Sesleria na obwódce
Dojdzie jeszcze tam gdzie turzyca/pójdzie na hostowisko/
Zebinius jako szpaler będzie zostaną tam jeszcze dwie trzmieliny
Brzozy...sadzonki z tej samej szkółki co Marcina...czy będę zadowolona ... Będę
Ewelina Wajgert ma cuda, nie najtansze, za to duze porzadne sadzonki które od razu beda kwitly. Moum zdaniem warto. Peony Max tez jest ok. I pare mam ostatnio z Czech od Eurohosta, ale nalutkie. Milego wybierania!
Posadziłam trochę liliowców I werbeny. Dojdzie jeszcze stipa I jeżówki. M podlał ten taras I resztę, zrobiła się 10ta i wróciliśmy do domu. A I jeszcze z 50szt. Lawendy posadziłam. Kolejny prysznic.
Domek jest naprawdę rewelacyjny, świetnie wykonany, przeżyliśmy już burze i silne wiatry , upały i naprawdę jesteśmy zachwyceni jakością Jeszcze jak zadaszenie z tarasem będzie to bardzo nam powiększy metraż (docelowo myślimy jeszcze o drugim module).
Miejsce naprawdę piękne, nawet moi rodzice byli zachwycenie (a niełatwo o taki wyczyn )
To miejsca wokół nas na spacery
Tyle że na plażach teraz tłumy
Zobacz sobie u mnie stronę 51 (https://www.ogrodowisko.pl/watek/11416-nowoczesny-dlugi-waski-rozowo-bialy?page=51). Tam wkleiłam cytaty o tym trawniku. Z minusów tak na szybko: - to nie jest trawnik dla perfekcjonistów, bo nie jest w 100% bezchwastowy. Tradycyjny trawnik jest pryskany od chwastów, a tutaj by wyniszczył też mikrokoniczynę. Mnóstwo u nas zanikło w miarę koszenia, ale nie 100%. Trzeba je wypielić ręcznie lub zaakceptować. Nie ma tego dużo
- kwitnienie. Jednym przeszkadza, drugich cieszy. Nie kosimy jak Toszka (tj. dwa razy w tygodniu) tylko co tydzień lub dwa. W momencie jak kwitnie to zwabia wiele pszczół. My nie mamy alergii całe szczęście. Raz idąc boso ja nadepnęłam, a raz córka. Teraz bliskie otoczenie tarasu, gdzie chodzimy boso mąż kosi na niższym ustawieniu kosiarki niż resztę.
Kiedyś wrzucałam tu zdjęcia z daleka i bliska, po koszeniu i przed. Mi osobiście też podoba się taki gesty, zielony, drobnolistny. Jednak ilość prac, lanej wody, niemal brak nawozów, wygląd w suszy, brak aeracji itp. zwyciężył przy podejmowaniu decyzji.
Przed koszeniem:
Po koszeniu:
Kolor 31 grudnia
Zima
Ładne masz tą jarzmiankę, chyba u mnie ich nie zobaczę ale może Wiesia nie ukatrupiła siewek
Daliowy warzywnik warto kopiować od Ciebie fajnie że w tym roku się dalie udały.
EMusia Twojego chwalę za te naprawy chwila, moment i już gotowe
To siewki szałwii, ale czy powtórzą cechy nie wiem. Mam szałwię omszoną wysianą przeze mnie z nasion, ta z kolei na rabacie znowu się wysiewa i jest taka sama jak roslina mateczna. Czy tak samo jest z Caradonną nie wiem, bo mam ją od tego roku dopiero.