Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasiolaaa 14:24, 18 mar 2019

to prawda szybko przekwitaja ale warto je miec wczesną wiosną jest czym sie pocieszyc
makadamia 14:24, 18 mar 2019

Iryski poszły na całość:

Jak niektórym już wcześniej mówiłam, przy cebulowych ilość ma kluczowe znaczenie. Tak wygląda 80 szt irysów na 3 metrach bieżących:

Inna sprawa, że może byłoby ciut lepiej gdyby nie mój młodszy syn:
podsłuchałam, jak tłumaczył naszej kotce, że ten dołek to dla niej;
nie wiem, czy te zerwane kwiatki to przypadkiem nie była próba generalna jej pogrzebu.
On mnie zaczyna przerażać.....
makadamia 14:24, 18 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
to prawda szybko przekwitaja ale warto je miec wczesną wiosną jest czym sie pocieszyc

zdecydowanie
mrokasia 14:36, 18 mar 2019

Ja też mam fioletowe krokusy i białe, no jakoś do żółtych nie mam serca, choć rzeczywiście świecą na rabatach. Gdzieś u kogoś, chyba u Gruszki widziałam takie maślane i te mi się podobały .
Iryski na zbliżeniu to normalnie iryskowy las robią, z oddali rzeczywiście szału nie ma... ale co się dziwić, to tak jak krokusy i szafirki - malizna.

Co do dołka dla kota - myślę bardziej przyziemnie - on jej toaletę zrobił, a kwiaty dla zapachu i nastroju położył .
Zana 14:36, 18 mar 2019

makadamia napisał(a)

Inna sprawa, że może byłoby ciut lepiej gdyby nie mój młodszy syn:
podsłuchałam, jak tłumaczył naszej kotce, że ten dołek to dla niej;
nie wiem, czy te zerwane kwiatki to przypadkiem nie była próba generalna jej pogrzebu.
On mnie zaczyna przerażać.....

No padłam.
Swoją drogą i krokusy, i iryski piękne.
inka74 14:44, 18 mar 2019

Padłam z dołka patrzą się na mnie jak na idiotkę w pracy bo się oplułam. Tez myślę, że to nie pogrzeb a toaleta a kwiatki coby ładnie pachniało.

Ilość ma znaczenie niestety. Ja w kółku o średnicy 80 cm na obwodzie prawie 100 sztuk wsadziłam irysów + szafirki ze 20 takich puchatych + 10 narcyzów i bieda z nędzą na razie.

Muszę ci powiedzieć, że zdjęcia coraz ładniejsze wstawiasz.
A przy okazji to muszę do ciebie kiedyś podjechać po pracy i projektowanie Brookesa pożyczyć - na wymianę mogę zakładanie zabrać.
Kawa 14:56, 18 mar 2019

hiihihi
w twoim młodym chyba jakaś ciemna strona jest heh
makadamia 14:58, 18 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Ja też mam fioletowe krokusy i białe, no jakoś do żółtych nie mam serca, choć rzeczywiście świecą na rabatach. Gdzieś u kogoś, chyba u Gruszki widziałam takie maślane i te mi się podobały .
Iryski na zbliżeniu to normalnie iryskowy las robią, z oddali rzeczywiście szału nie ma... ale co się dziwić, to tak jak krokusy i szafirki - malizna.

No właśnie! Ja też chcę te maślane!

mrokasia napisał(a)
Co do dołka dla kota - myślę bardziej przyziemnie - on jej toaletę zrobił, a kwiaty dla zapachu i nastroju położył .

To jest dużo bardziej optymistyczna wersja. Biorę
Anda 15:05, 18 mar 2019

Hehe, kto ma czarne mysli, Twoj syn czy Ty?

Krokusy sliczne, niestety krotkotrwale, ladne zblizenia.

Nie no, ja zdecydowanie bede dosadzac anemony wiosnenne, bo o wiele dluzej kwitna

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 15:07, 18 mar 2019

inka74 napisał(a)
Padłam z dołka patrzą się na mnie jak na idiotkę w pracy bo się oplułam. Tez myślę, że to nie pogrzeb a toaleta a kwiatki coby ładnie pachniało.

Tiaa, a w domu muszę przypomnieć, żeby wodę spuścił...

inka74 napisał(a)
Ilość ma znaczenie niestety. Ja w kółku o średnicy 80 cm na obwodzie prawie 100 sztuk wsadziłam irysów + szafirki ze 20 takich puchatych + 10 narcyzów i bieda z nędzą na razie.

Ano niestety. Do tego jeszcze patrzę, że lepiej by wyglądały, jakby były bardziej rozrzucone po tej rabacie, tak po kilka sztuk w kupce. Ale do licha - jak byliny nieścięte rosną, to się sadzi gdzie się da, a nie tam gdzie należy

inka74 napisał(a)
Muszę ci powiedzieć, że zdjęcia coraz ładniejsze wstawiasz.
A przy okazji to muszę do ciebie kiedyś podjechać po pracy i projektowanie Brookesa pożyczyć - na wymianę mogę zakładanie zabrać.

A dziękuję Nagroda za ten nadludzki wysiłek, którym było wyciągnięcie starych obiektywów z szafy

Po książkę oczywiście zapraszam ale i tak miałam ją wziąć ze sobą na zlot czarownic