Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 09:12, 22 mar 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Pięknie wypoczywasz Aniu. Mamy w planach w wakacje pojechać w góry. Rodzina e-ma pod samym Krakowem mieszka a z stamtąd to już blisko do Zakopanego. Miłego wypoczynku.

Góry latem mają swój urok.A zimą swój urok
Ale dla mnie zawsze piękne
Fajnie,że masz rodzinkę i gdzie pojechać

Zana napisał(a)
O rany Aniu, do zimy wróciłaś
Piękne widoki

To prawda do zimy pojechałam.Nawet sama nie myślałam,że aż tak jeszcze tam zimowo
Widoki z Kasprowego
Ogród Muszelki 08:52, 22 mar 2019

Do góry
Asiu, nie poddawaj się! Kup porządne cebulki i niech Ci się mnożą na potęgę! Zobacz, z jednej dorodnej cebulki w pierwszym roku może być tyle kwiatków.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:36, 22 mar 2019

Do góry
Wczoraj przesadziłam hortki 2 i róże zobaczę jak przeżyją..dzisiaj fajna pogoda ciepło jak na wiosnę ale bez słoneczka .Idę siać rudbekię na parapet będzie wcześniej .[

Ogród Muszelki 08:36, 22 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)
Matulu, jakie Ty cudne zdjęcia robisz Jesteś fotografką czy jak?

Fotografia (pejzażowa) to jedna z moich pasji. Rośliny w ogródku zaczęłam fotografować pod wpływem Ogrodowiska. Jednak ciągle czuję, że robiąc zbliżenia duszę się... jednak najbardziej lubię przestrzeń.

Dziękuję

Ogród Muszelki 08:24, 22 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Kochana ja już czekam przy kominku
Twoja krokusowa rzeka jest urzekająca...piękno samo w sobie.
Dopiero co z moim M rozmawiałam , czytaj oznajmiłam mu, że na jesień kupujemy krokusy. Radzą sobie świetnie i stale ich przybywa, a tulipany notorycznie mi znikają...

Danusiu, mam sporo tulipanów botanicznych, one są mniej chimeryczne. No i po przekwitnięciu nie szpecą długimi badylami.

Krokusy znikają cichutko, niemal niepostrzeżenie. Kocham je. Nawet wtedy, gdy są zapłakane deszczem i nie otwierają parasolki

Miłego dnia!

System automatycznego nawadniania 08:20, 22 mar 2019

Do góry
PiterSas napisał(a)

Odnośnie linka to jak możesz jak najbardziej skorzystać z tej strony.
Jak zrobisz projekt wrzuć go to go obejrzę i skoryguję.
Pamiętaj aby zraszacze nachodziły na siebie w co najmniej w 50%...
Pozdrawiam

Witam, poniżej 1 projekt, proszę za bardzo się nie śmiać Górne zraszacze prostokątne niekatualne, można nie zwracać uwagi. z tego chcę zrobić 2 linie, dysze to HE-VAN 15 (4,6m), źródło wody: miejska 1,8m3/h, z pompy ze zbiornika w ziemi 3,9m3/h (deszczówka). ciśnienia niestety jeszcze nie zmierzyłem jakie mam tu i tu.

Teraz mam pytanie odnośnie strat ciśnienia (artykuł z linka który podałem), czy sumujemy straty ze wszystkich zraszaczy na linię czy pojedynczo? Już tłumaczę - mam 4 zraszacze na linię, na jednym średnio mam stratę 0,3 bar, suma wszystkich to 1,5 bar. przykładowo źródło wody ma cisnienie 3 bary i co teraz? na każdym zraszaczu będę miał -0,3 = 2,7 czy -1,5 = 1,5 bar? Obliczenia brałem z artykułu (straty liniowe + straty miejscowe).

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:11, 22 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Jak przychodzą do mnie goście, to z reguły wszyscy mówią tak, ale pięknie...ale tu roboty! Nawet firma, co podcinała drzewa, to samo powiedziała, a już po wycince, to w ogóle mieli dość...mają jeszcze być raz, ale wiedząc, co ich czeka, nie kwapią się
Te hortki to już takie drzewka, ale mocno tnę, bo w sezonie wyrastają ogromne.
Sprawdziła się rodkowa rabata

patrząc w przesmyk, z prawej na lewą stronę

Patrząc na ogród nie chce się wierzyć, że taka drobna osóbka to ogarnia.
Jakie to są hortki?
Rabata rodkowa zachwycająca... mogłabym na nią patrzeć godzinami Może dzisiaj uda mi się moje rh spryskać mieszanką nawozową Bogdzi.
Buziaki.
Droga do spełnienia 08:10, 22 mar 2019

Do góry
Nowe panny zostały przywiezione - amanogawy żeby wiosną były jakieś kwiatki
kilka ciemierników - ostatki z OBI
i carex variegata
jakąś demolkę trzeba zacząć pytanie tylko kiedy
to tego zawiany bark i szyja - no i jak tu coś robić jak głowa nie da się kręcić

zdjęcie carexa w świetle latarki made by my córka

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:00, 22 mar 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Oczyściłam kolejną rabatkę

Nie masz ściółki na tej rabacie? A jak z resztą rabat? Też bez? Bo widzisz, mi co chwilę wiatr wydmuchuje korę z rabat i nie mam już siły ganiać za nią po całym ogrodzie i zbierać Tak się właśnie zastanawiam, czy kupić i dosypać, czy zasadzić tak gęsto, żeby nie było widać ziemi.
Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 22 mar 2019

Do góry
Wiosna zmienna, ale na to wpływu nie mam. Wczoraj było pochmurno ale nie wilgotno, dziś póki co mżawka. Ma być wysoko w plusie, ale po kopaniu moje mięśnie na minusie

Zostaję w domu. Gotuję obiad na 2 dni, bo w sobotę znów wypad.

Pasuje zmienić tytuł wątku, ale ten rok jakoś dojadę bez zmiany.

Miłego dnia
Ogród Muszelki 07:36, 22 mar 2019

Do góry
iwonadm napisał(a)
Podziwiam rzekę korkusów i doceniam włożoną pracę efekt wow

Jedno, długie popołudnie sadziłam je. Warto było Myślałam, że w pierwszym roku po posadzeniu będzie więcej „pustych” dziur między kwiatami. Okazało się, że kupiłam bardzo dorodne cebulki. Z jednej wyrosło przeciętnie 5 kwiatków. Czasami z jednej cebulki jest tylko 1 lub 2 kwiatki, ale większość ma po 5, 7. Cebulka – rekordzistka, którą wypatrzyłam urodziła aż 12 kwiatków! Najczęściej pojedyncze kwiatki mają krokusy botaniczne. Ale właśnie do nich mam największą słabość, bo… to właśnie one nasuwają mi wspomnienie gór
Kilkanaście botanicznych posadziłam też w trawnik.

Moje ukochane miejsce na ziemi 07:10, 22 mar 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Jeszcze ciemiernika zgarnęłam w super cenie

Takie obniżki są fajne . Jak tu nie kupić .
Paradise czyli mój kawałek raju 06:55, 22 mar 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Trochę zdjęć:

Tak wygląda jeden z 2 parapetów na wysiew. Drugi parapet to istny chaos więc wolę tego nie pokazywać.
Głównie tunbergia, chyba jeden heliotrop się znajdzie.
Musiałem wszystko popikować bo kot mi wywrócił podstawkę z siewkami...

Tutaj roślinki zażywające słońca. Strelicja, areka. Nie mam miejsca na grubosza i sanseverie więc narazie stoją tutaj. Tą difenbachię trzeba będzie przesadzić.

Pergola do zamontowania, nie umiem znaleźć kotew do niej. LM chyba ma ale to trochę nie po drodze, mam nadzieję że uda mi się skończyć to w weekend.

Rhododendron Cunningham White. Udało mi się go upolować za 15 zł. Panie w sklepie chyba pomyliły się z datą na promocję, szkoda że nie kupiłem drugiego w innej odmianie. Dzień później cena zmieniona a rododendronów zostało ze dwa

Dorodny, szkoda, że więcej nie wziąłeś, ale teraz będzie wysyp roślin w sprzedaży, to dokupisz
Ela dobrze radzi, przemyśl, co posadzisz, bo potem trudno usunąć, nie popełniaj naszych błędów. Warto wybierać rośliny mało wymagające, bo z roku na rok pracy przybywa.
Wisteria to silne pnącze, nie wiem czy ten rozmiar łat wytrzyma jej ciężar.
Ogród tkany marzeniami 06:51, 22 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
I jeszcze czekała na mnie niespodzianka. Tydzień temu przeniosłam donice z hortensjami z zimowej piwnicy do cieplejszej (strona 22). Tak wyglądały w ostatnią niedzielę 17-go.

Ojej, faktycznie super niespodzianka..moje tylko w gruncie, to ledwo listki wypuszczają
Wiosna szaleje w kociej dolinie
Brązowienie starych przyrostów tui w środku krzewu 06:51, 22 mar 2019

Do góry
Witam

Co może być powodem usychania moich Tuj od spodu?. Tuje 4 letnie regularnie podlewane i nawożone. Do tej pory pięknie rosły a wczoraj zauważyłem, że strasznie sypią się od dołu.

Pozdrawiam
Przemek.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 06:49, 22 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
Pan Lucas wsadzony, łatwo nie było, musieliśmy wykopać dół 1.5 m szeroki i 0.7 m głęboki.

Tfu, tfu, niech rośnie zdrowo i dorodnie, kawał dobrej roboty
Ogród Cioci cz. 3 06:42, 22 mar 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Zdaje się że tak już teraz zostanie. Klimat się zmienia i wiatry coraz gwałtowniejsze będą.Musimy to brać pod uwagę w budownictwie i ogrodach też

Czyściutko a to miejsce takie piękne, świetnie wyszło Gosiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:37, 22 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
kolejna budka zamieszkana, bo słomki wystają, ale w przyszłym sezonie trzeba nową powiesic bo ta już mocno zdezelowana...nie zdążyliśmy w tym roku

Przyjazd Ani zmobilizował mnie do wyniesienia dekoracji z gospody i szukania miejscówki na koguta

świetny kogucik, może zapieje rankiem
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:00, 22 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
Matko ile pracy w takim dużym ogrodzie, na kondycję nie możesz pewnie narzekać
Przycięte hortki wyglądają jak rzeźby z drewna
Wyspa rodkowa jak zawsze zachwyca (to była moja pierwsza rodkowa inpisracja).

Jak przychodzą do mnie goście, to z reguły wszyscy mówią tak, ale pięknie...ale tu roboty! Nawet firma, co podcinała drzewa, to samo powiedziała, a już po wycince, to w ogóle mieli dość...mają jeszcze być raz, ale wiedząc, co ich czeka, nie kwapią się
Te hortki to już takie drzewka, ale mocno tnę, bo w sezonie wyrastają ogromne.
Sprawdziła się rodkowa rabata

patrząc w przesmyk, z prawej na lewą stronę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies