Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 18:53, 09 maj 2014

Do góry
Madzia jutro hunterki czy lakierki? Bo ja dwie pary butów nowych w pracy zostawiłam i wróciłam z obtartymi pietami w starych do domu.....
Więc chyba nawet w słońcu ja wystąpię w hunterkach wesprzesz mnie?
Ogród Magdalenka 18:52, 09 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
MAgda, nie martw się jeszcze tymi grabami. Przymrozek był, a deszczu mało, więc grzyb i zalanie korzeni chyba jeszcze nie wchodzi w grę.

Aga jakie sucho? U mnie grzasko, że strach, ciągle pada z przerwami od Wielkanocy...
Starorzecze na górce 09:26, 09 maj 2014

Do góry
Szkoda, że Ci, którzy są rzetelni mogą w ten sposob tracić klientów. Załowałam, że nie zamówiłam wszystkiego w magda.pl, bo tam sadzonki pieknie zapakowane zdrowe; ale chciałam większe i u dobrego, długodziałajacego sprzedawcy. I się przejechałam.

Po prostu trzeba sprawdzać opinie, ja za mało pogooglowałam. Madżenka, jak widzi jedną opinię negatywną, to już nie zamawia. I tak trzeba robić i już.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:13, 09 maj 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Tulipankowe ostatki piękne.

Ja się teraz zastanawiam co do donicy dać może masz jakieś sugestie.

U mnie będą standardowo surfinie i wilce. W jednej mam oetunie i trawę vertigo. Nie kupuje już inych roslin i nie robię mieszanek bo potem jedne usychają, inne brzydko wyglądają a donica jedna... Surfinie z dodatkami czegoś zwisającego są niezawodne. Jutro mam nadzieję kupić surfinie w kolorze magenta /pink i seledynkowe i bordowe wilce. Duuuuuzo muszę kupić szukam limonkowych surfini, widzial może ktoś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:11, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzena a po czym poznajesz że one 4 letnie?

Bo już zmieniały kształt w doroslego owada, miały takie małe jakby skrzydełka po bokach. Jak znajdziesz w glebie będziesz wiedziała o czym piszę. W necie też takie widziałam, wieczorem poszukam
Rododendronowy ogród II. 07:09, 09 maj 2014

Do góry
Przyszlam oczy nacieszyć niebieskimi azaliami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:07, 09 maj 2014

Do góry
Mogę Ci meliskę zaparzyć, rośnie u mnie w doniczce
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:06, 09 maj 2014

Do góry
Karola busz masz to fakt zawsze mnie dziwi gdzie Ty te nowe nabytki zmieścisz
Aby busz zmienił wygląd dosadż rośliny z wielkimi liśćmi (hosty, bergenie) i bukszpany
żurawki wyglądają rewelacyjnie!
Marzy mi się Siedlisko.... 07:02, 09 maj 2014

Do góry
Śliczny avatarek a ogród równie piekny. Za rzadko nam go pokazujesz
Wersja mini mini 07:01, 09 maj 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Ja będę twarda ! nooo..... chyba, że będzie jakaś fajna szałwia

Do zobaczenia

Ja też o szalwi mysle no i trawkowo- będzie. Chyba że jakiegos marikena wyptrzę to z drzewkiem wrócę
Postawić trawkę nad i... 07:00, 09 maj 2014

Do góry
Aga trzęsie mnie z powodu strat w żurawkach. N. Pocieszenie dodam, że odżyją ale manto robotnikom się należy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:51, 09 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jedna z wielkim kalafiorem tuż przy szczepieniu, dwie z mniejszymi na korzeniach, jedna zjedzona przez nornicę, prawie nie ma korzenia, 6 szt, wygląda dobrze. Te wysadzę do doniczek, ale muszę im zredukować korzenie, bo są bardzo długie. Tak sobie myślę, że skoro te korzenie tak daleko sięgają, to nie mam szans wymienić gleby. Nierealne. Cholera, tylko co dalej???? Plan na rabatkę się rypnął. Trzeba tu trawiastą zrobić. Może tu seslerię jesienną pociągnę i dorzucę tej słynnej szałwii Deep Blue? Tysiąc myśli na minutę.
Ewa, jak się czosnkuje narzędzia? A mogę je palnikiem gazowym po robocie "wygrzać"?

I posadź czosnki odkażą glebę?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:49, 09 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Madżen, żeby to było takie łatwe... Previcur tego nie bierze, ani mróz ani inne dobrodziejstwo. Wymiana ziemi jest potrzebna. Łudzę się tym, że jeszcze się to nie rozprzestrzeniło, bo te guzy rozpadają sie dopiero po kilku latach zarażając ziemię szerzej, więc może jeszcze daleko nie zaszło. Chyba, ze to już było w glebie po poprzednich roślinach, czyli iglakach.
Myśle i mam kilka różnych pomysłów, nie wiem który lepszy. Ale tem wydaj mi sie optymalny:
Wykopać róże, wsadzić do dużych doniczek. Te z chorymi korzeniami oznaczyć, zeby się odróżniały, poobrywać im te kalafiory i posmarować rany maścią z antybiotykiem jak pan radzi tu w trzecim poście od dołu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21783
Wyrzucić ziemię z tych dołków, w których rosły róże.
Na tym miejscu posiać zboże (jednoliściennych nie dotyczy ta choroba) i gorczycę (żeby nicienie poszły precz, bo one roznoszą tą chorobę). Przekopać i na jesień wrócić z tymi różami, które będą się tu nadawać (jeśli takie będą, ale jest nadzieja, bo 1 z 3 wykopanych była na oko zdrowa). Obserwować co dalej się będzie działo.
Może być?

Ja bym tak probowala zrobic z ziemia ale z różami daj spokój, będziesz je latami reaniomować a potem z powodu osłabienia nwet mróz je zalatwi. Ale masz dużo miejsca to możesz probować jak masz czas i cierpliwość.

Doczytałam juz że wszystko zrobione i ustalone. Kicha z tymi różami, mówisz z floribundy? Muszę sie przyjrzeć moim hortensjom co słabo rosną od nich....
Ogród niby nowoczesny ale... 06:47, 09 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Odpoczywasz po robocie? Gdzie nowe fotki?

Jak to co robi? Leży na tarsie i patrzy się na gabiony
Superowo u Ciebie Madzia, nowocześnie i konsekwentnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:44, 09 maj 2014

Do góry
Ależ piekne iryski magnoliowe. Muszę takowe nabyć.

Dzieki za szczegółową instrukcję o wilkach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:16, 08 maj 2014

Do góry
Za chwilę będzie festiwal kwitnących rh ciebie!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:11, 08 maj 2014

Do góry
Kasia do kiedy dzielisz trawy. Podzieliłam carex frosted curls, dadzą radę....
Ogród Magdalenka 23:08, 08 maj 2014

Do góry
Madzia w sobote opowiesz mi, co gdzie i jak te drzewa formują? To prowadzone na parasol to jakie drzewo? Marzy mi się parasol z platana ale za duży do mojego ogrodu....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:03, 08 maj 2014

Do góry
Uprasza się o świeżutkie fotki. Co jutro kupujesz!
Ogród pod trzema dębami 23:02, 08 maj 2014

Do góry
Pstrykaj , pstrykaj rano
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies