Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 11:30, 15 mar 2019

Sylwio, pamiętam o siewkach szałwii dla ciebie, czekam aż zmężnieją i będę wysyłać
mikina34 11:31, 15 mar 2019

Kociamama napisał(a)
Osiemnastkę z niego zrobiłaś

Hihihi, oby po tej operacji plastycznej nie padł bidulek
mikina34 11:34, 15 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)

No powiem Ci ,że robi wrażenie

napisze tak po cichutku...ja bym go jeszcze krócej ciachnęła ..

Wiesz Asiu, nawet mnie korciło żeby jeszcze skrócić ale któraś z dziewczyn pisała, że po drastycznym cięciu dereń już się nie pozbierał. Wole nie ryzykować za bardzo
Nowa12 11:45, 15 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Wiesz Asiu, nawet mnie korciło żeby jeszcze skrócić ale któraś z dziewczyn pisała, że po drastycznym cięciu dereń już się nie pozbierał. Wole nie ryzykować za bardzo

Ja też napiszę po cichutku żebym go jeszcze trochę skróciła .
sylwia_slomc... 12:17, 15 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Sylwio, pamiętam o siewkach szałwii dla ciebie, czekam aż zmężnieją i będę wysyłać

U mnie szłwie jeszcze też nie wystartowały na to trzeba poczekać jeszcze
Dragonka 11:58, 18 mar 2019

Monia, oglądam derenia z bliska..ja się nie znam ale chyba za nisko go nie ciachnęłaś Twój zdaje się już jakiś czas rósł w tym miejscu? Mój posadzony w zeszłym roku latem, nie wiem czy już mogę go ciąć? strasznie się skrzywił w jedną stronę od wiatru
mikina34 12:29, 18 mar 2019

Basiu, mój rośnie tam od dwóch lat, kilka gałązek wycięłam mu całkiem przy tyłku inne skróciłam przynajmniej o 2/3. Danusia u siebie ciachnęła prawie wszystko przy ziemi, ale ja się boję, szkoda by mi było go zmarnować. Musi być jak jest, najwyżej będę miała doświadczenie na przyszłośc
Mój w sumie to ma 4 lata.
Zapytaj Hani_Gruszki, pokaż u siebie w wątku może coś więcej podpowie
sylwia_slomc... 12:56, 18 mar 2019

Dragonka napisał(a)
Monia, oglądam derenia z bliska..ja się nie znam ale chyba za nisko go nie ciachnęłaś Twój zdaje się już jakiś czas rósł w tym miejscu? Mój posadzony w zeszłym roku latem, nie wiem czy już mogę go ciąć? strasznie się skrzywił w jedną stronę od wiatru

Ja bym była ostrożna , jak ciachnęłam takie sadzone rok w cześniej krótko to dwa straciłam
mikina34 14:40, 18 mar 2019

W weekend podziałałam ostro, dziś ledwo nogami powłóczę
Po czyszczeniu setki tujek zostało sporo suchego, które musiałam pozbierać, bo za duża warstwa była żeby zostawić. Wymyśliłam sobie, ze odkurzaczem ogrodowym będzie najwygodniej, o ja głupia, nie dość, ze samo ustrojstwo ciężkie przy dłuższym użytkowaniu, niewygodne z ta długaśką rurą to jeszcze po zapakowaniu worka do pełna ciężkie jak piorun . Namachałam się okrutnie, kończyłam w sobotę po ciemku , padłam na twarz i ledwo wstałam na drugi dzień.
Oczyściłam wszystkie rabaty z suchego (zostały mi tylko rozplenice do cięcia i lawendy) i zaczęło to jako tako wyglądać.
Mój ulubiony

mrokasia 14:53, 18 mar 2019

Ooo, to też nieźle podziałałaś . Ja susz z tuj, pod którymi nie mam rabaty, wygarniałam grabiami i pakowałam do worków. Nie wiem, może poprawie odkurzaczem ale to już będą resztki.
Ja po wczorajszym cięciu tuj myślałam, że dziś nie ruszę rękoma a okazuje się, że z rękami całkiem nieźle natomiast coraz gorzej mi chodzić... to pewnie od skakania po drabinie .