Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 00:46, 11 sty 2019

Do góry
Korzystając z pomocy dziewczyn,które rysowały swoje pomysły,ja tak dziergałam na trawce

Po wstępnym zarysie kształtu rabat mogłam przystąpić do nasadzeń wokół biesiadnego

Za drzwiami do ogrodu... 00:35, 11 sty 2019

Do góry
W najbliższą sobotę minie rok jak jestem na OgrodowiskuChciałabym z tej okazji choć w skrócie pokazać co zmieniło się przez ten rok w moim ogrodzie dzięki WAM . Ponieważ cały weekend mam bardzo zajęty,zacznę dzisiaj,a potem resztę w wolnych chwilach,więc pewnie się trochę rozciągnie
W sobotę wpadnę jeszcze z jakimś dobrym słówkiem

Zacznę od tego,że zostałam tu przez Was bardzo szybko i miło powitana wirtualnie!Oraz odnaleziona przez moje rodowite ogrodniczki-chełmianki i od razu nawiązała się miła znajomość w realu!Pozdrawiam i dziękuję Wam wszystkim ,którzy do mnie wpadacie i do których ja wpadamA szefowej Danusi dodatkowo za Ogrodowisko i to w sieci i to na ziemi przez nią ukochanej,które już tego pierwszego roku dane mi było podziwiać na na własne oczy!!! DZIĘKUJĘ!!!
To powspominajmy...
Logując się chciałam się tu podzielić z Wami kilkoma obrazkami z mojego ogródka a nie nastała jeszcze dobrze wiosna jak już robiłam rewolucję w ogrodzie!!!Ogrodowisko zaatakowało mnie swoją wiedzą,radością spotkań w pięknych ogrodach,roślinami i kompozycjami które zapragnęłam mieć!Nieśmiało prosząc o pomoc w zaplanowaniu kącika biesiadnego dostałam lawinę planów i zaangażowanie w zmiany.Asiu i Ewo -dziękuję!
Było tak:

Potem tak:

W międzyczasie powstawał też wcześniej już zaplanowany przeze mnie i ema płot

Rozpoznawanie traw 22:58, 10 sty 2019

Do góry
To nie jest Irish Green, moim zdaniem.
Irish Green ma sztywniejsze liście.
Zdjęcia Irish Green u mnie.

Z lipca, na pierwszym planie.

Z lutego
W ogródku emerytki 22:27, 10 sty 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:21, 10 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Milko a obficie kwitła Ci ta wisteria przy takich wielkich przyrostach?Wstawisz jakieś zdjęcia w czasie kwitnienia,bo ja zanim się dokopię do nich ...bo pewnie wstawiałaś?

Bardzo obficie kwitła, bo ona już ponad 20 - letnia.
Wstawiałam, ale zaraz coś wyszukam, tak na szybko są.

W ogródku emerytki 22:18, 10 sty 2019

Do góry
W ogródku emerytki 22:13, 10 sty 2019

Do góry
Oj, to współczuję, myślałam, że się dziki wyniosły i masz spokój.
Cieszę się, że moja " terapia " jest skuteczna, mi też pomaga.
To jeszcze trochę lekarstwa

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 10 sty 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ja kupiłam trzy pisardi w jednej szkółce i każda ma inny odcień szczególnie widać to wiosną i jesienią, latem się kolor wyrównuje.
Nie wiem od czego to zależy, rosną na tej samej rabacie, no chyba, że są pomylone odmiany.

A w jakim kolorze kwitna te 3 drzewka?

Pamietam, ze Danusia gdzies pisala, ze bardziej poleca Nigre, bo Pissardi sie czesto na zielono przebarwia a Nigra caly czas trzyma swoj kolor.

Mozliwe wiec, ze ta galazka po prawej to Pissardi a po lewej Nigra.
Ale jezeli tak samo kwitna, to raczej ta sama odmiana Pissardi, tyle ze masz szczescie, ze ta lewa nie traci koloru

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:05, 10 sty 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Przeczytałam ambitne na ten rok, sporo ich, życzę żeby wszystkie plany w tym 2019 roku ogrodowe i nieogrodowe udało się Wam spełnić.. Po drodze wyskoczą jeszcze nieoczekiwane i w ten sposób będziemy mieć zapewniony bliski kontakt z przyrodą. U Ciebie to prawie wiosna, u mnie regularne odśnieżanie chodnika i schodów. Na spacery chodzę do lasu, świetnie brodzi się w śniegu po nieprzetartych szlakach.

Dorotko, fajny avatarek!
Plany wiadomo są, zawsze coś się uda, tak myślę.
Oj pamiętam, mieliśmy takie zimy, że odśnieżanie wykańczało, taczkami na ogród śnieg się wywoziło. Ale spacery, jakie masz, to fajna sprawa
Moja działka na Dębowym Lesie 21:52, 10 sty 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Dziękuję Aniu za odpowiedź w sprawie hosty, tak myślałam że to Guacamole. Twoja piękna, już duża. Moja jeszcze malutka, ale w tym sezonie powinna troszkę podgonić.

Ależ proszę Anulko :0
Na piękne hosty nie raz trzeba poczekać 3,4 a czasami 5 latek

Anulajda w raju 21:47, 10 sty 2019

Do góry
anulajda napisał(a)
Dzisiejsza słoneczna jesień

CZY te drzewa wzdłóż tarasu to graby fastigata?
Czy formujesz je, czy same tak ładnie rosną?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 10 sty 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Obejrzałam hosty i powojniki,ten górski fajny i chyba przyrasta dużo. Tniesz go?

Witaj Asiu!
Dziękuję Ten górski bardzo ładnie przyrasta.Ja go nie przycinam, Ma chyba ze 3 teraz 4 latka.
I rośnie w takim miejscu ,że nawet zależy mi na tym aby rośl więcej i ładnie się zagęszczal w tym miejscu .
Także dalej go tak zostawię

...uDany ogród 21:44, 10 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Twój grill wygląda jak Muminek siedzący za stołem
Komendówka 21:42, 10 sty 2019

Do góry
Ponieważ mam totalny misz masz w tegorocznych zdjęciach, to się nie obcyngalam i nie robię przykładnego przglądu rocznego, tylko wysyłam to co fajne . Dla mnie, bo przecież nie wszystkim sie spodoba

Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 10 sty 2019

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, przepiękne masz powojniki. U mnie ich mniej,ale bardzo je lubię
Czy dbasz o nie w jakiś szczególny sposób. Chodzi mi np. o Mój pięknie kwitnie, ale za pierwszym razem. Potem dużo słabiej. Czy masz jakiś sposób na kolejne obfite kwitnienie? Chętnie się dowiem

Aguś, witaj!
żadnego szczególnego sposobu nie stosuję do żadnych ciemków.
Etoile Violette rośnie bezproblemowo.Dwa razy w roku ( gdzieś w kwiecień - maj i maj -czerwiec ) powojniki dostają trochę nawozu w granulacie i tyle.
W lecie czasami ( raz na miesiąc podlewam rozcieńczonym obornikiem w granulacie )
I tyle

[powojnik Innocent Blush

Malutki pod lasem 21:35, 10 sty 2019

Do góry
Ania popełniłam na Twoim rysunku chara kirii

to co na żółto to rabaty obsadzone wg własnego uznania, a placyk z basenem przesunęłam bliżej drewutni, będzie do słonka skoro u góry północ ścieżka przez rabatę do basenu jak się ją dobrze zrobi to dziecku wystarczy i do warzywnika też , wa drzewka szczepione wysoko z małymi koronami nie zacienią, a dodadzą atrakcyjności rabacie, ale może być i bez drzewek jak wolisz. Ciekawe co Ty na to? Jakoś tak mi nie leżał ten trawnik na środku
Moja działka na Dębowym Lesie 21:32, 10 sty 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Aniu - zdjęcia piękne i zawsze z radością duszy się je ogląda
Ale czy wiesz, że budzisz moje zapędy zakupowe ze snu zimowego!!
Dobrze, że jeszcze nie ruszyła sprzedaż.
Biały powojnik uroczy nie doczytałam nazwy. Co on za jeden?

Dziękuuję bardzo
Oj ja już też przeglądam strony z roślinami .zima jest..ale głowa myśli o wiośnie
A wiesz ,że ja też się cieszę,że jeszcze nie ruszyła sprzedaż..Mamy czas na przemyślane zakupy
Ten biały to jakiś górski i tyle wiem.

Anda napisał(a)
Piekne powojniki Nie mam ani jednego, ale bardzo mi sie podobają. Z chęcią je oglądam i u Ciebie i u innych

O j ani jednego clemka ??Może czas to zmienić ??
Dziękuję

...uDany ogród 21:30, 10 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Pada cały czas, ale dzisiaj coś mówili że idzie odwilż. W sumie to nie wiem czy się cieszyć, bo taka ilość wody naraz to może być zagrożenie powodziowe w niektórych miejscach, u nas raczej nie ma takiej możliwości, ale będzie mokro jak ch....

Ja chciałam zrzucić, ale tak oblepiło i zmarzło że łamię pędy. Nic nie dotykałam, nic nie poradzę będzie co będzie

Teraz się tylko wkurzam po ch... to okrywałam.
Ale co będę teraz latać i wszystko zdejmować? Jak znam życie to jak tylko to zrobię przyjdzie mróz -30 .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies