Ja bym dała tak jak Asia hortensje Vanille Fraise
Fotka z realizacji szefowej....śliwa wisniowa plus miskant Variegatus, a u ciebie zamiast miskanta derenie w tej samej barwie
bratki od dwóch miesięcy w niesłabnącej formie
doniczki stoją u nas przy wejściu, a córa za każdym razem jak wracamy do domu mówi, że te kwiatki mają takie grozne miny
hortensja ogrodowa, ta jest wrażliwa na mróz, więc zimowana do połowy zimy w gruncie, potem przeniesiona do garażu i tam zaczęła rosnąć, dlatego tak wcześnie zakwitła
Ogarnęłam tulipany, bo po dwóch dniach ulewy i wiatrów zakończyły spektakl, ale uważam, że liście jeszcze są ozdobą samą w sobie i narazie zostawiłam, dopóki nie wymyślę, na co wymienić
na tej samej rabatce wysiał mi się w wielu miejscach chyba wrzosiec? zeszłej jesieni był wkopany na miejscu tulipanów
w gruncie ładnie przezimowały drobne gozdziki (?) z LM, które w zeszłym roku miałam w doniczkowych kompozycjach - kępy podwoiły swoją objętość
Fajnie że radzicie tylko, że tam jest mało miejsca
z lewej jest ścieżka z cegły z prawej można by wyszarpać ale tam jest góra 15 cm
z drugiej strony trochę wiecej miejsca po lewej tam są marcinki i irga moge to spacyfikować ale dołu nie wydłubię bo tam jest klapa ze starego szamba ewentualnie coś postawić
a z przodu tak wygląda dwa ligustry prowadzone na pniu i wlk rozplenica potem taras.