Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Joku 20:56, 27 lut 2025

Czytam o wykonanych pracach w ogrodzie i zwiastunach wiosny. Oraz o komplikacjach zdrowotnych.
Wspieram mentalnie w tak trudnym okresie.
ryska 21:14, 27 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W drugiej połowie ubiegłego roku zaczęły mnie nawiedzać dziwne dolegliwości. Myślałam, że to jakieś sercowe sprawy, bo objawy nieco przypominały zawał. Po wykluczaniu kolejnych sercowych przypadłości, zostały na liście ataki paniki (odnowiły się jakieś zaleczone lata temu nerwice). Pani dr dobrze mi dobrała lekarstwo i od dwóch miesięcy czuję się jak nowonarodzona.
Długotrwały stres zwykle kończy się jakimiś dolegliwościami fizjologicznymi. U mnie była to potężna wysypka na linii włosów. Swędziała okrutnie.

Dobrze, że wkrótce zacznie się nowy sezon ogrodowy. Może uda Ci się częściej oczyścić głowę i znaleźć okruszki radości. I tego Ci bardzo życzę.

To ciekawe co piszesz jak nam organizmy dają znać, że coś jest nie tak. Dobrze, że masz to już za sobą.
Ja miałam kiedyś jelito drażliwe ze stresu ale przerobiłam na terapii w 2015 dużo, czułam się silna i uleczona psychicznie. Aż tu 2023 śmierć babci, taty, 2024 rak siostry, tętniak teściowej, kolejny udar...no dużo tego.
Też miałam wysypkę i opuchliznę twarzy.
Dziękuję pięknie za dobre słowo i oby do wiosny. W kolekcjonowaniu okruchów radości jestem specjalistką
ryska 21:18, 27 lut 2025

Joku napisał(a)
Czytam o wykonanych pracach w ogrodzie i zwiastunach wiosny. Oraz o komplikacjach zdrowotnych.
Wspieram mentalnie w tak trudnym okresie.

Cześć Jolu
Dziękuję bardzo za dobre słowo.
U mnie już lepiej, wdrożyłam nawet program naprawczy i pomalowałam sobie kuchnię
Gruszka_na_w... 21:24, 27 lut 2025

ryska napisał(a)

To ciekawe co piszesz jak nam organizmy dają znać, że coś jest nie tak. Dobrze, że masz to już za sobą.
Ja miałam kiedyś jelito drażliwe ze stresu ale przerobiłam na terapii w 2015 dużo, czułam się silna i uleczona psychicznie. Aż tu 2023 śmierć babci, taty, 2024 rak siostry, tętniak teściowej, kolejny udar...no dużo tego.
Też miałam wysypkę i opuchliznę twarzy.
Dziękuję pięknie za dobre słowo i oby do wiosny. W kolekcjonowaniu okruchów radości jestem specjalistką

O rany, niezła kumulacja nieszczęść. Można się zapaść w sobie. Te okruszki mają niesamowitą zdolność przywracania człowieka do pionu. Gdyby nie one człek by padł jak przecinek na wietrze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 21:26, 27 lut 2025

Renatko współodczuwam Twój czas... nic dziwnego, że organizm tak reaguje na tyle, czasami tak bywa, że wszystko się kumuluje, ale to wszystko minie, pamiętaj o dużych dawkach magnezu przy tylu stresach, to naprawdę pomaga. W ciągu 24 h człowiek może stracić cały swój zapas wskutek stresu.
Ja też mam umiejętność czepiania się okruchów radości, prawie jak tonący brzytwy
ryska 22:26, 27 lut 2025

Haniu Bożenko dziękuję

GingerO 12:08, 05 kwi 2025

Reniu, puk puk! Ja u Ciebie wiosna? Serduszka przecudne masz, pozdrawiam serdecznie
ryska 18:55, 09 kwi 2025

GingerO napisał(a)
Reniu, puk puk! Ja u Ciebie wiosna? Serduszka przecudne masz, pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie w ten wiosenny czas
Serduszka akurat nie podziękowały za grzebanie im w korzeniach i nie wyszły w tym roku, nad czym ubolewam.
Wiosna przyszła i nawet ją uwieczniłam.
Proszę bardzo

ryska 18:57, 09 kwi 2025

ryska 18:58, 09 kwi 2025