Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 19:23, 29 lis 2014

JoannA napisał(a)
Dobry teraz czas na odczynek od ogrodu i planowanie prac.
Odpoczywaj Wiolu żeby wiosną z nowym zapasem sił ruszyć do ogrodu.
Dobre duszyczki w forum zawsze służą Ci pomocą i to jest bardzo fajne.
Tymczasem ściskam i samych miłych chwil życzę

Asiu, planuję w nocy tzn. spać nie mogę, bo wiem, że dużo rzeczy do zaplanowania. Miałam się tym w styczniu zająć bo będę wolniejsza, ale niecierpliwa jestem, wszystko muszę mieć na wczoraj. Niestety .... nadgorliwość pierwszy stopień do piekła. Już bym chciała wiedzieć co , gdzie i z czym posadzić ... Dziś zaczęłam mazać jakiś plan nasadzeń, które teraz mam, ale jeszcze nie skończyłam. Może jutro skończę to wrzucę do wątku. Pozdrawiam zimowo, brrrr........
Viola 19:31, 29 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Violu, uporałaś się już z nawałem prac domowych? Ja firanki poprałam, część okien wyczyściłam na zasadzie: jedno popołudnie - jedno okno. Za dużo mam okien, aby wszystkie naraz czyścić A po pracy szybko się ciemno robi .

Systematyczność najważniejsza Ja trochę też się ogarnęłam, ale u mnie to tylko sprawy zawodowe mnie ograniczają. W domu chyba tylko ogólne porządki przedświąteczne, no i później gotowanie. Moja mama już w wieku podeszłym nie da rady świąt szykować, teściowa też schorowana, więc na mojej głowie większość prac. Okna myłam jakoś nietypowo pod koniec lata więc teraz już sobie daruję
Może na wiosnę uda się nam kostkę brukową przed domem uporządkować, pewnie będę Łukasza prosić o pomoc w koncepcji. Widziałam u Ciebie fajnie doradzał. Muszę jeszcze tylko zrobić rysunek tego co mam teraz, no i co z tym fantem dalej... Może przez zimę coś uradzimy bo sama zupełnie tępa do takich spraw jestem, a M. zawierza fachowcom, a potem w brodę se pluje, że pozwolił im decydować.
MARIA 20:16, 29 lis 2014

Violu
jak tak tu chodzę i oglądam , to sobie myślę,że człowiek wielu błędów by nie popełnił,gdyby zaczynał z ogrodowiskiem.
Dobrze ,że trafiłaś na to forum mając tak fajne pole golfowe do zagospodarowania
Widać jak na naszych oczach powstaje coś z niczego, będę obserwowała Twoje poczynania.
pozdrawiam
Viola 00:24, 30 lis 2014

MARIA napisał(a)
Violu
jak tak tu chodzę i oglądam , to sobie myślę,że człowiek wielu błędów by nie popełnił,gdyby zaczynał z ogrodowiskiem.
Dobrze ,że trafiłaś na to forum mając tak fajne pole golfowe do zagospodarowania
Widać jak na naszych oczach powstaje coś z niczego, będę obserwowała Twoje poczynania.
pozdrawiam

Marysiu, dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Mala_Mi 12:31, 30 lis 2014

Wpadam z rewizytą..... sporo stron z pismem bez obrazków.. muszę odpuścić... nie samym forum człowiek żyje Ale zima będzie więcej czasu na siedzenie przed kompem bo odpada ogród
yolka 17:26, 30 lis 2014

tez czekam na fotki, będę zagladać. Pozdrawiam
Iwk4 19:43, 03 gru 2014

Violu, wpadłam pomachać
Systematyczność w myciu okien zawiodła . Mróz w skali -8 zwyciężył.
Plan niezrealizowany
Viola 08:34, 04 gru 2014

Aniu, Jolu i Iwonko, wielkie dzięki za odwiedzinki i wielkie sorry za pustki u mnie. Zdjęć z lata brakuje, po za tym u mnie słabo się działo w pierwszym sezonie mojej pracy jako ogrodnika , a i teraz króciutko bywam na forum bo czasu brakuje. Wpadłam w wir pracy i cholera mi nie odpuszcza . Ale coś już zrobiłam: narysowałam plan aktualnych nasadzeń więc jeszcze tylko zeskanuję i wrzucę do komputera to może się zlitujecie i doradzicie co dalej. Mam też plan drugi bardziej techniczny, a mianowicie podjazdu z kostki brukowej, który chcę w części zmienić i w coś dodać. Więc troszkę będzie się działo, ale jeszcze nie dziś. Może w weekend. No chyba, że najazd jakiegoś ufo nastąpi (czytaj dzieci, gości nieplanowanych lub teściów )
Mala_Mi 11:06, 06 gru 2014

Viola u siebie napisałam - tu powtórzę.... siewki naparstnic Ci dam. Jak ziemia rozmarznie można już je eksmitować. Przypomnij się. Jakbyś chciała siewki jeżówek to też zawsze jakieś się znajdą. Bo nie ma opcji, że wiosną tego mi nie wyrośnie znów dużo Werbena, naparstnice i jeżówki... są zawsze niezawodne.
Marcin89 12:16, 07 gru 2014

Cześć Viola, nie mogę się doczekać planu ogrodu wiesz?