Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 04:46, 21 lut 2019

Szaleństwo
Fajnie się zmienia, ale jedno bym zmieniła, dała dłuższą szynę dla zasłonki aby były bardziej po boku okienka i go nie zaslanialy. Z samą zazdroska chyba lepiej mi się podoba. U mnie, gdzie wyszukuje na starociach, pełno jest rzeczy, które by u ciebie pasowały.
Przyrode pięknie uchwyciłas a dźdzownice i w styczniu rzadzily. A, chochle i łyżkę bym ciut postarzyła.
A z obuwia do malowania, to sie uśmiałam. Szkoda,że tak daleko ode mnie, duzo rzeczy bym ci przytachała.
Sztucznosci nie dawaj, lepiek kupic z 2 bukiety róz, niech zaschna i je powiesić. Z czerwonych okiennic też bym zrezygnowała, bo czasami mniej, znaczy lepiej. Lepiej poprzez dodatki, kolor dodawać.
Prezenty od dziewczyn super
Krakus 07:55, 21 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

wszystko pięknie...wszystko pasuje i w Waszym klimacie...
jednakże jedno pytanie sie ciśnie...

gdzie my będziemy grac w piłke nastepnym razem ?
abiko 08:32, 21 lut 2019

Nie ma człowieka chwilę i takie zmiany, chociaż powinnam się przyzwyczaić.
Domek powoli robi się taki Twój i taki ma zostać. Gusta każda z nas ma inne i dobrze, bo byłoby nudno jak napisała Mira.

Patelnię zabiorę, ale nie wiem czy nie przeceniasz moich umiejętności

Zastanawia mnie tylko to wejście tak z boku.. nie będą wszyscy i tak skakać na wprost..? wiesz.. wygodniej
sylwia_slomc... 09:20, 21 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Kukurydza świetnie wygląda, od razu kojarzy mi się czosnek i cebula wiązana

Teraz jak te dodatki gromadzisz w domku to można wyobrażać sobie wewnętrzne klimaty. Też widzę łóżko i stosy poduszek.

A zydelek przed domkiem będzie? Albo jakiś duży dzban z któregovwychodzą wiosenne kwiatki? I jeszcze wiszące kubeczki mi się nasunęły na myśl.

Poduszki będą tylko łóżko najpierw trzeba zrobić, do programu raczej go nie zdążymy
Ale będzie na pewno
Zydelek będzie stanowić ławka zbijana z desek tylko też eM musi zrobić bo ta co mam ma kornika i do ściany nie dosunę, stoi obok;0
W środku będzie ławeczka od Anitki pod wisząca półeczką
i stoliczek z krzesełkami też
sylwia_slomc... 09:23, 21 lut 2019

mira napisał(a)

No gdyby były tylko gusta takie jak ma "ogół " to by było strasznie nudno .

Mam nadzieję,że bratki będą wnet - może nawet sprawdzę w piątek na giełdzie
fajnie by było gdybyś mogła je mieć na czas nagrań - wiem, że je lubisz choć one tak popularne nadto nie są chyba - ja w każdym razie czekam na nie .

Jak zwykle w punkt Mireczko
Też wypatruję już bratków bo jak sie nic nie zmieni to za dwa tygodnie ostatnie nagrania bardzo bym chciała obsadzić wiadereczka i garnki przed domkiem bo to już marzec będzie, liczę, że trafię na nie
Mogłabym niby cebulowe dać, ale zaraz trzebab by wysadzać znowu bo raz dwa przekwitną, a bratek cieszy długo, jak dobrze zadbany to i ze dwa sezony, a jak się wysieje to już na zawsze
roma2 09:26, 21 lut 2019

A w Opolu bratek na bratku w sprzedaży.
sylwia_slomc... 09:30, 21 lut 2019

Milka napisał(a)
Szaleństwo
Fajnie się zmienia, ale jedno bym zmieniła, dała dłuższą szynę dla zasłonki aby były bardziej po boku okienka i go nie zaslanialy. Z samą zazdroska chyba lepiej mi się podoba. U mnie, gdzie wyszukuje na starociach, pełno jest rzeczy, które by u ciebie pasowały.
Przyrode pięknie uchwyciłas a dźdzownice i w styczniu rzadzily. A, chochle i łyżkę bym ciut postarzyła.
A z obuwia do malowania, to sie uśmiałam. Szkoda,że tak daleko ode mnie, duzo rzeczy bym ci przytachała.
Sztucznosci nie dawaj, lepiek kupic z 2 bukiety róz, niech zaschna i je powiesić. Z czerwonych okiennic też bym zrezygnowała, bo czasami mniej, znaczy lepiej. Lepiej poprzez dodatki, kolor dodawać.
Prezenty od dziewczyn super

Irenko sztuczności nie będzie już mi Ewcia z głowy wyperswadowałaNie da się dać dłuższej szyny bo futryna okienna jest gruba ponad ścianę, a zasłonki musze mieć bo ja z tych co jak spać idą to muszą mieć wyzasłaniane
Z łyżkami i chcochla już nie zdążę, bo ważniejsze musimy pokończyć, ale one same sobie kolorków nabiorą jak powisząTa odległość między nami to zawsze problem U nas są targi staroci raz w miesiącu, ale już się też chyba nie załapię, trudno, może z czasem jeszcze coś upoluję. Mam jeszcze koszyki dwa do środka, i mam zasuszone czosnki( kule nasienne) tylko w gospodzie czekają, aż pomaluję podłogę, do nagrań przyniosę
sylwia_slomc... 09:32, 21 lut 2019

Krakus napisał(a)

wszystko pięknie...wszystko pasuje i w Waszym klimacie...
jednakże jedno pytanie sie ciśnie...

gdzie my będziemy grac w piłke nastepnym razem ?

Na jedną bramkę tak wyszło
Ale wiesz dla chcącego nic trudnego, wiesz, że ja jak na wakacje przyjeżdżałam to bramek nie było, a w tym samym miejscu graliśmy z kuzynami, a tam się krowa na codzień pasła i lądowaliśmy....domyśl się w czym, nie zazdroszczę rodzicom jak trzeba było pranie po nas robić
jolanka 09:33, 21 lut 2019

Sylwia, jak popatrzyłam na to ostatnie zdjęcie z brzozami na pierwszym planie to pomyślałam sobie, że fajnie by wyglądały pod domkiem wysokie pieńki brzozowe na których można postawić np donice z kwiatami albo cóś
sylwia_slomc... 09:35, 21 lut 2019

abiko napisał(a)
Nie ma człowieka chwilę i takie zmiany, chociaż powinnam się przyzwyczaić.
Domek powoli robi się taki Twój i taki ma zostać. Gusta każda z nas ma inne i dobrze, bo byłoby nudno jak napisała Mira.

Patelnię zabiorę, ale nie wiem czy nie przeceniasz moich umiejętności

Zastanawia mnie tylko to wejście tak z boku.. nie będą wszyscy i tak skakać na wprost..? wiesz.. wygodniej

Tak już bardzo mną przenika to prawda
pogrzebie u siebie za jakimiś fajnymi serwetkami, albo pomysł Uli zrobimy, bo fajny

Wejsćie jest na wprost Aguś, ale można i z obu stron z boku