Gosia - cebule tulipanów z chorobą wyrzuć... i byle nie na kompost.. szkoda lać chemii, bo rezultat będzie marny.. lepiej kupić nowe.. a ziemie podlej Topsinem lub Previcurem.. dobrze byłoby wykopać resztę tulipanów i zaprawić środkiem przeciwgrzybowym... ale jak uschną liście... to na pewno choroba grzybowa.. wygląda jak szara pleśń. Ale ja nie jestem fachowcem.. nie jest to wirus.. wiec jest dobrze.
Obejrzałam iryski Magnolii.. piękne
Twoja trawa zamiast hohli piękna.... i przypomnij co chciałaś ode mnie jeszcze... Melduję, że z powodu TV pozbywałam sie dużo rupiecia ze szklarni... i runianki zadołowałem w ziemi.. czyli obsadziłam sobie miejsce, które chcę by sie zadarniło.. Obiecałam sadzonki Tobie, a je posadziłam u siebie

Nie wiem ja kprzezyją kolejna przeprowadzkę, ale mogę ci uciąć kolejne sadzonki, moje puściły korzonki

.. listki usychały... musiałam sprzątać przy nich, ale na czubku były nowe przyrosty, a na badylkach korzonki.... daje sie robić sadzonki z wierzchołkowych pędów. Wsadziłam do ziemi same kłącza.. i też ruszyły.. też je dołowałam, by ograniczyć liczbę dobra w szklarni i posadzić chociaz mizerne pomidory, bo co to za szklarnia która robi tylko za magazyn

Wiec mogę ci dać kłącza, dużo czubków z runianki do ukorzenienia. Przycięta runianaka nawet nie odczuła, że jej ucięłam tyle gałęzi
A teraz lecę zajrzeć tu i tam, bo wszędzie mam tyły

)
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.