Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony zielonym pogania :) 16:05, 15 sty 2019

Do góry
Dla przypomnienia projekt
Zielony zielonym pogania :) 16:04, 15 sty 2019

Do góry
Te rabaty muszę w tym roku obsadzić...bo bedzie rozwód

Świerków już nie ma. Rabata na pierwszym zdjęciu przygotowana jest pod kwasoluby a obok kominów z oczyszczalni ziemia jest zasadowa.
Sezon 2017 u Hanusi 15:43, 15 sty 2019

Do góry
Agnieszko, BASIU, Edytko, Izabelko, miło kochane dziewuszki, że zaglądacie. Bo przynajmniej mi moje myśli nie krążą, gdzie nie lubię.

Dla Was dziś różyczki

Sezon 2017 u Hanusi 15:37, 15 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta jednoroczna ostróżka i jej kolor bardzo mi się spodobała.

Danuś te ostróżki jednoroczne/letnie/ można kupić w ogrodniczym. Bezproblemowe i można obsiać duży obszar, a w czasie kwitnienia - super wyglądają. Trafiają się inne kolory, od różu do niebieskiego, i miksowane w cętki. Polecam. No i kwitną dość długo.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:37, 15 sty 2019

Do góry
Jaki ten dzień krótki.
Dopiero 15.38 a słońca już sie chowa.

Byle do wiosny. Jeszcze ponad miesiące
Ogród to moja bajka 15:23, 15 sty 2019

Do góry
Podsumowanie roku

Przedziwny Ogród 15:12, 15 sty 2019

Do góry
Napia napisał(a)
Bardzo się cieszę, że nam pokazujesz swój piękny ogród i że mogę do niego zaglądać To prawdziwa przyjemność

Bardzo serdecznie dziękuję i zapraszam

Ogród prawie romantyczny 15:06, 15 sty 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A ja muszę swemu zmienić miejscówkę, mam aż w trzech miejscach i tylko w jednym miejscu jest okazały. Oj, będzie się działo!

Będzie się działo i to już niedługo Wczoraj przeszłam się po ogrodzie, by zastanowić się, jakie wprowadzić zmiany.I troszkę tego będzie. Ale bodziszki zostają na miejscu

Ogród prawie romantyczny 14:59, 15 sty 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
On szybko się rozrasta ale i potrafi zaginąć .Tak w zeszłe lato było u mnie Zobaczę na wiosnę co zostało ;d

Jeden, ten bezimienny, ładnie się rozrasta i zadarnia. Bodziszek wspaniały jest bardziej kapryśny, wymaga więcej starań, ale gdy kwitnie, to nie ma nic piękniejszego w moim ogrodzie

Moja działka na Dębowym Lesie 14:59, 15 sty 2019

Do góry
Dębowy szary i zimowy.
Podmiejski ogródek 14:16, 15 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Mówisz, że masz tam dużo gatunków? Bo ja bym tam wcisnęła chętnie jeszcze jakieś śliczne wąskie drzewko, coś jakby klona lub strzelistego ciska Nie tak centralnie, lekko z boku na lewo. Obok tej kępki niższej szałwii.
Podmiejski ogródek 13:37, 15 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

A jest w ogóle jakaś odmiana szałwii która jest niska i nisko i ładnie kwitnie?
Cały czas jak oglądam różne zdjęcia stipy zastanawiam się czemu u Was ona się tak ładnie przewiesza a u mnie stoi cały czas sztywno. I to na pewno jest stipa pony tails .

Kokesz napisał(a)
Szałwia odmiany Sensation Deep Blue jest niska i zwarta.

PRAWDOPODOBNIE ta niższa szałwia po lewej to Compact Deep Blue.
Ta po lewej nie pamiętam, a caradonna rosła w tym roku na innej rabacie.

Na pewno godną polecenia szałwią jest sensation deep rose: rośnie niższa i bardziej rozkrzewiona niż ta compact deep blue; kwitnie bardzo gęsto i długo;
tutaj widać trzy krzaczki posadzone razem, w towarzystwie kocimiętki walker's low - połowa czerwca
Ranczo Edy 13:20, 15 sty 2019

Do góry
Witajcie w Nowym 2019 roku kochani !!!
niech będzie dobry dla nas...

Podmiejski ogródek 13:02, 15 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Miałam nie pokazywać, ale skoro ma to służyć celom edukacyjnym to trudno
Basiu, do planowania nasadzeń to ja cienka jestem - zupełnie mi to nie idzie, bo za dużo chcę wcisnąć
Dla potwierdzenia wrzucam "uczciwe" zdjęcia tej rabatki

to chyba z maja
widać różnicę w dwóch odmianach szałwi; prawdę powiedziawszy, na Twoją sześć razy większą rabatę ta po prawej byłaby lepsza

a to z lipca:

gatunków roślin jest tu dużo za dużo, a ja z żadnym nie mogę się rozstać, każdy ma jakieś zalety
jedyna zaleta takiego buszu, to brak pielenia - kwiaty rosną w takim gąszczu, że żaden chwast nie daje rady

tutaj pierwszy listopada

stipa wygląda bardziej jak chwast niż trawa ozdobna
a tu już styczeń

A jest w ogóle jakaś odmiana szałwii która jest niska i nisko i ładnie kwitnie?
Cały czas jak oglądam różne zdjęcia stipy zastanawiam się czemu u Was ona się tak ładnie przewiesza a u mnie stoi cały czas sztywno. I to na pewno jest stipa pony tails .
Sezon 2017 u Hanusi 12:55, 15 sty 2019

Do góry
Hanusia witaj kochana
Przykro mi co się wydarzyło w Twoim mieście ...

wpadłam się przywitać i podziwiam wiosenne kwiatuchy , letnie i jesienne cuda wstawiasz kolorki cieszą oczy ...uściskuję gorąco

Podmiejski ogródek 12:53, 15 sty 2019

Do góry
Miałam nie pokazywać, ale skoro ma to służyć celom edukacyjnym to trudno
Basiu, do planowania nasadzeń to ja cienka jestem - zupełnie mi to nie idzie, bo za dużo chcę wcisnąć
Dla potwierdzenia wrzucam "uczciwe" zdjęcia tej rabatki

to chyba z maja
widać różnicę w dwóch odmianach szałwi; prawdę powiedziawszy, na Twoją sześć razy większą rabatę ta po prawej byłaby lepsza

a to z lipca:

gatunków roślin jest tu dużo za dużo, a ja z żadnym nie mogę się rozstać, każdy ma jakieś zalety
jedyna zaleta takiego buszu, to brak pielenia - kwiaty rosną w takim gąszczu, że żaden chwast nie daje rady

tutaj pierwszy listopada

stipa wygląda bardziej jak chwast niż trawa ozdobna
a tu już styczeń

Ogródkowe perypetie:) 12:43, 15 sty 2019

Do góry
Drastyczne, ale wygląda, że skuteczne, a liczy się efekt

Ogród Ani :) 12:19, 15 sty 2019

Do góry
Ogród Ani :) 12:18, 15 sty 2019

Do góry
Zima.
Zasypało nas z początkiem stycznia i końca nie widać

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:58, 15 sty 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Nie będę Ci pisać co szybciej rośnie, bo nie polecam jałowców blue arrow. Miałam tam trzy sztuki posadzone w taki trójkąt i jednego już nie ma, a te dwa pozostałe są przywiązane do świerków serbskich, bo wiatry i śnieg tak je przechylają i deformują.
I one jakoś tak na opak rosną, na górze są węższe niż na dole. I podsychają od dołu.
Mają też podwiązane pojedyncze gałęzie, bo im się rozłamują na boki. Tu na zdjęciu widać. Tu jeszcze w całkiem dobrej kondycji kilka lat temu.

Myślę, że ich lata są już policzone.

Może zrobię jutro zdjęcie w drodze do pracy takich jałowców już sporych rozmiarów.

Dziekuje slicznie za szczera odpowiedz i zdjecie. Dzkoda bo tak sie juz napalilam na ta jalowce, i jeszcze tylko chcialam od ciebie uslyszec, ze szybko rosna i sa wspaniale a tu takie cos wiec sie ciesze, ze zapytalam, bo bym pozniej zalowala.

Wiec zmiana planow.

Szukam czegos co wasko ale wysoko (do 6-7 metrow) rosnie, bo chce je posadzic miedzy plotem a domkiem ogrodowym a tam mam tylko 1,30m szerokosci.

Szmaragdy sa ladne ale troche powoli rosna, czy moze bys mi mogla cos innego polecic?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies