Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 07 cze 2014

Do góry
Szuakm informacji nt tojeści gdyż wypadaloby ją posadzic. Wg Izy i finki straszliwie się rozrasta. Zatem 10 zakupionych sztuk wystarczy mi na kilka rabat
Min będzie posadzona z rodgersją i bordową żurawką
Tu na CHFsh z rodgersją
http://www.pinterest.com/pin/421579215091589407/

I coś mi się wydaje, że zakupiona w tym roku tojeść rozprezstrzeni się po calultkim ogrodowisku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:12, 07 cze 2014

Do góry
Iza ja poproszę jeszcze raz o fotki tego potffora tojeści... Lecę poczytać czy purpurowa tak samo ekspansywna. I lecę sobie poprzeglądać z czym najlepiej wygląda, skoro za rok cały ogród mi zdominuje....
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:44, 07 cze 2014

Do góry
Nacieszyłam oczy fotkami, pozachwycałam się bujnością i różnorodnością ogrodu. Ania każda zmiana powoduje, że ogród jest jeszcze piekniejszy!

Aniu napisz proszę jak szybko i jak bardzo rozrasta się tojeść. Finka pisała że jest ekspansywna, dlatego zatsanwaiam się ile sztuk sadzić skoro będzie wielka? Z góry dziekuję za radę i życzę miłego muminkowania
Kwitnące skarpy 17:42, 07 cze 2014

Do góry
Jestem zachwycona Twoimi bambusami Planuję właśnie ich zakup i tak szukam sobie informacji Czy wszystkie bambusy, które posiadasz zimują? Wiem, że Madżenka ma swoje w donicach i na zimę wstawia do zimowego ogrodu Zależy mi na kupnie już dużych, wysokich bo potrzebuję do dużych donic. Myślisz, że na zimę można by zadołować te donice?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:23, 07 cze 2014

Do góry
Wracam bede wieczorkiem. A teraz sobie cichutko na tel Was poczytam
Roztoczańskie klimaty 09:29, 07 cze 2014

Do góry
Hej Zetka co zrewolucjonizowalas?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:28, 07 cze 2014

Do góry
Rzuć robotę i wracaj na forum!
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:25, 07 cze 2014

Do góry
Sylwia juz sie tych twoich stożkow i kulasow doczekać nie moge!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 07 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Tojesc pasuje tam idealnie bukszpany wykulkałaś cudnie, że swoimi jeszcze czekam, dziś dostały florowitem po liściach Po za tym takie nieuczesane też są urocze

A ja lubię poczochrane tylko wczesną wiosną, z delikatnymi jasnozielonymi przyrostami. W środku sezonu, gdy jest obficie na rabatach bukszpany muszą byc u mnie wystrzyżone, wtedy wprowadzają spokój w ogrodzie. Lubię to ciachanie, ale mam troszeczkę za dużo bukszpanów.... Jak skończę ciąć całość, trzeba będzie zacząć od nowa

Tojeść pasuje idealnie, od razu ją w tych kulach i stipie widzialam
A wczoraj widziałm przetaczniki w Realu i już chciałam kupic... Tylko na rabacie szałwiowo- przetacznikowej ani grama wolnego miejsca.....i lawenda mnie kusiała.... Przecież mam 50 szt.... Po co mi kolejne.... Oj boli.....

I uciekam bic rekord z Ewką w Warszawie
Kondziowy ogrod cz II 06:42, 07 cze 2014

Do góry
Kondziu "odczuwasz" najlepiej swój ogród. Więc jeśli potrzebujesz rabaty angielskiej to rób. Gabrysia napisała jednak prawdę, taka rabata będzie powstwała kilka lat. Ale Ty już stworzyłeś nowe rabaty i wiesz, że na efekt warto poczekać.

Dziewczyny mądrze piszą, nic na środku, tylko nasadzenia po bokach. I nie wyobrażam sobie w tym miejscu u ciebie prostych rabat. Wg mnie tylko łagodne łuki. Na chwilę obecną jest za dużo fal Dunaju, ktore przy obfitych nasadzeniach będą żle wyglądały. Zrób sobie łagodne łuki i sadz. No i nie wyobrażam sobie rabaty angielskiej bez kul bukszpanowych, lub wg najnowszych trendów - bez elips bukszpanowych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:35, 06 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
No jasne, ja znów w tyle z nowościami . Ciekawe czy ta tojeść też tak szybko się rozrasta, jak inne odmiany. Idę czytać, ale na razie nie kupuję. Pewnie i tak nigdzie już nie ma, a poza tym, nie mam gdzie posadzić .
Będę obserwować tę nową kompozycję.

Jagoda ta tojeść purpurowa to szlagier tegorocznego CHFSh ja sie w niej zakochałam na tym zdjeciu
http://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors?ExhibitorType=1&GardenType=1
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:20, 06 cze 2014

Do góry
Już są wykupione... Sorki...
Poszukajcie w necie albo dopytajcie się czy będą jeszcze mieć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 06 cze 2014

Do góry
A co do sklepów... To kupiłam w innym sklepie trawkę.... Stan masakra... W niedzielę zrobię fotkę tym golden toupee z obi i z netu... obi powinno dostać medal... Ale była u nich 2x droższa... Więc chyba poczekam ciut aż ta z netu odbije...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 06 cze 2014

Do góry
Hi hi chyba sklep zaraz nie będzie miał tojeści
Mira nie wiem jeszcze jakie warunki. Tak czy owak kupiona na tę rabatę. Czytałam że nie jest problematyczna. Posadzę ją w dwóch miejscach. U mnie wszędzie słońce, więc wyboru nie ma

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 06 cze 2014

Do góry
Cięcie bukszpanów w toku. Czosnki wczoraj wyrwałam a w ich miejsce dzisiaj przymarka tojesci z ChFsh
Wreszcie dodtarła, piekna i w świetnym stanie. Och zakochałam się na zabój!

A tak przyjechała zapakowana. 10 doniczek w wieeeelkim kartonie, gdzyż wszytskie były w takie wielkich tubach. Sklep również dopytaywął czy juz dodtarły. Zatem i roslinki i sklep wart polecenia

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 06 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Usiłowałam nadrobic tygodniowe zaległści...powiedzmy, że mi sie niec udało...Madżen, gdzie posadzić bergenie, żeby dobrze rosły?...u mnie coś nie teges z nimi sprawdzę te korzenie, ale może miejsce nie takie mają?..miłego weekendu

U mnie rosną świetnie w każdych warunkach, w słońcu, półcieniu, cieniu...
Więc sprawdź korzenie...
Aha i teraz trzeba wyskubac wszytskie stare liście
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 06 cze 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko , trawkę którą kupiłaś ostatnio z pomarańczowymi końcówkami to :

Carex testacea 'Prairie Fire'

mam ją u siebie .

http://www.trawyozdobne.com/2012-02-12-15-14-8/c/603-carex-testacea-prairie-fire.html

Czyli ta sama, która miała być zastąpiona gdyż wymarzła.... Tak ja zidentyfikowałam, bo robą się jej końcówki pomarańczowe
Ogród Magdalenka 07:02, 06 cze 2014

Do góry
O matko... Czyli nocne polowanie trzeba zrobić? W sobotę gdy wrócę z Warszawy będę w nocy z Calypso biegać ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:00, 06 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Chciałoby się powiedziec że to lata praktyki, ale przy takiej ilości kulek, to i jedno cięcie pozwala opracować technikę, a parę lat doświadczenia to już Marzena ma

Agam - nie martw się, moje też niebawem pokrakami będą. Będę ciąć na koniec czerwca.. chyba że w ten weekend nie wytrzymam.

Danusia radzi ciąć od połowy czerwca. U mnie jednak bukszpanyz decydowanie wcześniej ruszyły niż w centralnej Polsce, jestem z nimi ok 2 tygodnie wcześniej niż centralna i pólnocna Polska
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:59, 06 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Marzenka wymęczona cięciem buksików.
Masz opracowany patent na idealne kulki, bo mi pokraki zawsze wychodzą .

Chyba jedyny patent to doświadczenie i ostre nożyce... I wielokrotne porpawianie. Przy małych kulkach nie przywiązuję wagi czy są idealne ale przy dużych widać niedociągnięcia. A że kulek mam ponad 50... Już nie liczę to wprawy nabieram teraz szybko...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies