Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 20:44, 23 sie 2024

Agatorek 20:44, 23 sie 2024

Agatorek 20:45, 23 sie 2024

Ania, a ten wiąz to jaka odmiana? Bo zapomniałam

TAR 21:38, 23 sie 2024

Aga, super ze przyjechalas. Ogrod ma rok i nic tego nie zmieni

Wiąz Argenteovariegata, im starszy tym bedzie jasniejszy (podobno)
Magara 22:36, 23 sie 2024

Aga - fajne foty
TARcia - siądź na tyłku, weź głęboki oddech, odpocznij Odczekaj ze trzy lata Wtedy rób rewolucje Albo nie
TAR 22:46, 23 sie 2024

Za pozno, juz zaczete. Musze we wrzesniu skonczyc przynajmniej baze. Wiekszosc bylin pojdzie na zageszczenie duzej rabaty a na przytarasowej bedzie rewolucja.
TAR 23:15, 23 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Ja pierdziu, Tarcia, rok temu obsadzałaś i już chcesz wszystko do góry nogami przewracać? Podziwiam Cię, mnie by się chyba nie chciało .
Fajne zakupy, ta kruszyna faktycznie może udawać mercedesa .

Od razu mi sie z Mercedeskiem skojarzylo. Mialam takie kruszyny w pierwszym ogrodzie i potem juz tylko widzialam Fineline i Fastigiaty, czyli proste kolumnowe. A Asplenifolia ma wlasnie pokroj taki kaskadowy, wybarwia sie na cytrynowo i ma ładne fioletowe owoce. Bylo kilka sztuk ale tylko ta jedna o ciekawym ksztalcie. W sumie nie chcialam kruszyn ale musze Jordana przesadzic, bo zdycha od braku wody i dobrej gleby. Wypadaja 4 klony i 4 nowe roslinki zostana w zamian posadzone: kruszyna, heptakodium, bez czarny i wiaz JH. Dolem sa posadzone heucherelle, hosty, czerwonolistne penstemony i doszly ostrozki. Kukliki tez tam dogorywaja wiec tez zostana przesadzone. Mam kilka host, paproci, bodziszkow, ostrogowcow. Cos w zamian posadze.
Basieksp 19:27, 24 sie 2024

Świetna relacja, świetny ogród I zgodzę się z Agą, wygląda na starszy Jeszcze muszę sobie pooglądać A Białasek jakby oczko puszczał do zdjęcia
TAR 21:05, 24 sie 2024

Narobilam sie dzis jak dziki osiol. Zdecydowalam sie jednak zaryzykowac i wysadzic spod brzoz Jordana, Sango i Oridono. Po prostu dogorywaly. Wsadzilam na killa godzin do balii z woda zeby korzenie nie wyschly nim posadze. Zmienily mi sie wszystkie plany i zamiast robic rozgrzebana z boku tarasu zaczelam gmerac w tej duzej naprzeciwko.
Polecialy 3 wielkie smialki, 2 hortensje i 2 olbrzymy kalinowe. Myslalam ze pekne takie ciezkie.
W zamian dalam wysadzanki spod brzoz plus posadzilam,jeszcze 2 klony Going green, Koto no ito, kolejnego Jordana i Atrolineare. Zmienil tez miejscowke klon Scolopendrifolium. Zastapil go Jordan a ten poszedl na przod bo byl stlamszony hortami. Jutro wsadze smialki i kaliny. Dzis juz sil nie mialam.

Cudowny dzien. Pracowalam w cieniu drzew, pilam hektolitry wody z owocami. Biale podsypialy na trawce caly dzien towarzyszac mi w ogrodzie. Moze byc lepsze odmóżdżenie? Nie sądze
Tylko Karolek zęba dzis polamal. Pomine milczeniem sytuacje ale sasiadce mam ochote nakopac w zad i jej psa wyslac w kosmos albo do ludzi ktorzy zsocjalizuja i beda rozsadnie kochac a nie pozwalac na wszystko i napuszczac na psy za ogrodzeniem.

Za to w ferrworze walki wymyslilam wstepnie obsadzenie rozkopanej rabaty
Zdjecia jutro dzis ledwo zyje.
TAR 21:11, 24 sie 2024

A Oridono na nowej miejscowce wyglada oblednie. Nie rozumiem czemu czekalam z tym tak dlugo

Aga mi wczoraj dala motywacji do roboty.