Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 22:12, 07 cze 2014

Iza ja poproszę jeszcze raz o fotki tego potffora tojeści... Lecę poczytać czy purpurowa tak samo ekspansywna. I lecę sobie poprzeglądać z czym najlepiej wygląda, skoro za rok cały ogród mi zdominuje....
Mala_Mi 22:46, 07 cze 2014

Madżen bez paniki.. jakoś nam ona rośnie, sie rozrasta i żyjemy... nie jest ekspansywna jak perz... a przynajmniej nie powinna, bo ja jej nie znam.. Najgorsza jest tojeść płożąca z żółtymi kwiatkami.. ta białą sie rozrasta, ale łatwo ją ograniczyć.. albo opaska, albo łopatka.
Mala_Mi 22:50, 07 cze 2014

Iza.. u Ciebie odpowiadam Madżen, a u Madżen chciałam odp. Tobie..

Firletek mam od groma i jeszcze trochę.. chcesz? Mogę przygotować.. i sobie zabierzesz.
Konstancja30 23:02, 07 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Iza.. u Ciebie odpowiadam Madżen, a u Madżen chciałam odp. Tobie..

Firletek mam od groma i jeszcze trochę.. chcesz? Mogę przygotować.. i sobie zabierzesz.

spokojna głowa odnajdziemy z Madżen każda co swoje )))

firletkę upierdutać ... mam białą od Asi a tej purpurowej nie ma ... a jest zjawiskowa
Madzenka 10:49, 08 cze 2014

Iza masz rację, znajdziemy co nasze a za rok będziemy się wymieniać kolorami tojeści
nicol21 11:05, 08 cze 2014

Iza jak tam sąsiedzi? nogi połamane? a może czymś musisz zasłonić ogród dla ich bezpieczeństwa

Pokaż co się tam u Ciebie dzieje w ogrodzie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Konstancja30 13:55, 08 cze 2014

Danutka napisał(a)
Puk puk przybiegłam szybciutko podglądnąć Twój ogród

Niezapominajki są obłędne w nim jak takie malutkie kwiatuszki z bajki
Pozwolisz zaglądać, podglądać i cieszyć oko w Twoim ogrodzie ?

Witam Danuś ... ale cieszy kolejna kielczanka ... bardzo mi będzie miło Cię widzieć zatem zaglądaj zaglądaj ...

niezapominajka jest niesamowita ... mikro kwiatuszek a tak mocno się odcina w polu widzenia ... w pozornej miniaturce jest siła ... hmmm ... jak w naszej pamięci ... zapisuje się w niej czasami silnie coś co jest prawie nieuchwytne ...
Konstancja30 13:59, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Iza masz rację, znajdziemy co nasze a za rok będziemy się wymieniać kolorami tojeści

eksperymentalnie wsadziłam tojeść do skarpety pod drzewem ... z czterech stron mini kłącze ... pomimo trudnych warunków rozmnożyła się ... przeciska się twardo pomiędzy wcale nie uprzejmą paprocią i zachłannym na areał bodziszkiem ... czekam na kwiat bo miałam wizję powiewających w paprociach i liściach bodziszka białych dziobów na tle kory drzewa ... i mam zamiar to widzieć ...

na leśnej też sobie zażartowałam soliterowo ... i czekam ...

purpura by się przydała ... pazura by dodała ...

niebawem energii ma dodać astilbe ... już jest kwiat ale jeszcze nie ma koloru ...
Konstancja30 14:10, 08 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Iza jak tam sąsiedzi? nogi połamane? a może czymś musisz zasłonić ogród dla ich bezpieczeństwa

Pokaż co się tam u Ciebie dzieje w ogrodzie!

sąsiedzi mają się dobrze ... może ciut mną zaniepokojeni bo od czasu do czasu próbują mnie przyhamować w obłędzie "ajjj bo będzie za ładnie" ... i takie tam ... ...

zasłonięte będzie ale nie od razu Rzym zbudowano jak to mówią ... a fotografować w okresie przejściowym prawie nie ma co ... albo po ogrodniczkowaniu o foceniu się nie myśli ...

Konstancja30 14:17, 08 cze 2014

zielony raport ... jak obfocę uzupełnię ... teraz słowny bo w tym słońcu to lipa ze zdjęć ... a złotą godzinę to uprzejmie przespałam

rusza Leonardo paki zapowiadają pękanie
austinka go goni
ale to Eden Rose wystartowała na wysokości wspomnianych 40 cm ... jak na pnącą imponująco !!! za to pąki wielgachne
The Fairy ma mnóstwo pąków ale jakoś sobie je ma i nic dalej

już za chwileczkę już za momencik ruszy astilbe i swymi różowoamarantowymi kwiatostanami ożywi nostalgiczną "leśną"

jeżówki strzelają pąkami i lilie też ...

lawenda odpala ... część nafochana po przeprowadzce ... som nowe a co lavande nigdy nie za wiele

trawy bez szaleństwa ale i bez tragedii ... amazon mist poczuła lato a ice dance odwdzięcza się za cień ... miskanty ćwiczą moją cierpliwość ...

kostrzewa w aranżu różanki na "leśnej" została ... zdyscyplinowała się to wybaczyłam ...
kocimiętka rozrasta się podskubywana przeze mnie ... do buszu to jej tak daleko jak mnie do top model ...

hosty sobie przejmują terytorium
a 3 letnia limka dała czadu ... musieliśmy kijki kupić i dziś dostanie wsparcie

Phantomy mają już paki !
misie co zamykają trawnik muszą odejść ... zamknęłam sobie nimi oś widokową i nie jestem zadowolona ... zatem one w linii Phantomów pójdą na bok a my dosiejemy upierdutany trawnik ... ot ogrodniczkowanie

potfffór tojeścią zwany strzela w górę ... i wszerz ... jej jak ja na te dzioby kofane czekam