsko 22:09, 04 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ogłaszam że nowa
trawka posiana własnoręcznie
Czekam na zieleń.

A jak wróce z wyjazdu mam nadzieję wyjść z doniczek.

Trzymacie kciuki za moją trawke bo w sierpniu to chyba nikt tu trawnika nie siał.

Kawał solidnej i ciężkiej pracy wykonałaś.
Gratulacje
Pięknie będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies