Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 22:37, 08 kwi 2025

TAR napisał(a)

Nie pali sie, na spokojnie.

No to jest na spokojnie, bo ta runianka już od roku gotowa na zsyłkę do Ciebie
Czuję wewnętrzny przymus uporządkowania tej rabaty. Objawia się on najbardziej w okolicach godziny 23ciej, kiedy już mi głupio do Ciebie pisać z telefonu
Ale pozostajemy w kontakcie
TAR 13:54, 09 kwi 2025

Wszyscy pokazuja wiosne, u mnie tylko niebieskosci, focic nie ma co ale juz to co kwitnie bardzo cieszy. Dzis rano widzialam kwiatuszek sasanki Na połnocy wegetacja opozniona. Moze to i dobrze, straty mniejsze w razie nagłych zmian.

Zaczyna popolutku, nie spieszac sie Magnolka Leonard Messel. Mroz jej nie tknął

TAR 13:58, 09 kwi 2025

Zachwycaja mnie coraz wieksze poletka ułudek i cudowniastych fiołeczkow. Bardzo je lubie, Choc intensywnosc ich koloru jest rozna, zalezy od źrodła sadzonek.

Chyba fiolki nie ciesza sie zbytnia popularnoscia ale ja uwielbiam te male kwiatuszki i listeczki. Niecierpliwie czekam by sie rozrosły bardziej i poprzenosze je rowniez w inne miejsca w ogrodzie.
MartaCho 14:02, 09 kwi 2025

U mnie rozsiały się w trawniku- bardzo je lubię
TAR 14:03, 09 kwi 2025

Kwitna tez "najpierwsze" zawilce Virascens, potem zanikaja by pojawic sie znowu kolejnej wiosny, nie sa ekspansywne i ciesze sie, ze je kupilam. Rosna pod klonem Shirasavum, idealnie sie komponuja z ułudkami i runianka.

Z ziemi wyszły tez zawilce wielkokwiatowe

Kwitna runianki, ich drobne kwiatki calkiem ladnie pachna

Hortensja pnaca wczepiła sie w brzoze, w zasadzie juz w niej rosnie, mam nadzieje, ze brzoza to wytrzyma

TAR 14:08, 09 kwi 2025

Miodunki wielokolorowe koncza kwitnienie, potem zaczną te intensywnie różowe

Ruszyly wczesne klony palmowe Shaina, Jerre Schwartz i Little Princess. Zakwitły tez Brunnery

Wiśnia wczesna Okame i tawulce Tanaki

Juzia 14:15, 09 kwi 2025

No jak nie ma co focić?!??!
Tyle kwiecia!

Fiołki w masie są super!
Chcę
April 14:23, 09 kwi 2025

Mi się chyba udało skutecznie wypielić fiołki z ogrodu Po pewnym czasie były tak niesamowicie ekspansywne że zagłuszały wszystko. Choć uroku odmówić im nie można o tej porze roku
mrokasia 14:27, 09 kwi 2025

Ja też wyeksmitowałam fiołki. Zostawiłam tylko białe. Te fioletowe siały się jak głupie, tworzyły zbite karpy. Jak zaczęły mi się siać w trawniku to nie zdzierżyłam. Ale urocze są, to fakt .
TAR 14:31, 09 kwi 2025

MartaCho napisał(a)
U mnie rozsiały się w trawniku- bardzo je lubię [/quoteu mnie na stowe zostałyby stratowane przeze mnie i biegajaca ekipe baranków

No jak nie ma co focić?!??!
Tyle kwiecia!

Fiołki w masie są super!
Chcę

Rok temu kupilam 200 szt. sadzonek na all, przyszła reklamowka i szczerze to nie widac tego, ze az tyle sadzonek bylo. Sadziłąm kępkami po 3-5 szt.

April napisał(a)
Mi się chyba udało skutecznie wypielić fiołki z ogrodu Po pewnym czasie były tak niesamowicie ekspansywne że zagłuszały wszystko. Choć uroku odmówić im nie można o tej porze roku

Planuje trzymac swoje w ryzach, posadzilam je na bagiennej, tam tylko pancerny fiolek,skalnica cienista i runianki wytrzymuja. Reszta gnije. Dzwonki dostały w palniki, podobnie jak tiarelle i derenie. Mysle, ze tojesc aurea by dala rade ale tej sie akurat boje dawac na rabaty. Jest nie do wyplewienia.