Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Makao 13:44, 08 kwi 2025

Bardzo ładnie dom się prezentuje.
Z przodu to Ty kawał rabaty masz. Nawet dobrze że z trawnika zrezygnowałaś. Będziesz mogła nowe nasadzenia po całości skomponować.
Tak jak Kasia pisze, też liczę że nic poważnego się nie dzieje w związku z tym czwartkiem i szybko wrócisz do formy
A czas tu spędzony musisz koniecznie wykorzystać i wstawić więcej zdjęć
An_na 13:53, 08 kwi 2025

Ach! Jakże się cieszę, że wróciłaś

Pokaż ogród z tyłu. Pewnie wszystko porosło ogromne.
Jak sąsiedzi z tego dużego domu? Jest ok?
Jak się miewa malowany na czarno blaszak? Ja u siebie właśnie płaczę, że z mojego w drugim sezonie farba schodzi.
również liczę, że nie dzieje się nic złego. I szybko wrócisz do formy.
Proszę o nadrobienie info co u Ciebie słychać i o obszerną fotorelację ogrodu
AnnaCh 14:22, 08 kwi 2025

Kasia i dwie Anie, jak miło, że mnie jeszcze pamiętacie i odwiedziłyście
Uspokajam, ze mną nic takiego się nie dzieje, na własne życzenie idę się naprawić trochę, a właściwie idę naprawić sobie oczka. Gorzej z moją mamą i ta sytuacja i dużo myślenia doprowadziły do zrywania trawy z przodu... Ale nie ma co, będzie dobrze, mam nadzieję.

Z przodu będzie plama z tych golden tuffetów co tam są, wypełniona ID, dalej plama z lawendy i stipy, a w niej utopione trzy kulki cisowe na pniu. Przy bramie są trzy trzmieliny na pniu i one zostają. Od ich nóżek w stronę domu pójdzie pas hakone. A na środku w wolnej przestrzeni będą limki z jeżówkami. Tak sobie to wymyśliłam

Zrobię jakieś foty z tyłu, czy ja wiem czy porosło? Mi się tak nie wydaje, ale może dlatego, że widzę to wszystko codziennie, tak jak z dziećmi, nie widać, że rosną Sąsiadów - bez zmian - brak
Judith 17:07, 08 kwi 2025

Ale fajni tacy sąsiedzi, których nie ma .
Dołączam do oczekujących na zdjęcia tyłów .
An_na 17:55, 08 kwi 2025

Tacy sąsiedzi najlepsi
Fajne masz plany na przód
Wszystkiego dobrego dla mamy i dla Twoich oczek
Nie znikaj już na tak długo
Patrycja_KG_Lu 19:06, 08 kwi 2025

Najlepsze są właśnie takie porównania zdjęciowe co rok albo kilka lat. Wtedy widać najlepiej różnicę. Dotyczy to nie tylko ogrodu.
Wiolka5_7 22:35, 08 kwi 2025

Jak się u Ciebie Aniu pozmieniało pięknie masz ,tak jak lubię spójnie

Najlepsza decyzja ,żeby zrobić rabatę zamiast trawnika

Powodzenia w życiu osobistym ,dużo zdrówka!
LIDKA 07:33, 09 kwi 2025

Bardzo ładnie wygląda dom.
Plan na rabate też super. Poprosimy więcej fot.

Pewnej zimy ze 3 lata temu prześledziłam wątek. basen w rabacie zapamiętałam i fajnie zaaranżowany blaszak z drewutnią.
April 08:00, 09 kwi 2025

Pozdrawiam i czekam na więcej fotek
AnnaCh 11:48, 09 kwi 2025

Judith, przyzwyczaiłam się do tego dużego domu obok, dobrze, że elewacja jest z tej cegiełki, ładnie zlewa się z zielenią, ale fakt, że brak w nim mieszkańców jest super, moje świerki rosną ciągle

Aniu z Żuław, postaram się już tak nie znikać

Patrycja, co jakiś czas sobie obiecuję zrobić porównania kilku miejsc na przestrzeni tych 10 lat, które jestem na forum i ciągle mi czasu brakuje

Wiola, też mi się w końcu podoba Właśnie spójnie, o to chodziło. Zrobiłam zdjęcie wykuszu, kolor jest dobrany do płotu, wszystko ma w końcu grać. Nawet podmurówkę w płocie przy wiacie pomalowałam i kawałek płotu sąsiadów na ten ciemny kolor

Lidia, basen w rabacie jest ciągle, choć już tak nie razi oczu, bo zamiast niebieskiego jest szary i zamiast trzcinników, które śmieciły do wody są miskanty Blaszak z drewutnią też mają się ciągle całkiem dobrze

Aprilku, też Cię pozdrawiam

P.S.: Panowie od remontu czasem na moje pomysły dziwnie patrzyli, ale robili co chciałam. Pewnego dnia przyniosłam im moje szklane klosze i poprosiłam o zalanie ich ładne betonem - mina bezcenna

P.S.2: Na bajzel z tyłu proszę nie patrzeć, jeszcze nie ogarnęłam po remoncie domu, zima za szybko nastała. Proszę się skupić na moim pięknym cisowym żywopłocie, kto mnie śledzi ten wie jakie patyczki to były sadzone