Kule styropianowe muszę odświeżyć, bo spełzły w ubiegłym sezonie.
Koło tego jałowca trudno było już przejść taki był wielki i wcale mi się nie podobał, a roboty przy nim co nie miara.
Też większość surfinii sadzę do gruntu, wypełnię nimi w tym roku każdą wolną przestrzeń o ile nie wlezie w nich jakaś zaraza.
Przygotowałam sobie też już koszyczek bo zwykle brakuje mi na to czasu, może kogoś zainspiruje i też sobie przygotuje swój.
Dziękuję ślicznie za tyle miłych słów.
Dziś u nas bardzo zimno, nie da się nic robić w ogródku, więc zaczęłam przygotowania do dekoracji świątecznej. Gniazdka zrobiłam z przemarzniętych pędów clematisa.
Ostatnio robię w głowie listę roślin, które chcę mieć. Jest na niej oczywiście magnolia - najlepiej różowa lub fioletowa. Twoja jest taka duża już. Super!
Czy koszt takigo drzewka mieści się w kwocie 50-100 zł??
Posadziłam 7 osteo, i dosadziłam wyjęte z "kąta" ciemne żurawki
2 dobre turzyce podzieliłam i wyszły 4, a tą z suchym środkiem podzieliłam na małe i dałam pomiędzy, niech się ukorzeniają
oczywiście pośród tulipanów są funkie, które dopiero wychodzą
liczę na rozrost osteospermum
z funkiami będzie gęsto, ale pasuje mi to
Kim - a nie masz podkładki z projektu domu? tam powinien być projekt zagospodarowania i miałabyś łatwiej. Mi plan poszedł szybko, bo użyłam projektu jako podkładki i dzięki temu mogłam w skali narysować mniej więcej jak to wygląda. Ja nie mam u siebie na działce ani jednego kąta prostego, więc chyba tydzień bym to sama rysowała