Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tkany marzeniami

Ogród tkany marzeniami

Zana 14:14, 21 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Witaj Anulko,

miło, że się ujawniłaś. Miksturkę Bogdzi stosuje się w formie oprysku bo wtedy najszybciej działa.

Dzięki Aniu. Jakoś z poprzednich postów zrozumiałam, że też można nią podlewać.

PS. Mam dwa koty
Kociamama 14:25, 21 mar 2019

Zana napisał(a)

Dzięki Aniu. Jakoś z poprzednich postów zrozumiałam, że też można nią podlewać.

PS. Mam dwa koty

Anulka dobrze zrozumiałaś. Można także podlewać. Tylko oprysk daje szybszy efekt bo przez liście szybciej wnika. Ja jestem po pierwszym pryskaniu. W weekend powtórzę i tak sobie planuję, że jeszcze pewnie przez kwiecień będę dawkowała na liście. Czyli wyjdzie mi 6 oprysków. A potem już będą kwiaty to tylko podlewanie co 2-3 tygodnie. Chyba, że Bogdzia ostudzi mój zapał
Z informacji na etykietach wynika, ze powinno być ok.

Głaski dla kocurków
Zana 14:30, 21 mar 2019

Aaaa, no to dobrze. A nie można jednocześnie zastosować oprysku i podlać? Bo jak zrobię tego 10 litrów to mi na oprysk za dużo, mogłabym resztę użyć na podlanie.
Aurelllia 15:37, 21 mar 2019

Ślicznie krokusiki kwitną i ile pszczołek lata
Kociamama 18:13, 21 mar 2019

Zana napisał(a)
Aaaa, no to dobrze. A nie można jednocześnie zastosować oprysku i podlać? Bo jak zrobię tego 10 litrów to mi na oprysk za dużo, mogłabym resztę użyć na podlanie.

Nie wiem czy tego dobrobytu nie będzie za dużo na raz. Trochę strach, aby nie przedobrzyć tym bardziej, że pogoda jeszcze trochę niepewna, a rośliny dopiero startują. Może zostaw w opryskiwaczu i za kilka dni znowu opryskaj. Tym bardziej, że Bogdzia zalecała, aby powtarzać pryskanie co kilka dni. Wydaje mi się, że nic się nie powinno stać z zawartością. Przed ponownym opryskiem dobrze wymieszaj.
Ja się wzięłam trochę na sposób . 10 litrów to dla mnie zdecydowanie za dużo i rozrobiłam w takim 1,5l . Oczywiście zmniejszając proporcje. Mierzyłam zwykłą strzykawką lekarską. Wyszło mi po 5ml każdego z nawozów na baniaczek 1,5l.

Kociamama 18:21, 21 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Ślicznie krokusiki kwitną i ile pszczołek lata

Bardzo się cieszę z krokusków, ale jeszcze bardziej z pszczół . W zeszłym roku było ich bardzo mało. Kwiaty kwitły, a pszczół prawie nie było. Smutny to był widok.
Tata hobbystycznie zajmował się pasieką. Chociaż jak się ma 100 uli to trudno to nazwać hobby . Wiem, że bardzo to kochał. Pszczoły zawsze mi się z Nim kojarzą. Widocznie i Pan Bóg ma dużą pasiekę do opieki. Teraz jak widzę ile tych Mai lata to, aż mi się serce raduje .
Milka 06:51, 22 mar 2019

Kociamama napisał(a)
I jeszcze czekała na mnie niespodzianka. Tydzień temu przeniosłam donice z hortensjami z zimowej piwnicy do cieplejszej (strona 22). Tak wyglądały w ostatnią niedzielę 17-go.

Ojej, faktycznie super niespodzianka..moje tylko w gruncie, to ledwo listki wypuszczają
Wiosna szaleje w kociej dolinie
Kociamama 07:09, 22 mar 2019

Milka napisał(a)

Ojej, faktycznie super niespodzianka..moje tylko w gruncie, to ledwo listki wypuszczają
Wiosna szaleje w kociej dolinie

Zana 09:41, 22 mar 2019

Aniu, dzięki za informację, zrobię tak jak Ty mieszankę wybuchową na 1,5 litra.

Koty wymiziane. Odwzajemniamy mizianie
Kociamama 09:50, 22 mar 2019

Zana napisał(a)
Aniu, dzięki za informację, zrobię tak jak Ty mieszankę wybuchową na 1,5 litra.

Koty wymiziane. Odwzajemniamy mizianie