Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Cis - Taxus 16:27, 21 lut 2016

Do góry
Działanie, żeby nie powiedzieć głupie, to nieroztropne. Nawozimy wtedy, gdy rośliny już rosną, a sypanie teraz to tylko szkodzenie albo kasa wyrzucona dosłownie w błoto.

A szmatka to kolejna druga głupota. Sznurek, agro, dziurka, kora, jak w fabryce tylko co na to rośliny i życie w glebie. Ja takiej technologii sadzenia nie popieram.

PiotrekP napisał(a)
Jesienią posadzone zostały sadzonki Tui szmaragd. Robione samemu, sadzonki wielkości 2-3cm. Najpierw poszła agro...

Trawy w donicach 16:24, 21 lut 2016

Do góry
Na chłopski rozum, skoro stoi pod dachem i nie miała ani kropli, to może już być po niej i nic nie wypuści. Okaże się wiosną.
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 16:22, 21 lut 2016

Do góry
Ziemia się nieco ogrzeje i nie będzie luty, tylko co najmniej marzec.
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 13:42, 21 lut 2016

Do góry
Sadzić wtedy drzewka, kiedy są w sprzedaży takie kopane z gruntu wiosną i kiedy ziemia nie jest zmarznięta./ Teraz nie ma, zapowiadane są jeszcze mrozy, więc teraz nie sadzimy, bo co chcesz sadzić i gdzie kupić?
Trawy w donicach 13:41, 21 lut 2016

Do góry
Jeśli ma sucho należy podlewać. Bez sprawdzenie czy ma mokro czy sucho- nie lej, bo zgnije. Zwłaszcza jeśli donica nie ma odpływu.
Choroby róż 23:03, 20 lut 2016

Do góry
Możesz ratować jej zycie i przetrzymać do wiosny gdzieś w chłodzie, potem przyciąć, posadzić do gruntu, ale to dopiero w kwietniu. Będzie się męczyła i długo dochodziła do siebie, albo nie dotrwa do kwietnia.
Choroby róż 21:46, 20 lut 2016

Do góry
Róża to roślina ogrodowa nie domowa, zapewne zasychające pąki opadną, nie rozwiną się. A winna jest ciepło i suche powietrze, brak światła.

Takie róże traktują i sprzedają ogrodnicy czy kwiaciarnie jako rośliny jednorazowe, kupić dać komuś w prezencie i po 2 tyg. wyrzucić. I tyle, po kłopocie.

Mamy luty a więc do gruntu jej nie wsadzisz. Jej los jest przesądzony. Po prostu nie kupuj róż zimą, bo w domu rosnąć nie będą.

Pomóc jej możesz jedynie wystawiając do chłodnej szklarni, jeśli taką masz, te pąki moim zdaniem już nie zakwitną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:49, 20 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nawet ci powiem, że wcale nie heca, to som poważne dzieła artystyczne nom i powiem, że nie spodziewałam się. Witek szykuje też kolejną niespodziankę, nie wiem co, ale jak skończy to przywiezie z bazy i rzuci mi do ogrodu.

Na razie zbieram rzeźby i będę myśleć gdzie to ma stać i w jakiej konfiguracji.

Budujesz napięcie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:46, 20 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To jest grys (nie gres) granitowy, mam go w swoim ogrodzie, taki sam. Kolor że tak powiem średni bo mam bardziej grafitowy i mam też czarny. Ma się dobrze i jest doskonały na nawierzchnie.

Moj telefon woli gres zamiast grysu naruszajac tym samym inteligencje wlascicielki ladni u nie tani gdy sciezka ma miec z 30 x3 metry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:47, 20 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Może platan odmiana Alphens Globe, da cień a nie wyrośnie zbyt duże. No i ciąć można nawet silnie, do zera.[/quote
Danusiu, no to mnie zaintrygowałaś bo ja właśnie myślę jakie drzewa u mnie będzie pasowało.
Myślę o brzozach dwóch w jednym dołku.....ale platan....hmmmmm no to mam zagwozdkę.....
Chodzi o część pierwszą mojego podzielonego ogrodu, chcę cienia i troszkę tajemniczości .....
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:20, 20 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Derenie białe i hortensje bukietowe.

dziękuję za odpowiedź, dobrze się składa, bo właśnie robię sadzonki hortrensji z patyczków.
Derenie też mi się podobają więc nabędę chętnie
Nowe funkcjonalności: Zmiany w wyszukiwarce 08:02, 20 lut 2016

Do góry
Wiemy o tym i taki jest pierwszy plan Ronina wyszukiwanie po zdjęciach. To byłoby najlepsze dla forum.

I chyba najlepsze dla osób, które tutaj tylko szukają informacji i nie mających własnego wątku.

Szukanie i kopiowanie konkretnych zdjęć stałoby się szybkie i łatwe hmm... Wiemy że podglądacze (niezalogowani) to 95% wszystkich odwiedzajacych Ogrodowisko A więc ich działalność ogrodowa jest dla nas niedostępna, a szkoda. Może mogliby się też z nami podzielić radami, a tak ukrywają je korzystając do woli z wiedzy jaką zamieszczamy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:01, 20 lut 2016

Do góry
Muszę się postarać, nie wystarczy tak po prostu naćkać rzeźb, bo wiadomo, że nie o to chodzi. One są nie wszystkie z jednakowego materiału, część z cortenu, część szara, więc nie pasują do siebie obok. Trzeba coś wywalić, żeby zaaranżować dla nich "scenę" wśród roślin.

A może sobie poczekają na lepsze czasy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:58, 20 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tego sie wlasnie obawialam.wiem ze sa tez szare odciene żwiru ale to chyba nie czesto.kupowac nie musze wystarczy ze na spacer z wiaderkem pojde ech... musze zatem znalezc cos takiego
http://pin.it/YaGoweT

To jest grys (nie gres) granitowy, mam go w swoim ogrodzie, taki sam. Kolor że tak powiem średni bo mam bardziej grafitowy i mam też czarny. Ma się dobrze i jest doskonały na nawierzchnie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:52, 19 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Może platan odmiana Alphens Globe, da cień a nie wyrośnie zbyt duże. No i ciąć można nawet silnie, do zera.

Danusiu dziękuję bardzo!!! Ten platan jest przepiękny!
Zamieszkać w ogrodzie 19:55, 19 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No, jak ślicznie, dobrze że dałam 4 a nie 3. Ta czwarta jak ulał na tej ścianie.
Na tej co trzy szt, bym zamieniła lewą i dała ją w środek. Przymierz. i pokaż.

A ja bym przeniósł tą samotną ramkę i zawiesił zamiast tej po prawej Na każdym obrazku dominowałoby wtedy jedno drzewo A trzy wisiałyby same
Danusiu - swoję drogą te rysunki to mistrzostwo

Madzia - jeśli o mnie chodzi to wizualizacji z projektu Danusi na ścianie nie mam, ale ogród Danusi wisi u mnie na ścianie już dobrych kilka lat I nie znudziło mi się patrzenie na te obrazki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:02, 19 lut 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nawet ci powiem, że wcale nie heca, to som poważne dzieła artystyczne nom i powiem, że nie spodziewałam się. Witek szykuje też kolejną niespodziankę, nie wiem co, ale jak skończy to przywiezie z bazy i rzuci mi do ogrodu.

Na razie zbieram rzeźby i będę myśleć gdzie to ma stać i w jakiej konfiguracji.

juz lepiej nic nie mów ..nie pisz .....tylko pokazuj
Kordylina australijska - Cordyline australis 13:41, 19 lut 2016

Do góry
Oczywiście, miałam takie przez lata. Miały ponad dwa metry wysokości. Stare dzieje.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1275-kordylina-australijska-cordyline-australis
Verbena bonariensis - werbena patagońska 13:38, 19 lut 2016

Do góry
Wyjmij z wiadra i postaw w jaśniejszym miejscu, za ciemno mają i bujają.
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 13:33, 19 lut 2016

Do góry
Teraz nic nie robimy z tym, bo te liście dodatkowo chronią gałązki, jak zrobi się ciepło, same opadną i odrosną nowe gałązki i liście z oczek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies