Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Wilcza Góra 20:06, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wilczku nei pamiętam czy te kule świecące dziurkami to kupwałaś czy sama robiłaś? chcę nabyć

no niestety sama je robiłam i nowe będę robiła dopiero późną jesienią i w trakcie zimy ... teraz czasu całkowicie brak...dam znać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:28, 10 wrz 2014

Do góry
jalos napisał(a)
Madżen, dziękuję Ci za zdjęcia przed i po. Niesamowite jak wszystko urosło w ciągu 2 lat.
Wierz mi, że Twój ogród i jeszcze kilka innych jest dla mnie ideałem i, jak już kiedyś pisałam, mam nadzieję, że stanie się inspiracją.

Dziekuję. Mogę być Twa muzą
Wczoraj ogladałam w wizytowce zdjecia sprzed roku, kolosalna zmiana. Zatem bez obaw, wszystko szybko urosnie

AgnieszkaW napisał(a)
Wizytówkę zaktualizowaną widziałam, jest cudnie Szkoda, że nie dodałaś do niej jakiegoś jednego nowego postu - wyskoczyłaby na początek listy. Buziaki

Posta wstawię gdy nadejdzie jesień

lojalna_ napisał(a)
Niesamowita róznica przed i po rosliny i drzewa rosną jak oszalałe czytałam własnie jak tniesz graby. Czy musisz sie jeszcze wspinac na drabine przy tym cieciu jak to technicznie ogarniasz? Ciagle mnie nurtuja te techniczne sprawy dotyczace ciecia. Skoro przycinasz je 3 razy w roku to jak tniesz to nie sypie sie duzo lisci bo jeszcze młodziutkie. Martwi mnie moje sasiedztwo nie chciałabym zasmiecac sasiadom ich bajzlu na płotem bo tak taki koszmar jest ze jak trfi do nich kilka listkow to mi zaraz całe podwórko sprzatac

Piekne graby piekne zapisałam sobie nazwe a jaki one maja u Ciebie mniej wiecej wysoki sam pien , pytam bo chcialabym nie zasłaniac płotu tylko to co nad nim. Płot mógły stanowic wtedy tło dla traw

Lojalna - jeszcze rok temu cięłam bez drabiny. W tym roku po jednym cięciu z drabiną kupiliśmy nożyce na wysięgniku 2,5 m do ciecia na wysokości... Liście się nie sypią, spadają gałazki, ktore łatwo zbierac... Wszystkie graby mam posadzone ok 1 m od ogrodzenia. Zatem cięte systematycznie gałazki spadają na moją stronę ogrodu. Jesli pojedyncze spadną do sąsiadow to chyba zbierają bez słowa szczęsliwi , ze graby przyciełam....chyba mam bardziej wyrozumialych sąsiadów. Wg znanych mi przepisow nie musisz sprzątać liści u sąsiada... Masz obowiazek przycinania w przeciwnym razie sasiad moze urąbać to co wychodzi poza ogrodzenie. Dlatego ja mam przy plocie wylacznie formowane drzewa.
Wysokość pnia grabów mozesz sama ksztaltowac. Po prostu kupujesz jednopniowy badyl i wycinasz do odpowiedniej wysokosci wszystkie gałazki. Przez pewien czas probują odrastać ale w miare starzenia sie pnia już nic na bokach nie wyrasta.
malkul napisał(a)
Alez fantastyczne porównianie widać jakie zmiany jak porosło. ale jak ty babo wiecznie dosadzasz, grzebiesz, to jak ma nie porosnąć, widać że kochasz

Kocham, jak widać ze wzajemnością Babo
dorciabe napisał(a)
Macham
A wizytówka świetna

Dziękuję
Margarete napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam.........
A teraz cofam sie, cofam.....żeby badrobić choc kilkanascie stron.
Miłego dnia !

Witaj i miłego wieczoru życze

Pszczelarnia napisał(a)
Zmiany, zmiany ..... . Na lepsze. Czy zdarzyło Ci się coś zmienić na "gorsze" (w ogrodzie?).

Wielkrotnie
Kindzia napisał(a)
Marzenko masz tawuły? Trzeba je ciąć teraz?

Kindzia, Wilcza, Milka nie mam tawuł. Dziekuję za tę wymianę informacji, zapewne jest pomocna
Sebek napisał(a)
Świetna wizytówka tak jak i ogród Inspiracje cebulowe zabójcze, dla portfela oczywiście U nas w marketach albo drogo albo nic nie ma Może to i lepiej

Sebciu inspiracje cebulowe to u AnaAn
Ja owszem dokupiałm wyłacznie biale, ostro różwe , purpurowe i czarnawe tulipany. Na razie jestem konsekwentna w tych kolorach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:40, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Bosko, sielsko, gustownie, slicznie po prostu ! A mebelki - cudo !
Teraz o tej porze roku te trawy wraz z kwiatami późnego lata dają taką specyficzną aure rabatom, nawet jesli są one geometryczne i nowoczesne w kształcie to zyskują powabu i romantyczności...
Co to za trawka ta obok kulek na 2 fotce? Taka soczyscie zielona i fontannowo rozkładająca sie ?
Ogród niby nowoczesny ale... 16:04, 10 wrz 2014

Do góry
Majena napisał(a)
Madziu farbe kupilsmy szara ale wniemczech możesz zerknąć na nasze efekty
Superrr babeczki was widzieć

Byłam cichaczem a ogrodzeniem jestem zauroczona...Świetne jest!!

ewa004 napisał(a)
Madziula gdzie Cię wcięło
Jeszcze na urlop nie wyjechałaś przecież

Ach...ja tak zawsze przed urlopem...tysiąc spraw do załatwienia mam jak zwykle

malkul napisał(a)
Beatki nie sposób przeoczyć, szalenie kobieco znów się nam zaprezentowała, napatrzec sie nie mogę
Madziu nasz kochana pokaż nam cosik tęsknimy za Tobą

No co Ty?! Ty za mną tęsknisz?????? Już nie wyzywasz
Ale fotki mam robiłam w niedzielę...

beta napisał(a)

Gośka, nie możliwa jesteś...czerwienie się

a Madziula zapracowana....a już walizki powinna pakować

Powinna...no właśnie. Tylko dlaczego jeszcze tego nie robię

popcarol napisał(a)
Ale super spotkanie, zazdroszczę!! pozdrawiam!!

No super...ale widziałam Karola, że Wy też się z dziewczynami spotkałyście Super i też pozdrawiam
Mój kawałek planety 15:18, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Babo ciągle siedzisz u jezzy a z twoim ogrodem jak?

Bo to dobra kobieta jest Przedkłada mój ogród nad swój Czyż to nie rzadkość w dziejszych czasach?!
Katia, muszę Cie usciskac za linka, którego wkleilas u Kwiatholandii Jadar mam na myśli. Ceny mają bardzo atrakcyjne. Decydujesz się na taras w tych płytach od nich? Mi się te płyty bardzo podobają, może walne se z nich ścieżkę
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 15:00, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
A możesz pokazć ten projekt? może da sie zmienić co nieco by była geometria

pokażę, tylko się z bieżącą pracą obrobię.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:32, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
ktoś sie jeszcze wypowie?

Klepię po ramieniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
nie wybrzydzam co dasz to wyżłopię

no fiesz, to ja chciałam być miła i ilegancka...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Irenko rozplenica w spaniale wygląda u ciebie, i ten lan werbeny też miodzio.
bardzo podoba mi sie fotka z rozplenica i jeżówka gdy tak sie tulą

wcześniej był tu luz, a teraz bardzo konkurują rosliny,nie wiem czy zmieniać, czy zostawić.../
wrzosy daja po oczach, te najszybciej

klony i rozchodniki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:47, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
fajnego linka zostawiłaś u Kattii, masz może cos z pokojami dla dzieci mam obje płcie do urzadzenia na już dwa osobne pokoje chłopak lat 7 dziewuszka lat 2, poprosze natchnienie

Nie wiem jaki styl w tych pokojach Tobie/Wam odpowiada
Mnie urzekają takie aranżacje. Może dla niektórych zbyt monotonne, dla mnie mega
http://www.pinterest.com/mathanja/kids-room/
Jeśli to nie ten kierunek, to szukamy dalej
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 13:17, 10 wrz 2014

Do góry
Ni ma
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 13:17, 10 wrz 2014

Do góry
Ni ma
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:17, 10 wrz 2014

Do góry
o to będzie cudnie z grackami szybko urosną cieprliowścio n trzy lata

lubię jak się dizej a u takich slicznych Panien to już całkiem
Wilcza Góra 13:15, 10 wrz 2014

Do góry
Wilczku nei pamiętam czy te kule świecące dziurkami to kupwałaś czy sama robiłaś? chcę nabyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:14, 10 wrz 2014

Do góry
nie wybrzydzam co dasz to wyżłopię
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:14, 10 wrz 2014

Do góry
A możesz pokazć ten projekt? może da sie zmienić co nieco by była geometria
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
ktoś sie jeszcze wypowie?

Chyba trzeba odgarnąc kamień i wyrwac z korzeniami, ewentualnie pędzel i Randapem lecieć, albo soli nasypac, ale jest obawa, ze uszkodzi inne rośliny...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:51, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Dawaj kawę

siem robi, jaką Pani sobie życzy? zapraszam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:45, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
MAM PROBLEM:

jak mi Panowie siali trawnik to neistety nasiali mi nasion na rabtay. tam gdzie kora to jeszcze jakość daję radę ale tam gdzie żwir to jakis koszmar

nie mam juz sił plewić ciągle plewię a to wraca i coraz gorzej to wyłazi

Tu są fotki i prosze dajcie jakieś pomysły bo się poddałam

a może po prostu rozłóż agrowłókninę , oczywiście nie usuwając roślin ???? tak sobie pomyślałam

edit: na ten żwirek rzecz jasna .... na jakiś czas
Ogród niby nowoczesny ale... 09:27, 10 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Beatki nie sposób przeoczyć, szalenie kobieco znów się nam zaprezentowała, napatrzec sie nie mogę

Madziu nasz kochana pokaż nam cosik tęsknimy za Tobą

Gośka, nie możliwa jesteś...czerwienie się

a Madziula zapracowana....a już walizki powinna pakować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies