Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 14:52, 18 mar 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna ta sasanka, wygląda jak świeżo wyklute pisklę .
Chwasty i u mnie chcą żyć i muszę powiedzieć, że nieźle im idzie, po zimie są w lepszej kondycji niż niektóre rośliny ozdobne .
Popatrzę co wymyślisz z tym przedłużeniem ścieżki .

Kasiu siedzę w domu ,to kombinuję …. a tych chwastów mam dużo więcej

prymulki coś szybko mi padły

Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 14:46, 18 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Hmm, serio, nie da sie? Myslalam jedynie o jej zmniejszeniu, skroceniu, mniejszy wymiar. Nie chce Ci mieszac za bardzo w planowaniu.

A daj spokój! Jakie mieszać, skoro żaden pomysł na tom miejsce do tej pory się nie pojawił

Od tych ukrytych drzwiczek do drugiego garażu jest ile? 2 metry? I z metr głębokości?

Niech ten bluszcz idzie na ścianę. Z boku któryś ze znienawidzonych jałowców kolumnowych?
Palibin na pniu, tawuła japońska pod spód. i dalej jakieś byliny dobrze czujące się w żwirze: macierzanka, śmiałki, kostrzewy, bylice, oregano?

No i wyszło, że jednak mam pomysł, ale nie jestem zachwycona
Ogród z wilkiem zamkn. 14:42, 18 mar 2019

Do góry
AnkaK napisał(a)
Świetnie te płyty wyglądają. Chyba też muszę je gdzieś wmontować. Może jakiś placyk na leżaki? Człowiek się napatrzy na ładne rzeczy i zaczyna wymyślać potrzeby
Na obrzeżach najbardziej podoba mi się kostka, zwłaszcza, że już masz. Ale z nią też trochę roboty jest, przerasta trawą np. Profile aluminiowe mam pod ogrodzeniem (płot) - trzymają żwir i są ok, ale nie wiem jak przy rabacie by się sprawowały. Przy kancikach trochę roboty też, ale najłatwiej np. układ rabaty zmienić Na radą Oli - Leona zaczęłam próbować ostrym nożem kuchennym robić - idzie jak burza, na kolanach, co mnie akurat nie przeszkadza.
Nie pomogłam chyba

Aniu dziękuję ….pomogłaś ....zdecydowałam się na kostkę -bo ją mam

Majówka na Majówce 14:40, 18 mar 2019

Do góry
W weekend podziałałam ostro, dziś ledwo nogami powłóczę
Po czyszczeniu setki tujek zostało sporo suchego, które musiałam pozbierać, bo za duża warstwa była żeby zostawić. Wymyśliłam sobie, ze odkurzaczem ogrodowym będzie najwygodniej, o ja głupia, nie dość, ze samo ustrojstwo ciężkie przy dłuższym użytkowaniu, niewygodne z ta długaśką rurą to jeszcze po zapakowaniu worka do pełna ciężkie jak piorun . Namachałam się okrutnie, kończyłam w sobotę po ciemku , padłam na twarz i ledwo wstałam na drugi dzień.
Oczyściłam wszystkie rabaty z suchego (zostały mi tylko rozplenice do cięcia i lawendy) i zaczęło to jako tako wyglądać.
Mój ulubiony

Podmiejski ogródek 14:36, 18 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Inna sprawa, że może byłoby ciut lepiej gdyby nie mój młodszy syn:
podsłuchałam, jak tłumaczył naszej kotce, że ten dołek to dla niej;
nie wiem, czy te zerwane kwiatki to przypadkiem nie była próba generalna jej pogrzebu.
On mnie zaczyna przerażać.....

No padłam.
Swoją drogą i krokusy, i iryski piękne.
Ogród z wilkiem zamkn. 14:36, 18 mar 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu twoja sasanka jak opierzony kurczaczek pisklaczek hihihi u mnie idzie fajna pogoda oby do was doszla kostka swietnie sie prezentuje teraz wszystko spójnie wyglada

Kasiu dziękuję ….ta sasanka tylko w takim dużym zbliżeniu tak wygląda
bo tak normalnie to jest taka

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:30, 18 mar 2019

Do góry
To na poprawę humoru jeszcze jedne krokusiki .
Ogród z wilkiem zamkn. 14:28, 18 mar 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kostka najlepsza, szybko się układa no i masz pod ręką. Kancik pracochłonny, ekobordy mróz wysadza i wyginają się, obrzeża betonowe trzeba głęboko wkopywać, o profilach aluminiowych nawet się nie wypowiem

dziękuję Przemku pomogłeś mi w podjęciu decyzji,co do obrzeży

to jeszcze pomóż, proszę czy pociągnąć płyty chodnikowe w rabacie od samego dołu do górnej ścieżki ?

one by były w rabacie -tak jak te co są przebiegiem dla psa ….a zakończone obrzeżem takim

kurczę ….sama nie wiem ,czy nie przedobrzę ….

Podmiejski ogródek 14:24, 18 mar 2019

Do góry
Iryski poszły na całość:

Jak niektórym już wcześniej mówiłam, przy cebulowych ilość ma kluczowe znaczenie. Tak wygląda 80 szt irysów na 3 metrach bieżących:

Inna sprawa, że może byłoby ciut lepiej gdyby nie mój młodszy syn:
podsłuchałam, jak tłumaczył naszej kotce, że ten dołek to dla niej;
nie wiem, czy te zerwane kwiatki to przypadkiem nie była próba generalna jej pogrzebu.
On mnie zaczyna przerażać.....
Podmiejski ogródek 14:18, 18 mar 2019

Do góry
trzecia, najpóźniejsza odmiana: ruby giant.
ani on ryby, ani giant, ale bardzo ładny

ale żółtych jednak dokupię
Podmiejski ogródek 14:16, 18 mar 2019

Do góry
W niedzielę była ładna pogoda

te ostatnie zdjęcia można zatytułować "śpieszmy się fotografować cebulowe - tak szybko odchodzą"
Ogródkowe perypetie:) 14:10, 18 mar 2019

Do góry
Do tej pory ciemierniki podziwiałam tylko u kogoś a Twoje ostatnio takiego właśnie sobie kupiłam...wpadła mi w ręce róża Ascot...masz?

Fajnie, że się z nami w ostatniej chwili wyrwałaś dziękuję, za wygody
i dowiezienie na targi Agnieszko

Na pamiątką spotkania zostawiam Ci foteczkę z ostatniej chwili
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:03, 18 mar 2019

Do góry
jodła szlachetna Glauca - drugie podejście do szyszkowania, te z 2017 nie rozwinęły się

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:57, 18 mar 2019

Do góry
wiosna
Za drzwiami do ogrodu... 13:50, 18 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Zdjęcia w pomieszczeniu ,przy sztucznym świetle...ale cóż ...wczoraj wróciłam późno, a dziś czasu brak...
[img

Aniu jak nazywa się ta trawa z tych zdjęć ?
Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 13:33, 18 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Ewciu, przyznam się, że ja nie za bardzo mam koncepcję na rabatę przed drzwiami. Jeśli Ty masz jakiś pomysł, to stoję grzecznie z boku i słucham

Hmm, serio, nie da sie? Myslalam jedynie o jej zmniejszeniu, skroceniu, mniejszy wymiar. Nie chce Ci mieszac za bardzo w planowaniu.

RenataKwiat napisał(a)

Minimalnie glebsza od tego co teraz tam jest zabetonowane.

Czy te wrota mozna by bylo przemalowac?
Ogród Małej Mi 2017 13:22, 18 mar 2019

Do góry
Jasionka i Anek
Bardzo dobrze, że się wyrwałaś liczyłam na to, że Cię znowu uściskam, zobaczę.. w końcu masz rzut beretem...inaczej udusiłabym super wyglądasz szałowa kobieta z Ciebie

Na pamiątkę spotkania zostawiam Ci foteczki

Możesz zawsze robić mi fotki i do następnego spotkania Aniu
Ogród z rzeźbą 13:21, 18 mar 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Dzisiaj przepiękny dzień, ruszyłam oczywiście do ogrodu. Wesoło nie jest. W ogrodzie zamieszkał chwilowo kret w rozmiarze XXXXXXXXXL:

A ONA - RZEŹBA niewzruszona.

Wie, że już w kwietniu śladu nie będzie.

PS Masz zainstalowane też punkty czerpalne do podłączenia węża w razie potrzeby? Jeśli tak to jakie (PW), poproszę.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:21, 18 mar 2019

Do góry
Mogę tu? Usunę najwyżej później...

Przeważnie są na jakimś kawałku drewna lub w muszelce jak na zdjęciu jednym...
Z ziemią nie mają styczności... ta w muszelce ze storczykiem i mchem sidzi już tam z pół roku, jak nie więcej...
Ogród Cioci cz. 3 13:16, 18 mar 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies