Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 15:56, 23 sie 2024

Magara napisał(a)
Basia, ja po kilku latach mieszkania w grzybowym rejonie dochodzę dokładnie do tych samych wniosków Prawdziwek cieszy - jak się go znajdzie, ale pożytku przeważnie z niego nie ma
Jeżeli chodzi o walory smakowe i zdolność suszenia - podgrzybki nie mają sobie równych

Po ususzeniu większy aromat i sosy z nimi bardziej intensywny kolor mają
Monika83 21:02, 23 sie 2024

Basieksp napisał(a)
Dziś deszczowy dzień, chociaż pod wieczór świeciło słońce Mokro, chłodno, chyba powoli kończy się lato
Zaczynają pojawiać się pierwsze marcinki
Cudny ten asterek o pełnych kwiatach❤️ moje dwa astry też już pokazują pierwsze kwiaty
Magara 22:20, 23 sie 2024

Basieksp napisał(a)

Po ususzeniu większy aromat i sosy z nimi bardziej intensywny kolor mają

Dokładnie do takich samych wniosków doszłam Na pohybel prawdziwkom
kasiek 21:53, 24 sie 2024

Basieksp napisał(a)
I trochę kolorów

Czad jaka fota! Masz piękne połączenia jeżówek, te z rdestem też świetne!
daszum 14:59, 25 sie 2024

U nas nie ma grzybów.
Mieszkam blisko lasu i codziennie jestem na spacerze z Kodo na łące pod lasem. Spotykam grzybiarzy z pustymi koszami.
Ja grzybów nie zbieram, chyba że jakiś wejdzie mi w oczy. Zawożę je do siostry , bo nie jestem znawcą.
Basieksp 18:11, 25 sie 2024

daszum napisał(a)
U nas nie ma grzybów.
Mieszkam blisko lasu i codziennie jestem na spacerze z Kodo na łące pod lasem. Spotykam grzybiarzy z pustymi koszami.
Ja grzybów nie zbieram, chyba że jakiś wejdzie mi w oczy. Zawożę je do siostry , bo nie jestem znawcą.

U nas też nie ma ,przynajmniej w tych lasach w których byliśmy. Ale jeszcze cała jesień przed nami
Basieksp 18:12, 25 sie 2024

kasiek napisał(a)

Dziękuję te z rdestem to same się tam wprosiły
Basieksp 18:17, 25 sie 2024

Dziś w poszukiwaniu podgrzybków i prawdziwków grzybów nie ma ale las zawsze jest ładny, a spacer w nim bardzo relaksujacy

Taki pień to bym nawet przygarnęła, ale bardzo duży był, myślę, że około 80 cm średnicy miał na pewno i grubo ponad mert wysokości

Trawy i wrzosy
Magara 22:46, 25 sie 2024

Basia - po zdjęciach to mam wrażenie, że byłyśmy w tym samym miejscu dzisiaj Kaszuby, bliższe i dalsze, to samo piękno
U nas też nadal tylko kurki - obiecałam sobie, po raz kolejny, że już ani jednej w tym sezonie nie zerwę Średnio mi to wychodzi
Gruszka_na_w... 09:09, 26 sie 2024

Basieksp napisał(a)

A ogrodowo to ja ogólnie lubię jesień w swoim ogrodzie, też jest ładna mam takie wrażenie, że wszystko zwalnia, nie pędzi tak jak wiosną i latem, można odpocząć, tak jakoś mam

Podzielam ten pogląd. Dodam do tego jeszcze radość z przebywania na zewnątrz, bo nie ma tych okropnych upałów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies