Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Syla 10:45, 10 wrz 2014

malkul napisał(a)
MAM PROBLEM:

jak mi Panowie siali trawnik to neistety nasiali mi nasion na rabtay. tam gdzie kora to jeszcze jakość daję radę ale tam gdzie żwir to jakis koszmar

nie mam juz sił plewić ciągle plewię a to wraca i coraz gorzej to wyłazi

Tu są fotki i prosze dajcie jakieś pomysły bo się poddałam

a może po prostu rozłóż agrowłókninę , oczywiście nie usuwając roślin ???? tak sobie pomyślałam

edit: na ten żwirek rzecz jasna .... na jakiś czas
katiaxx 10:52, 10 wrz 2014

beta napisał(a)
Kasiu, ale cudne inspiracje...a mi od jakiegoś czasu po głowie chodzi mały remont w domu...będę się inspirować

inspiruj się tylko pokaż nam potem co nieco

Milka 10:54, 10 wrz 2014

malkul napisał(a)
ktoś sie jeszcze wypowie?

Chyba trzeba odgarnąc kamień i wyrwac z korzeniami, ewentualnie pędzel i Randapem lecieć, albo soli nasypac, ale jest obawa, ze uszkodzi inne rośliny...
aaasiunia24 10:57, 10 wrz 2014

ogród boski a taras cóz ja sie czuje zaproszona na lampke wina ( a raczej wpraszam się )
bdan 11:02, 10 wrz 2014

Kasiu ja bym wybrała żwirek (niestety) dokładnie wypieliła, przekopała, położyła kartony i żwirek z powrotem.

U mnie dylematy warzywno-owocowe. Podziel się proszę swoim doświadczeniem, co polecasz, do czego się zraziłaś. Ty masz chyba szklarnię, u mnie jej nie będzie
beta 11:04, 10 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

inspiruj się tylko pokaż nam potem co nieco

wiesz, jak jest, od inspiracji do wykonania to czasem długa droga...więc zanim ja dokonam czegokolwiek to Ty zapomnisz, że miałam coś pokazać
Toszka 11:07, 10 wrz 2014

Błagam, nie tylko Randap istnieje...(fuj, nawiasem mówiąc podają tylko 40% całkowitego składu, a reszta jest "top secret", bo zasłaniają się tajemnicą patentu) zakup sobie selektywny preparat na opryski na JEDNOLIŚCIENNE. Tak jak np. Mniszek jest na chwasty, czyt. dwuliścienne, tak np. Leopard 05EC jest na jednoliścienne (trawy, perz, chwastnica etc). Tylko ostrożnie "psikaj" by wiatr ci na miskanty nie dmuchnął. Lawendzie nic nie będzie, a i tuje zdrowe przeżyją
katiaxx 11:24, 10 wrz 2014

beta napisał(a)

wiesz, jak jest, od inspiracji do wykonania to czasem długa droga...więc zanim ja dokonam czegokolwiek to Ty zapomnisz, że miałam coś pokazać

w dodatku NIGDY nie wychodzi jak na inspiracji
Milka 11:31, 10 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Błagam, nie tylko Randap istnieje...(fuj, nawiasem mówiąc podają tylko 40% całkowitego składu, a reszta jest "top secret", bo zasłaniają się tajemnicą patentu) zakup sobie selektywny preparat na opryski na JEDNOLIŚCIENNE. Tak jak np. Mniszek jest na chwasty, czyt. dwuliścienne, tak np. Leopard 05EC jest na jednoliścienne (trawy, perz, chwastnica etc). Tylko ostrożnie "psikaj" by wiatr ci na miskanty nie dmuchnął. Lawendzie nic nie będzie, a i tuje zdrowe przeżyją

Toszka, w sumie używam go raz na rok chyba...ale tylko na brukowy chodnik
dzięki, że podałaś ten środek na chwastnicę, ręczna walka mnie zniechęciła, a teraz wiem czym walczyć i kupię sobie
malgorzata_s... 12:12, 10 wrz 2014

Milka napisał(a)

Chyba trzeba odgarnąc kamień i wyrwac z korzeniami, ewentualnie pędzel i Randapem lecieć, albo soli nasypac, ale jest obawa, ze uszkodzi inne rośliny...

Randap i pędzel to chyba najlepsze wyjście. Roślinki osłonić nie chlapać i pędzlować