Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Wiolka5_7 07:38, 18 mar 2019

Zana napisał(a)
Wiola przyznam szczerze, że zainspirowałaś mnie do takiego drastycznego cięcia pokazując ostatnio u kogoś w wątku Twoje ciachanie. Tak więc jakby co to mam winnego.

Alicja na spirytusie mówisz? Lecę do barku. Dzięki za pozytywną energię, każda ilość potrzebna.

Kasiolaaa 07:49, 18 mar 2019

ja roze tez ciacham na krotko 15 cm od ziemi wtedy sa bardziej zwarte krzaczki jedynie pnace tylko troszke scinam te pedy ktore przemarzly
Wiolka5_7 08:03, 18 mar 2019

U mnie na 2 letnich Limkach były takie grube pędy,że ledwie sekatorkiem małym pocięłam no i kwiaty wieeelkie
malgol 09:13, 18 mar 2019

Anula, o limki się nie martw.Dadzą radę.Kiedyś moja jedna też takich cieniutkich gałązek miała pełno , przycięłam ostro i teraz wygląda jak należy
Nawodnienie super sprawa szczególnie jak ogród w oddaleniu. Wytrzymaj tą rewolucję bo się opłaci
A mech...no właśnie ja tez mam go mnóstwo.Jakby więcej niż kiedykolwiek i nawet jesienną wertykulację o to obwiniam. Ze trawa nie zdążyła się w tym moim cieniu do zimy zagęścić i wdarł się mech
tulucy 09:21, 18 mar 2019

Anula, zawsze możesz grabowi taki jakiś stelaż zrobić, żeby w bok poszedł też, na ekran go uformować.
Takiego kreta to aż zazdraszczam strasznie.
I postępu prac też. Ja się uziemiłam skutecznie
zoja 09:27, 18 mar 2019

wow ale wykopki
ja limki też tak nisko ciacham - powiedziałabym, że zawsze tylko krótko je posiadam (na frontowej 2 sezony i efekt widziałaś)
Anda 11:04, 18 mar 2019

Ależ to krecisko u Ciebie się naryło, no no no
Współczuję bałaganu, ale potem na pewno będziesz się cieszyć

Moją limkę w tym roku też ciachnęłam tak nisko, a ma już 8 lat. Zrobiłam to żeby ją odmłodzić. Nigdy w sumie jej aż tak krótko nie cięłam. Zawsze tylko 1/3 do 1/2 młodych przyrostów i się nie pokładała.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 12:05, 18 mar 2019

Cześć Anulka, na pocieszenie Ci powiem, że mój ogród wyglądał podobnie dwa lata temu. Miesiąc później prawie śladu nie było. Nie mogłam w to uwierzyć
A limki co roku tnę tak nisko. Lub niżej Wydaje mi się, że właśnie dzięki temu takie sztywne są. I wszystkie cienkie gałązki wycinam przy ziemi.
Uściski ślę!
Pszczelarnia 13:21, 18 mar 2019

Zana napisał(a)
Dzisiaj przepiękny dzień, ruszyłam oczywiście do ogrodu. Wesoło nie jest. W ogrodzie zamieszkał chwilowo kret w rozmiarze XXXXXXXXXL:

A ONA - RZEŹBA niewzruszona.

Wie, że już w kwietniu śladu nie będzie.

PS Masz zainstalowane też punkty czerpalne do podłączenia węża w razie potrzeby? Jeśli tak to jakie (PW), poproszę.
BKosimkArt 13:27, 18 mar 2019

Anula niezłe wykopki u Ciebie. A kret to jakiś mutant musi być
Ale nawet w takiej scenerii dama prezentuje się cudownie, chyba że to zasługa twego kunsztu fotograficznego.