Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 18:36, 04 sty 2019

Do góry
Z prac ogrodniczych - przeniosłam RH pod sosnę zwaną Trzema Siostrami:

Stabilna i totalnie bezproblemowa hostowa:

Rozchorował się jeden z jarząbów:

Ale zdrowo rosły zakupione początkiem maja dwa serby (oj to też była niezła dyskusja). Teraz trzeba będzie znaleźć jakieś drzewo, które zamieszka pomiędzy nimi. Przed serbami niezły bałagan, w tym roku mam nadzieję na uporządkowanie tego fragmentu:

Ogród z rzeźbą 18:36, 04 sty 2019

Do góry
No to wspominek ciąg dalszy.
Lipiec to taki miesiąc w moim ogrodzie, w którym niewiele się dzieje. No ale na szczęście są moje imieniny, więc jest to doskonała okazja na jakieś prezenty. A przecież wiadomo, że ogrodowe gadżety to najlepszy prezent. Tak więc zakupiłam sobie na tę okoliczność dwie rzeźby wiatrowe:

O eMa dostałam stoliczek (prezent ze wskazaniem):

Na jordanowej zamieszkał ptaszon:

No i pokusiłam się w jakimś szale na jeszcze jeden stoliczek:

...uDany ogród 18:32, 04 sty 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dana, jakież Ty rarytasy pokazujesz Piękny ten lilak, bardzo podobny do mojego faworyta, który rośnie u mnie już wiele lat "Krasawica Moskwy" - znasz? Jego zapach i wygląd kwiatów jest dla mnie najpiękniejszy z lilaków, które znam (ale tego Twojego hiacyntowego nie znam).

Agniesiu rarytasy uwielbiam, niestety wiele z nich to wrażliwce. Wiele z tych co wsadziłam to jeszcze maluchy i muszę poczekać na kwitnienie.
Ośnieża miała dopiero pierwszy raz trzy kwiatki, Dawidia nigdy mi jeszcze nie zakwitła i wiele by wymieniać. Ale poczekam i się doczekam, a jak
Na Paulownię czekałam 10 lat i się doczekałam pąków, może nawet zakwitnie
Na wisterię tez czekałam chyba 8 albo 9 lat i zakwitła mi piękność, po czym ją przesadziłam do nowego ogrodu i chyba znów poczekam...

Mam Krasawicę Moskwy, ale chyba dopiero w tym sezonie zakwitnie, bo ma ogromne pąki. Kupiłam ja jako maleńkiego patyczka. Obecnie ma około 1,5 metra
Ma bardzo podobny kolor. A widziałaś Niebo Moskwy?
Ja się zakochałam

albo General Pershing też cudowny

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 17:46, 04 sty 2019

Do góry
Lipiec 2017

Kompozycje doniczkowe i pierwsze detale ogrodowe, przywiezione w większości z Anglii. Zwierzaczki kamienne - kolekcja się powiększa.

A z tym koniem na spalonej kantówce, wiąże się fajna historia. Dlaczego mam tylko małego konika, skoro w tym sklepie był też duży koń?

Aby zdążyć na czas do Wollerton, musiałam niestety odjechać Dwa lata wspominam już tego konia Tego, którego nie kupiłam. Malownicza ławeczka w altanie również pochodzi z Anglii. Jej przywiezienie graniczyło z cudem.

W ogródku emerytki 17:45, 04 sty 2019

Do góry
Muszelko, to o " talent " do zrobienia zdjęcia śniegu
Ja, pstrykając, nawet nie zauważyłam, że prószy
A jak wrzuciłam zdjęcie do komputera i zobaczyłam efekt, to poczułam się " bardzo zdolna "
Od wielu lat robiłam zdjęcia telefonem i to kiepskim, stąd zaskoczenie.
Ale wiedz, że dzięki Tobie, robię zdjęcia np. czegoś takiego.

Wcześniej nawet nie pomyślałabym, żeby to cyknąć
Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 17:35, 04 sty 2019

Do góry
Angielskie rabaty bylinowe "kipią" mocnymi kolorami. Tego nam zawsze brakowało w Ogrodzie nie tylko bukszpanowym

Ogród Muszelki 17:28, 04 sty 2019

Do góry
Sikorki skrzętnie wynajdują spośród różnych ziaren nasionka czarnego słonecznika. Dopiero po zjedzeniu WSZYSTKICH (co do jednego!) nasionek słonecznika decydują się na inne menu.

Ogród Muszelki 17:20, 04 sty 2019

Do góry
Dwa dni temu pisałam, że kosy szerokim łukiem omijają owoce ognika https://www.ogrodowisko.pl/watek/7930-ogrod-muszelki?page=177

A dzisiaj... proszę bardzo...
Trochę przymroziło i zainteresowanie kosów ognikiem natychmiast wzrosło

W ogródku emerytki 17:09, 04 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Muszelko, jak myślisz, czy trochę Twojego talentu fotograficznego nie przyszło do mnie?

Z tym "talentem" to poleciałaś

Grażuś, zrobiłaś zdjęcia padającego śniegu z fleszem. Zawsze w takim przypadku na zdjęciu widać urocze, śnieżne kuleczki. Trochę jak z bajki.
Bez flesza najczęściej na zdjęciu (w zależności od zastosowanego czasu) wychodzą przecinki
Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 16:57, 04 sty 2019

Do góry
Lipiec 2017

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 16:55, 04 sty 2019

Do góry
Lipiec 2017

Nie ma jeszcze tarasu, ale jest wysypany piasek, dzięki czemu otoczenie domku wygląda dość estetycznie. Taras z odzysku powstanie w marcu 2018 r.

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 16:54, 04 sty 2019

Do góry
Lipiec 2017

To dopiero początki chyba najdłuższej w Polsce rabaty angielskiej - 150 m długości.
Docelowo może mieć nawet 530 metrów! Takie jest jej maximum, dokąd dojdziemy - jeszcze nie wiem

Na zielonej... trawce :) 16:47, 04 sty 2019

Do góry
Grudzień 2018

Z racji świąt i całego wokół nich zamieszania fotek ogrodu nigdy nie mam. Poza tym ostatni grudzień był bardzo nieciekawy pogodowo - szaro, buro, deszczowo... nawet oszronionego poranku ani jednego nic a nic...

Tak więc zostawiam ostatnie fotki z wczoraj... i pierwszy śnieg tej zimy

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 16:42, 04 sty 2019

Do góry
Czerwiec 2017

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 16:38, 04 sty 2019

Do góry
Czerwiec 2017

Na zielonej... trawce :) 16:34, 04 sty 2019

Do góry
Listopad 2018

Również pogodowo było całkiem całkiem

...uDany ogród 16:32, 04 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Załamujesz mnie tymi zdjęciami .
A ja tak nie lubię lilaków. Tzn. nie lubiłam.
Ten jest przepiękny.

Az takie kiepskie
Ja uwielbiam lilaki mam kilkanaście odmian, z czego ta ma unikatowy kolor i zapach.
Jeżeli już zaczynam pisać o moich roślinnych miłościach to nie mogę zapomnieć o jaśminowcach. To jedna z niewielu roślin sentymentalnych dla mnie. Wszystkie chwile jakie pamiętam z moim Dziadkiem kojarzą mi się z ogromnym jaśminowcem i jego zapachem, to były beztroskie wspaniałe czasy i cudowny Człowiek!
Kupuję wszystkie jaśminowce jakie wpadną mi w ręce.

Tu kawałek wykopany spod domu Dziadka, chodzi ze mną wszędzie przez całe życie<3

jaśminowiec wonny

Starbright

Innocence

Snowbelle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies