Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:00, 30 lis 2014

Do góry
Chciałam napisać, ze ostatni wianek najbardziej mi się podoba, taki inny jest. Ale Viola była szybsza.
Łukasz, jak ukręciłes gałązki ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:12, 29 lis 2014

Do góry
Ledwom się zachwyciła cudna zielono czerwona bombka, to temat zmieniłaś i metamorfozy piękne pokazujesz. Miód, cud i ...
Twoje ładniejsze od moich. Buziaki
Ogródek Iwony 21:37, 29 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mam jakiegoś doła ostatnio. Jest tyle chciejstw, kasy brak, dzieciaki na prezenty liczą, zjadą się na święta, to fajnie, tylko skąd na to wszystko brać ?

Te same dylematy zaprzatją mi ostatnio głowę i też się zlekka dołuję,bo te chciejstwa...kuszą na każdym kroku a i to potrzebne i tamto..ehhh, święta też u mnie
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 29 lis 2014

Do góry
Podobają mi się czerwone stroiki na komodach. Jaki tam masz kolor ścian ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:11, 29 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ciekawa jestem udekorowanej choinki. Mi chyba już się takiej nie uda zrobić. Za zimno, aby ganiać po lesie za gałązkami brzozy. Na drugi rok będę pamiętała, aby przynieść gałązki z jesiennego spaceru.

a mi zostało jszcze różnych badyli,takich grubszych,z których robiłam choinkę do szkoły córki, i mam zamiar umocować je w dużej donicy i ozdobić ,ale też jakoś ..nie wiem czy się zbiorę ,zimno brrr
Ogródek Iwony 19:44, 29 lis 2014

Do góry
Łukasz, ty u mnie, ja u ciebie wiszę na parapecie okiennym i podglądam dekorację stożkowej choinki. Zazdroszczę ci jej. Ja na drugi rok się do niej przymierzę.

Mam jakiegoś doła ostatnio. Jest tyle chciejstw, kasy brak, dzieciaki na prezenty liczą, zjadą się na święta, to fajnie, tylko skąd na to wszystko brać ?
Chyba ta pogoda tak na mnie działa. I ta pogoń handlowców za zdobyciem klienta.
Wolałam, jak dzieciaki z szalików i skarpetek się cieszyły i ze sweterków. Człowiek wieczorami dziergał potajemnie, jak małe poszły spać.
Teraz dzieci podrosły, a prezenty ... no cóż ...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:38, 29 lis 2014

Do góry
Ciekawa jestem udekorowanej choinki. Mi chyba już się takiej nie uda zrobić. Za zimno, aby ganiać po lesie za gałązkami brzozy. Na drugi rok będę pamiętała, aby przynieść gałązki z jesiennego spaceru.
Ranczo Edy 19:33, 29 lis 2014

Do góry
Wszystkie ozdoby w tym roku kupiłaś ? Fajne. Bombki plastikowe są fajne
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:31, 29 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, uporałaś się już z nawałem prac domowych? Ja firanki poprałam, część okien wyczyściłam na zasadzie: jedno popołudnie - jedno okno. Za dużo mam okien, aby wszystkie naraz czyścić A po pracy szybko się ciemno robi .

Systematyczność najważniejsza Ja trochę też się ogarnęłam, ale u mnie to tylko sprawy zawodowe mnie ograniczają. W domu chyba tylko ogólne porządki przedświąteczne, no i później gotowanie. Moja mama już w wieku podeszłym nie da rady świąt szykować, teściowa też schorowana, więc na mojej głowie większość prac. Okna myłam jakoś nietypowo pod koniec lata więc teraz już sobie daruję
Może na wiosnę uda się nam kostkę brukową przed domem uporządkować, pewnie będę Łukasza prosić o pomoc w koncepcji. Widziałam u Ciebie fajnie doradzał. Muszę jeszcze tylko zrobić rysunek tego co mam teraz, no i co z tym fantem dalej... Może przez zimę coś uradzimy bo sama zupełnie tępa do takich spraw jestem, a M. zawierza fachowcom, a potem w brodę se pluje, że pozwolił im decydować.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:23, 29 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękna fotka, pełna kolorów, w sam raz obrazek w ramki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:20, 29 lis 2014

Do góry
Violu, uporałaś się już z nawałem prac domowych? Ja firanki poprałam, część okien wyczyściłam na zasadzie: jedno popołudnie - jedno okno. Za dużo mam okien, aby wszystkie naraz czyścić A po pracy szybko się ciemno robi .
Ogródek Iwony 19:18, 29 lis 2014

Do góry
Violu, ja tylko pierzynki kompostowe zrobiłam różyczkom. Reszta musi sobie poradzić.
Smutno mi dziś rano było, jak moje rododendrony skurczyły się pod wpływem mrozu. Z doświadczenia wiem, że jak mróz puści, wrócą do swojego właściwego wyglądu. Ale uszy dziś mroziło. Muszę kupić sobie rękawiczki. Bo jak zwykle dziecięce łapki pozabierały moje zeszłoroczne
Ogród wyrozumiały 19:14, 29 lis 2014

Do góry
Iza, cieszę się, że miałaś udane popołudnie w szkole. Szkoda, ze te choróbska nawiedzają człowieka. A mogłoby być tak pięknie na świecie bez nich. Zdrówka życzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:31, 29 lis 2014

Do góry
To się cieszę Danusiu. U mnie mróz był szybszy. woda w kranie na dworze zamarzła, zanim wypuściłam, e-Muś przez to zły był, jak wieczorem w piątek wrócił do domu. Zostawiliśmy otwarty kran, mam nadzieję, że mróz nie rozsadzi nam schodów. Raz już tak było. Ale dawno. U nas -7.

edit: Kiedy pisałam posta, ty wstawiałaś piękne łąkowe rabatki. Styl śliczny, kolory moje. Choć ja osobiście chyba wolę coś bardziej uporządkowanego. Nie potrafię tworzyć tak, jak na fotkach. U mnie wtedy robi się bałagan
Ogródek Iwony 17:22, 29 lis 2014

Do góry
Minus 5 stopni, wczoraj -7. Ziemia zamarzła. Dziś podsypaliśmy róże kompostem. Dostały ładne płaszczyki. Cudny jest ten kompost. Chciałam też zdonicy przed domem wysadzić do ziemi roślinki, ale ziemia była zmarzła. Wzięłam donicę do domu, a właściewie e-Muś zabrał, bo dla mnie za ciężka.
Jak ziemia odtaje, to wysadzę trawkę i wrzosa do gruntu. Ziemia w gruncie zmrożona powierzchniowo, więc ostatni dzwonek na zadołowanie roślinek.
E-Muś wyjął dziś pompkę z sadzawki.
Zamarzła też woda w wężu ogrodowym i w kranie - nie zdążyłam zabezpieczyyć. Dziś M walczył z odmrażaniem. Z jednej strony się udało, z drugiej kran zostawiliśmy otwarty, najwyżej powódź będzie, jak mróz odpuści.

Akcja ogród zakończona. Do donicy wsadzę gałązki na zimę do ozdoby. Roślinek szkoda.
Ogródek Iwony 17:14, 29 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)
Dekoracje świetne

Czy ktoś z Was pamięta dekoracje z lat 80-ych, 90-tych ??
Pajacyki ,kominiarze , ptaszki w klatce...??Jaka mnie nostalgia naszła
W ostatnim czasie nonstop kołaczą mi się po głowie ,tak dobrze mi się kojarzą..
żałuję,że już ich nie mam.

Ja pamiętam z dzieciństwa choinkę ze słodkimi czekoladowymi bombkami u mojego brata. On już był żonaty, ja jeszcze byłam dzieckiem, spóźnionym zresztą. Zawsze z innymi dzieciakami (mojego rodzeństwa) zjadaliśmy wszystkie bombki czekoladowe. A bratowa na drugi dzień ubierała choinkę w normalne bombki, ha, ha

Olili napisał(a)
czekam na Twoje kaszane bombki,najlepszy był moment zamontowania ozdobnych paseczków pośrodku bombki

Dwa lata temu robiłam z ryżu ale bez dodatkowych ozdobników ,bo ja cierpliwa to nie jestem

Nie kupiłam tasiemek, bo zabrakło kasy, ale zrobię środek wykładany cekinkami. Mam taką nadzieję
Ogródek Iwony 16:41, 29 lis 2014

Do góry
Danusiu, bombki kaszowe w nadchodzącym tygodniu będę robić. Niestety, nie pojechałam do hurtowni. Po zrobieniu zakupów weekendowych i wsparcie dzieciaków, nie starczyło kasy na zakupy ozdób. Musze wykorzystać stare zapasy.

Jolu, dziękuję pięknie. Mój synek czeka na następną porcje robionych dekoracji. Więc coś będziemy działać.

Agatko, w zeszłym roku postawiłam na swoim i wymalowałam w spokojnej tonacji (kolor między szarym, a beżem, sama nie wiem, jaki to kolor: http://www.dekoralfashion.pl/kolory) jadalnię i kuchnię. Nawet sama pojechałam po farbę (z sąsiadką) Bardzo mnie ten kolor uspokaja.
W przyszłym roku planuję atak na salon, to tam też będzie w podobnej tonacji (odcienie szaro-beżowe albo coś śmietankowego - kanapa jest beżowa) I podoba mi się, jak kolory dodatków można zmieniać Niestety malowanie salonu, to wyzwanie, bo w najwyższym miejscu mamy 7 metrów i dodatkowo schody z antresolą. Akrobata jest potrzebny

Ewo, cieszę się, że mogłam pomóc. Sama na tych linkach utknęłam na cały wieczór.

Joasiu, to są moje ulubione kolory. Choć w tym roku chciałabym wystrój srebro, biel i jeszcze coś.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 28 lis 2014

Do góry
Łukasz, obejrzalam wizytówkę. Jak już usiadlam wygodnie na kanapie, się rozpędziłam z oglądaniem, to się skończyła Trochę mi mało tych pięknych fotek. Pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 28 lis 2014

Do góry
Danusiu, jak się udał wczorajszy dzień?
Ogródek Iwony 17:16, 28 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, tą złotą robiłam młodemu, bo za króla robił przy złobku i potrzebne było złoto. Długo się zastanawiałam, jak zrobić złoto i wpadłąm, ze może być złota kulka.
Czy to twój ulubiony świąteczny kolor?

Nie tylko złoty Iwonko, lubię też wszlkie odcienie czerwieni, bordo.
Link do dekoracji bardzo przydatny, można sie zainspirować
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies