Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:22, 20 lut 2019

Do góry
Mirko choiny kupiłam w donicach, czyli kopane z ziemi. Może faktycznie korzenie miały pocięte. Po zakupie, czyli w VI 2017 r. i przycięciu wyglądały mniej więcej tak:

czyli były w lepszej kondycji, niż obecnie
Podlewam je regularnie, bo rosną blisko punktu poboru wody, wiec rzucam węza i się kropli kilka godzin.
Dziewczyny mi sugerowały, że te przysychające igiełki to wina mroźnych wiatrów- faktycznie przysychają i obsypują się po zimie. Potem "jakoś" ciągną, ale słabo.

Zdaję sobie sprawę, że przesłona prostopadła nie pasuje nijak, i choiny trzeba będzie przesadzić. Nie stanowi to problemu- przynajmniej dla mnie- nie wiem jak dla choin

A te rośliny (wyższe-niższe), to myślisz, żeby sadzić po okręgu?
Zielony AZYL 10:22, 20 lut 2019

Do góry
Wczoraj zaczęłam wycinkę.
Pierwsze poszły Trzcinniki KF

Jeszcze czekają miskanty Gracillimusy, ten szpaler i reszta ogrodu również czeka.

Japoński ogród Reni i Matiego 10:19, 20 lut 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Ta rabatka do całkowitej zmiany

Ha, ha też masz tak jak ja
Ranczo Edy 10:17, 20 lut 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Walentytnkowe buziacki dla Was! Zamiast serduszka coś innego.

Hanusia dziękuję wzajemnie buziaków moc
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:17, 20 lut 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Nie bój sie budynku... takie uroki miasta.
Zasłonisz się? a może jakieś świerki, żeby od zimy do maja też coś zasłaniało.
Popatrz na to tak- mieszkasz we Wrocku i masz ogród , ile Wrocławian o takim czymś marzy. Moja ciocia we Wrocławiu mieszka i jeździ na swoje ranczo ze 40km.

Dario masz całkowitą rację, mam wielkie szczęscie że mieszkam w mieścia a mam tyle przestrzeni wokół siebie, ale wiesz przyzwyczajenie do pustki a tu nagle cywilizacja hehe.
Na jesieni nasadzenia tak wyglądają (jeszcze nie było murów tego domku)
Pszczelarnia 09:47, 20 lut 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja jeszcze o drzewach:

Deski dębowe po 100 latach. Podłoga zmieniła właściciela i trafiła do nas. W trakcie malowania.

A to bale świerkowe po 150 latach:

Z ta podłogą to mi dałaś do myślenia
W domu tam gdzie ogród mam dwie drewniane podłogi, które nie maja pod spodem wylewki tylko na chasiu( nie wiem jak się pisze) ułożone legary i nabite deski. Legaryn w przeciągu 60 lat praktycznie miejscami zgniły, deski nie wiem w jakim są stanie, ani z jakiego drewna bo babcia wielokrotnie potraktowała je farbą olejną.
Ale patrząc na Twoja podłogę tak sobie myślę, czy by sie kiedyś z tych desek nie udało odzyskać choć na jedną podłogę i czy trzeba będzie drapać tą olejną warstwę ( wielokrotną) czu gdyby deski odwrócić do góry nogami to by mogło być......
Tak się zastanawiam pod wpływem Twojej cudnej podłogi

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:43, 20 lut 2019

Do góry

Jaka piękna rama! To chyba bardziej styl marokański niż industrialny.
Ciekawa jestem efektu końcowego.

Pozd.
Hania
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:28, 20 lut 2019

Do góry
Zrobiłam też rano zdjęcia tej rabaty z różnych perspektyw. Nie zwracajcie uwagi na ogólny nieporządek....
Widać zarówno sposób odcięcia rabaty, jak i stan choin.

Tutaj widać zarówno właz do szamba (w podjeździe), jak i rewizję do instalacji wodnej (w rabacie)
Samotnia pod lasem 09:13, 20 lut 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Ciekawa jestem wrzosowiska teraz...przycupnę u Ciebie, bo pewnie pokażesz?
Sympatycznie wyglądasz ze swoim przyjacielem na avatarku

Oczywiście ciąg dalszy będzie uzupełniany wieczorami, bo w ciągu dnia już od 2 tygodni działam w ogrodzie lubuskie najcieplejsze miejsce w Polsce

Co do avatara zaraz się zarumienię a obok to przyjaciółka, sznaucer olbrzym ... mam jeszcze sznaucera miniaturkę, ale to pies moich dziewczyn ...

Jurajski Ogród 08:46, 20 lut 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

To też inspirujące

poza tym szukam niskiej żółtej tawuły rosnącej w kulkę. Mam golden princess ale one za duże są na moją rabatę.
Możesz mi wypisać iglaki niewielkich rozmiarów rosnące w kulkę. Te na małym pniu to jakie?

A co płożące kwitnie na biało na samym obrzeżu rabaty?
Jurajski Ogród 08:39, 20 lut 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
wrześniowe obrazki

Siedzę u Ciebie w jesiennych fotkach w poszukiwaniu inspiracji macham wiosennie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:38, 20 lut 2019

Do góry
Myślałam, że dopadnie mnie wczoraj bezsenność przez tego jegomościa i pobiegam po ogrodowisku a usnęłam jak dziecko
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:35, 20 lut 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Mamy cztery sztuki i rosną prawie od początku. Tu na zdjęciu po lewej jest na przy domku a po prawej te pod ogrodzeniem ledwo widoczne 2 patyki. Rok 2010.
Szybko rosną. Ja swoich nie przycinam, bo zależy mi na takie ażurowej koronie. Dopiero teraz przycięłam niektóre gałęzie.

W nocy łaziłam po forum bo mnie moja rabata dobija. Tu fajna inspiracja z zimozielonymi roślinkami wpadła mi w oko. Macham
Pszczelarnia 08:20, 20 lut 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Stan obecny rabaty prawej - lewej do strumienia (dla wnikliwych analityków zachowań bylin zimą. Dodam tylko, że jesienią przeszedł przez nią armadegon (zwalony klon sąsiada), została doszczętnie zdeptana. Czeka na porządki.

A to Justyna zrobiła kiedyś zdjęcie tej rabacie w lipcu:

Ewo dzięki Ci za tę inspirującą fotkę rabat przy ścieżce. Mam też podobną wąską i długą i od 2 lat walczę tam ostro i nic nie pasuje. Czyli jednak będą kulki zimozielone na pewno, trzeba to było u Ciebie zobaczyć reszta się ułoży sama.
Jeszcze inspiracje z 2 innych ogrodów i już przynajmniej znam swój kierunek. Pozdrawiam i życzę miłych wiosennych prac przy sprzataniu rabat.
Ogrodowy song 08:16, 20 lut 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Ślicznie szydełkujesz...wiosnę masz już zaawansowaną, co to za cebulki na przedostatnim zdjęciu?

Super wyjazd miałaś...ile tam kolorów wow
Aganiu,daleko zaszłas,że i o wycieczkowe foty zahaczyłaś Piękne miejsce;polecam każdemu Czy chodzi o te cebulki? To krokusy.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:04, 20 lut 2019

Do góry
Krakus napisał(a)

plany ambitne...ścianę proszę odfocić... realizację też krok po kroku styl industrialny lubię ale u siebie tylko w jednym pokoju (pokoju Taty nad garazem) mi sie udało zaimplementować

Obfocę Pierwszy etap - najprostszy za nami. Płyty przymocowane kołkami - dół, boki i tył. Jak lubisz styl industrialny to coś dla ciebie

Sałatka pokrzywowa 08:02, 20 lut 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)

Na ostatnim zdjęciu widać, ze w kwestii pokroju, wciąż negocjujemy

No ale o co chodzi, przecie pięknie się przewiesza

A czarne owocki ma?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 01:47, 20 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zmierzały na pole kapuściane

Te białe pupy je zdradzają świetne fotki
Tu narazie jest ściernisko... 00:31, 20 lut 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Z okazji dzisiejszego Dnia Kota przesyłam Wam pozdrowienia od mojego leniwego asystenta.

Basieńko, za pozdrowienia dziękuję w imieniu mojego kota, miau....
A ja nieszczęsna pośpieszyłam się i przycięłam wszystkie hortensje. I ogrodowe też.. Oj,oj. Zobaczymy co będzie dalej z pogodą.
Pozdrawiam.
Ogród Muszelki 23:13, 19 lut 2019

Do góry
Dobrej nocy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies